Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Corel de Gazete tasarımı Yardım

sokrades

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Arkadaşlar corel draw da gazete mizampajı yapıyorum fakat gazete için 54 tram vermen gerekir dediler matbaadan ben bundan önce dergi tasarımları yapıyordum ve pdf hazırlayıp gönderiyordum.şimdi corel de ise tram ayarını yapmam gerekiyormuş bunu nasıl yapabilirim bilen yada corel ile gazete tasarımı yapan arkadaşlar varsa bana yardımcı olabilirmi

Benzer konular

K.Çakır

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.corelturk.blogspot.com
yok öyle bişey.. onu film çıkış veya kalıba alırken ayarlıyorlar
Kesinlikle doğru. Bu işi tamamen RIP halleder. Film ya da CTP alacağınız yere 54 lük tram istediğinizi belirtirsiniz. Onlar da size çalışmanızı 54 lük tram olarak verirler. Hatta çalışmanız çok renkliyse her renk için belirteceğiniz açılarda da film ya da CTP alabilirsiniz. Hatta ve hatta nokta şeklini bile seçebilirsiniz (round, eliptic, euclidean vs.)

afidanci66

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Aaah ah. Bana gençliğimi hatırlattın. küçük bir ilde yerel gazete çıkarıyorduk. Film makinası olmadığı için laser yazıcı kullanıyorduk. Tabii ki uçma filan oluyordu kalıpta. Bu uçmaları engellemek için kullanıyorduk senin o dediğin tram olayını. yazıcıyı 300 dpi olarak ayarlatınca noktalar büyüdüğü için baskıda uçma olmuyordu. Eğer bu geri teknoloji hala varsa başın çok ağrır. Yoksa josef29 un dediği gibi renkleri grayscle yap gönder baskıya.

sokrades

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
değerli yorumlarınız için çok teşekkür ederim arkadaşlar.ben tasarımı hazırlayıp normal ofset baskı için hazırladığım şekli ile yani 300 dp çözünürlük ile pdf hazırlayıp göndericem sizce sorun olur mu.iç sayfaları siyah beyaz hazırlıyorum ön sayfa ve arka sayfa renkli olucak

sokrades

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
.ben tasarımı hazırlayıp normal ofset baskı için hazırladığım şekli ile yani 300 dp çözünürlük ile pdf hazırlayıp göndericem iç sayfaları siyah beyaz hazırlıyorum ön sayfa ve arka sayfa renkli olucak sizce sorun olur mu.

farukozgursoy

🌱Yeni Üye🌱
.ben tasarımı hazırlayıp normal ofset baskı için hazırladığım şekli ile yani 300 dp çözünürlük ile pdf hazırlayıp göndericem iç sayfaları siyah beyaz hazırlıyorum ön sayfa ve arka sayfa renkli olucak sizce sorun olur mu.

Arkadaşım bende Didim'de yerel gazete mizanpajlıyorum. Page Maker'in eski sürümlerini kullanıyorum. bana corel için 1-2 örnek dizayn göndereblir misin. Kullandığım program artık çoğu şeye cevap vermiyor. farukozgursoy@hotmail.com msn adresim yardımcı olursan minnettar kalırım. teşekkür ederim

agocer

🌱Yeni Üye🌱
Corel gazete tasarımı için kullanılacak en son programdır...
Indesign'ı tavsiye ederim...

sokrades

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
sizi ekledim elimden geldiğince yardımcı olurum.ayrıca corel draw ile şimdiye kadar bir çok tasarım yaptım.ve onunla herşeyin yapılabileceğini düşünüyorum.çünkü önemli olan hangi programı kullandığınız değil onu nasıl kullandığınızdır.

C3ng0

👑Efsanevi Grafiker👑
bu başlıkta yüklü örnek yok ama gazete tasarım örneklerini quarkexpress ve indesing bölümünde bulabilirsiniz

canndostt

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Sevgili arkadaşlar tüm MACROMEDIA programlarını kullanıyorum ama Corel'de trileme sorununu nasıl çözüayorsunuz merak ettim doğrusu? Ayrıca gazete ve dergi tasarımı için en seri program Quarkk ile Indesign olmasına rağmen, özellikle gazetede neden corel tercih edersiniz anlayamıyorum. Tabildot gazete boyutu için bi nebze olur ama büyük ebatlı gazetelerde bence Quarkk veya Indesign kullanmanızı şiddetle tavsiye ederim. Israrcı olanlara benim de cevabım olacak, istedikten sonra office programlarında bile hazırlanır ama bana çok da içaçıcı gelmiyor bu çözümler.