Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Corel Adobe Farkı..

tlg48

🌱Yeni Üye🌱
Arkadaşlar merhabalar sürekli söylenen Coreldeki renk sorununun en basit gösterimi
renkby6.jpg

Sizde Corelde C=30 M=30 Y=100 K=0 renk kodlarını girin daha sonra aynı kodları Illustratorde deneyin ve farkı görün işler baskıya gittiği için dikkat edilmesi gerekli
Ayrıca bunun çözüm yolunu bulmuş üstadların yardımlarınıda bekliyoruz(Color management ayarlarım yapılmış durumda)

Son düzenleme:

josef29

🏆Pro Tasarımcı🏆
Web sitesi
www.bayrakci.com
slm arkadaş illustratörle arasında fark varda sonuç nedir matbaada ilustarördeki renkler aynımı çıkıyor ?? kıstas nedir??

sarcoglu

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
bu sadece bir ekran yanılması ve ne değerde tram verdiğini bilirsen renkte bir sorun olmaz .bunları aşmak için iyi dercede rek bilgisi gerekir.

user82

🌟Usta Tasarımcı🌟
Arkadaşlar merhabalar sürekli söylenen Coreldeki renk sorununun en basit gösterimi
renkby6.jpg

Sizde Corelde C=30 M=30 Y=100 K=0 renk kodlarını girin daha sonra aynı kodları Illustratorde deneyin ve farkı görün işler baskıya gittiği için dikkat edilmesi gerekli
Ayrıca bunun çözüm yolunu bulmuş üstadların yardımlarınıda bekliyoruz(Color management ayarlarım yapılmış durumda)

ben yaklasık 3 yıldır corel kullanıyorum ki grafiker arkadaslardan corel kullananda coktur cok fazla sıkıntı yasamadım bu renk konusunda sonucta ekran rengi birebir baskı rengini tutmuyor belki cok yakın renkler yakalanabiliyor ama rgb cmyk farkından oluyor bu tabi genede bu renk ayarlarını tam anlamıyla bilen varsa yazsın ben photoshopta kullandıgım renk paletlerini kullanıyorum (adobe rgb 1998 ve euroscalecoated2)

UnKnOwNReaL

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
coğu zaman monıtorlerın rgb olmasından kaynaklanır
fakat denemelerımden coreldekı pantone olsun vs baska bı palet kullandıgım zaman baskıda renkler degısık cıkıyo ama ıllustratorda %100 e yakın sonuc alıyorum

cem bulut

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
hala corel demeyin arkadaşlar... adobe serisine geçin artık ai var indesign var
çizim için muhteşem programlar.. corel sınırlıdır. ve rgb çalışmayın baskı teknolojisi cmyk üzerindendir. sonra işler çalışıldığı gibi çıkmıyor diye baskıya sorun çıkarılıyor...
kolay gelsin

dizaynplus

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
sen yanlış biliyorsun bu işi aslında corelde mat siyah rengibi asla çıkartamazsın biraz maviye çeker kendini biz bunuda matbaada renk ayrımını yapan arkadaşlara not şeklinde veriyoruz zaten aradada pek bişi oluşmuyor.. örn sende ai de gümüş varak rengini çıkartamazsın bunu ne yapıyoruz çalışmanın üzerine renk ayrımcı arkadaşlar için notlar bırakıyoruz ;) senin orada gördüğün corel renk standardıdır. Corel vektörel için gelişmiş programların başında gelen bir programdır. ai ise çalışmaları üzerinde bir programdır. bu arada ai kadar bilgisayarı kasan bir program daha yoktur hizmet veren ajanslarda da profesyonel bilgisayarla olmadığı için corel e devam :)