Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

corel de şöyle bir komut varmı

dejavuxer

🌱Yeni Üye🌱
arkadaşlar Corel X4 kullanıyorum

Coreli lazer kesim işinde kullanıyorum, çizmiş olduğum şekilleri malzemeden en az fire verek şekilde yaklaştırarak kesim yapıyorum tabi bu nu yapmak zaman alıyor, benim istediğim şey şu

herhangi bir macro ile çizmiş olduğum şekillleri 2mm aralıkla diz gibi bir komut yada macro varmıdır ?

yardımlarınız için şimdiden teşekkürler

Benzer konular

Nazy

🏆Pro Tasarımcı🏆
Web sitesi
www.maxicep.com
çizmiş olduğunuz şekilleri önce enine sonrada boyuna otomatik hizalarsanız
işleminizi daha çabuk bitirebilirsiniz
enine hizalamak için bir örnek gerekirse bir şeklin eni 120mm ve bu şekilden 10 tane var
araların 2mm olması için bu şekillerden en sağdakini seçip (10 x 120= 1200mm + ara mesafeleri için 10 x 2 = 20mm ) toplam 1220 mm ileri kopyalayın
diğer objeleride sağdaki ve soldaki objelerin ortasına yerleştirin ve hizala komutu uygulayın hizalama işleminden sonra her objenin arası matamatiksel olarak 2mm olmak zorundadır

dejavuxer

🌱Yeni Üye🌱
çizmiş olduğunuz şekilleri önce enine sonrada boyuna otomatik hizalarsanız
işleminizi daha çabuk bitirebilirsiniz
enine hizalamak için bir örnek gerekirse bir şeklin eni 120mm ve bu şekilden 10 tane var
araların 2mm olması için bu şekillerden en sağdakini seçip (10 x 120= 1200mm + ara mesafeleri için 10 x 2 = 20mm ) toplam 1220 mm ileri kopyalayın
diğer objeleride sağdaki ve soldaki objelerin ortasına yerleştirin ve hizala komutu uygulayın hizalama işleminden sonra her objenin arası matamatiksel olarak 2mm olmak zorundadır

nazy ilginden dolayı teşekkür ederim hizalama komutlarını kullanmaktayım fakat benim demek istediğim o değil;

- belirli bir alan içersine çizmiş olduğum, harf veya değişik birden fazla şekilleri 2 mm aralıklarla hizalama , bu alan mesela;

40 x 60 cm alan içine kare , dikgörtgen, altaki gibi hizalama macro yada komut. Aslında aşağıdaki basit bir örnek daha da ileri olanı lazım mesela harfleri yada şekilleri de otomatik olarak döndürüp sığdırabilecek otomatik bir komut olması işimi çok daha hafifletecek
siz böyle bir komut yada macro biliyormusunuz ?

sekilhizalama.jpg

dejavuxer

🌱Yeni Üye🌱
Autopilot adında bir makro bu işi yapıyor.

dostum biraxz açıklarmısıın bun eklentiyi bir rus sitesinde buldum maum rusça bilmediğim için indiremedim elinde var ise yada link var sie pm atarmısın

ilginden dolayı teşekkür ederim