Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Corel' de Font - Resim Convert sorunu

stars

🏅Acemi Tasarımcı🏅
arkadaşlar, matbaya vermek üzere olduğum bir kartvizit çalışmam var...eksik son 2 işlem kalmış yapmam gereken...ama bir türlü çıkamadım işin içinden...coreli yeni kullanmaya başladım...

1- çalışmamda resimler var, bu resimler RGB, ben bunları CMYK 300dpi olarak ayarlamam gerekiyormuş, nereden, hangi menüden yapabilirim?

2- çalışmamda değişik fontlar var, çalışmayı matbaya verdiğimde bu fontlar gözükmüyor, başka font şeklinde çıkıyor...anladığım kadarıyla fontların aynı kalması için, çalışmadaki fontları seçip EDIT menüsünden SELECT ALL menüsünün altında bulunan menülerden birisi/bir kaçını seçmem gerekiyormuş?

bu öğrendiklerimi ayak üstü öğrendiğim için tam anlayamadım...yardımlarınızı bekliyorum...teşekkürler... Corel X4 kullanıyorum...

Moderatör tarafında düzenlendi:

Benzer konular

ŞENGÜL BOZKURT

🌟Usta Tasarımcı🌟
1- çalışmamda resimler var, bu resimler RGB, ben bunları CMYK 300dpi olarak ayarlamam gerekiyormuş, nereden, hangi menüden yapabilirim?

bitmaps / convert to bitmap.. çıkan pencere ayarlarını yapabilirsin

2- çalışmamda değişik fontlar var, çalışmayı matbaya verdiğimde bu fontlar gözükmüyor, başka font şeklinde çıkıyor...anladığım kadarıyla fontların aynı kalması için, çalışmadaki fontları seçip EDIT menüsünden SELECT ALL menüsünün altında bulunan menülerden birisi/bir kaçını seçmem gerekiyormuş?

çalışmandaki fontları değil tüm çalışmanı seç tüm gruplarını boz ve edit/select all/text i seçip (ki bu zaten tüm fontları seçmek anlamına geliyor) ctrl+Q tıkla..yazıları convert etmiş olacaksın, başka bilg. açıldığında bozulma sorunu kalkmış olacak

stars

🏅Acemi Tasarımcı🏅
verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim Şengül Hanım...iyi çalışmalar dilerim...

ŞENGÜL BOZKURT

🌟Usta Tasarımcı🌟
rica ederim, işinize yaradıysa sevinirim... iyi çalışmalar size de...

stars

🏅Acemi Tasarımcı🏅
teşekkür ederim... Kesinlikle yaradı, tekrar teşekkür eder iyi çalışmalar dilerim...

stars

🏅Acemi Tasarımcı🏅
aklıma gelmişken bir soru daha sorayım konuyla alakalı; yazıları CTRL+Q ile convert ettikten sonra tekrar eski haline getirmek için ne yapmak gerekiyor (diğer bir değişle geri alma, ama CTRL+Z işlemini kasdetmiyorum)...bununda bir kısayol tuşu veya menüsü varmı acaba...

mehmet1221

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.bingoldijitaltasarim.com
yaptığım kartvizitleri convertlemeden önce bir arşiv oluştur oraya at ve matbaaya baskıya yolayacaklarını convertleyip yolayacağın için farklı yere kayd et baskıya gitti ve eline ulaştıktan sonra boşuna yer almasın diye convertli olanları sil yani matbaaya yoladıklarını soruna gelince convertlendikten sonra aynı an içinde geri alma şansından hariç öyle bir şansın yok yani olmuyo.diye biliyorum

stars

🏅Acemi Tasarımcı🏅
yaptığım kartvizitleri convertlemeden önce bir arşiv oluştur oraya at ve matbaaya baskıya yolayacaklarını convertleyip yolayacağın için farklı yere kayd et baskıya gitti ve eline ulaştıktan sonra boşuna yer almasın diye convertli olanları sil yani matbaaya yoladıklarını soruna gelince convertlendikten sonra aynı an içinde geri alma şansından hariç öyle bir şansın yok yani olmuyo.diye biliyorum

teşekkürler mehmet, bende baya bir kurcaladım, test ettim ama convertledikten sonra geri alacak bir yer bulamadım...normal geri alma (ctrl+z) haricinde...

ayrıca yorumundaki fikir içinde teşekkürler...arşivlemek en doğrusu bencede... zira geri almanın bir yolu yoksa tabi... iyi çalışmalar dilerim...

Erkan ERGEN

🏆Pro Tasarımcı🏆
convertten sonra geri alınmaz. resimler için custom menüden commands'ta all command seçip oradan cmyk mode seceneğini üst menü butonlarına yerleştirin. böylece resmi seçtiğinizde rgb ya da başka bir formatta ise cmyk butonu aktif gözükür. butona tıklayarak pratik yoldan resmi cmyk yaparsınız ve aktif /pasif durumu ile resimlerin cmyk olup olmadığını kontrol edebilirsiniz.

muratcdemirci

🏆Pro Tasarımcı🏆
Web sitesi
www.manyakbirsite.com
arkadaşlar, matbaya vermek üzere olduğum bir kartvizit çalışmam var...eksik son 2 işlem kalmış yapmam gereken...ama bir türlü çıkamadım işin içinden...coreli yeni kullanmaya başladım...

bu öğrendiklerimi ayak üstü öğrendiğim için tam anlayamadım...yardımlarınızı bekliyorum...teşekkürler... Corel X4 kullanıyorum...

Corel kullandığın için diğer arkadaşlarında dediği gibi convert yöntemiyle belgeni gönderebilir veyahut çalışmanı collect edip tüm fontlarıyla birlikte gönderme lüksüne sahipsin :)

Nasılmı yaparsın?

File/Prepare For Service Bureau ile tüm çalışmandaki text alanlarını convertlemeden collect yöntemiyle fontlarıyla birlikte klasör halinde gönderebilirsin.
Bu işlem içinde çalışmanı pdf yapma özelliğide mevcut. Tabi ekstra olarak :)

Yalnız resimleri Bitmap/Convert to Bitmap menüsünden CMYK moduna çevirmen gerekiyor.

İyi kullanımlar :)

troyali

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Sevgili Stars öncelikle yaptığın çalışmaları kayıt et. Sonra yeni bir corel sayfası aç ve bu sayfaya bu çalışmaları import özelliği ile getir. Sonra ctrl+u ile tüm grupları boz tüm yazıları seç ve ctrl+Q ile convertle. Sonra resimleri seç ve üst menüden Bitmaps e tıkla en üstteki Convert to Bitmap e tıkla. Açılan ekrandan CMYK seçeneğini seç ve OK yle. Hem yazılarını convertlemiş hem de resimleri CMYK modu çevirmiş olursun. Sonra da farklı kaydet ve başka bir klasör içine at. Artık güvenle matbaayala yollayabilirsin işlerini

ysmnn1

🌱Yeni Üye🌱
Merhaba arkadaşlar,

Bende de ortak bir sıkıntı var. Grafik işine yeni başladım, logo özel font ile yapılmış. Tüm textleri seçip Ctrl+Q yapıyorum fakat convertleme işlemini yapmıyor.
Yardımcı olursanız çok sevinirim..