Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Corel Draw da fotoğraf baskı kalitesi

asikum

🏅Acemi Tasarımcı🏅
arkadaşlar ben günlük gazete tasarımcısı ve baskıcısıyım aydınger üzeri aldıgım çıkışı rolant makinada hergün basıyorum tek bir sorunum var resimlerim daima berbat çıkıyor resmi bitmaps menüsünün mode grayscale bölümünden yapıyorum orası da 8-bit ben resimlerimin baskı kalitesini nasıl yükselte bilirim bana yardımcı olursanız çok sevinirim NOT: GAZETEYİ SİYAHBEYAZ BASIYORUM

Benzer konular

emreyar

🌱Yeni Üye🌱
baskı kalitesi kullandığın resimlerin çözünürlüğü, lazer yazıcının aydıngere çıktı kalitesi, kalıp açma şeklin ve baskı yaptığın makina etkileyebilir.

ilk aklıma gelen resimlerin çözünürlüğünün düşük olması yada yazıcının tonerinde problem var.

bunları bi gözden geçir.

asikum

🏅Acemi Tasarımcı🏅
teşekkür ederim arkadaşım yazıcıyı değişmeyi düşünüyoruz

kopukhasan

♾️Grafik Gurusu♾️
öncelikle resimleri kaliteli kullanmalısınız
resamples the bitmap seçeneğinden gerekli boyut ve pdi ayarlarını yapınız
daha sonra yazıcıdan çıktı alırken yüksek dpi da almalısınız
çıktı göndermeden yaptığınız ayarlarda mutlaka vardır
300 dpi 600 dpi 1200 dpi vs. gibi seçenekler

gülsüm

🌱Yeni Üye🌱
asikum bitmapdan grayscale yaptıgın doğru onun altında bir deger daha var resulition yazıyo orda hasanın dedigi gibi 300 600 gibi degerler yazılıyor baskı için en az 342 seç daha düşüğü resim kalitesini düşürür sana tavsiyem 600 dpi. ben matbada çalışıyorum ve resimlerde 600 degerini kullanıyorum baskı da gayet güzel çıkıyo ;)

jardelao

🏅Acemi Tasarımcı🏅
birde resimi cmyk formatından sonra siyah beyaz yap dpi yüksek tut

asikum

🏅Acemi Tasarımcı🏅
arkadaşlar öncelikle cvp larınız için tşk ederim ben çıkışları 1200 dpı da alıyorum, resim kalitesi ise resimleri corel e attıgımda gayet iyi nikon d200 ile çalışıyoruz fakat çıkışan sonra problemer var idi başka yazıcıdan aldık çıkışları ve sonuç mükemmel oldu yazıcıyı değişmeyi düşünüyoruz ama benim yazıma zaman ayırdıgınız için sizlere tşk ediyorum