musdi
⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Merhaba arkadaşlar. Ben de grafik üzerine çalışmak istiyorum fakat baskı konusunda yeterli bilgim yok. Kendi çevremden alacağım işleri evde yapıp matbaada bastırmak ve böylece ek gelir elde etmek istiyorum. Şimdilik baskı konusunda acemiyim yani. Sizlerin yardımına ihtiyacım var. Sizlere corel de hazırladığım bir afişi gösterip baskı konusunda ne gibi eksiklerimin olduğunu söylemenizi ve tavsiyelerinizi bekliyorum. Overprint de yaptım ama sadece yazılar oldu sanırım yani pek emin değilim. Bir inceleyip eksiklerimi söylerseniz sevinirim. Şimdiden yardımlarınız ve yorumlarınız için teşekkürler.
Not : hazır konu açık iken başka başlık açmak istemedim, ondan buraya yazdım.
https://rapidshare.com/files/117988916/resim_afi__351_i_denemesi.cdr.html
öncelikle iyi çalışmalar dilerim. Güzel bir çalışma. bu yazacaklarım tamamen benim şahsi fikirlerim, sadece beni bağlar. Birincisi sanırım resimleri kullanırken yan taraflardan biraz bastırmışsın. Kullandığın resimlerin bire bir aynı şekilde hazırlarsan daha iyi netice alırsın. Yine kullandığın resimlerde en az 300-305 dpi değerinde kullanırsan baskıda da iyi neticeler alırsın. Afişte kullandığın palet cmyk, ama Kullandığın diğer resmi rgb. Bu baskıda renk değişikliklerine sebep olabilir. Bir sürprizle karşılaşmamak için kullanacağın resimler cmyk modunda olması iyi olur. Yine yazıların altındaki siyah kuşak kaybolmuş gibi geldi bana. Ayrıca resim sergisi yazısı siyah kuşakla ortalanırsa daha iyi görüneceğini sanıyorum. Kesim ve baskı kroslarını da koymayı unutma. Yine de güzel bir çalışma, başarılar...