Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Corel de tireleme varmıdır?

K.Çakır

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.corelturk.blogspot.com
Anladığım kadarıyla Mesut Aytaç bir formül bulmuş ve CorelDRAW'a aktarılan metinlerin tirelenmesini sağlayabiliyor. Daha doğrusu metin zaten tireli olarak CorelDRAW'a aktarılabiliyor. Bu güzel bir fikir ve bunu düşünüp uyuglaması ve başarılı olması da güzel. Bu sistemin maddi karşılığı bence olmalı ama 500 TL ve yol parası bana çok geldi açıkçası. CorelDRAW'ın kampanyalı fiyatı şu anda 710 TL + KDV olduğunu düşünürsek istenilen para CorelDRAW paketiyle aynı oluyor. :)

Ben de şöyle bir şey yapıyorum CorelDRAW'da. Haftalık, günülk ajanda ve takvim çalışmalarınızın tasarımının 1 sayfasını bana gönderiyorsunuz. Ben de size dakikalar içinde ajanda ya da takviminizin tamamını ister CorelDRAW ister montaja hazır PDF isterseniz belirteceğiniz ölçülere göre montajlayıp gönderiyorum. Bu işlem için ne kadar istemeliyim :) 500 TL ?

mahmutkebir

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.tirelebeni.com
herkese merhabalar...
ben 12 yıllık grafikerim ve genelde coreldraw kullanıyorum...

tireleme olmasını aşırı istiyordum ve maalesef çözüm bulamıyordum. sırf tireleme yapabilmek için quarkexpress'e yazdırıp, texti html olarak kaydedip sonrasında corel'e yapıştırıyordum (ki bu yöntemde de türkçe karakter sorunu fazlasıyla yaşıyordum...)

ve sonunda bu sorunu aşmak için kolları sıvayıp sade tasarımlı ve çok hızlı çalışan web sitesi kurdum. tek amacım biz grafikerlerin işi kolaylaşması...

site gayet başarılı 2 haftadır kullanıyorum ve 4 dergiyi bu yöntemle tasarlayıp bastık... gayet sorunsuz oldu..

Site Türkçe kurallarına uygun heceleyerek tireleme yapıyor ve bunu sadece milisaniyelerde yapıyor.... üstelik ücretsiz :)

tirelebeni.com

text alanına standart metni girip "tirele" tuşuna basın ardından alt kısımda çıkacak olan tirelenmiş metni kopyalayıp corel ya da herhangi bir programa yapıştırın. artık yapıştırdığınız tüm paragraf otomatik tirelenecektir

saygılarımla; umarım yardımım dokunmuştur (ve inşallah reklam olarak algılanmaz)...