Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Corel Draw Dersleri: BitMapleri Şişirme

kasapcarlos

🌟Usta Tasarımcı🌟
Bitmapleri export ederken çoğumuz bitmap'i çevreleyen ;dolgu ve stroke none olan bir çerçeve çizerek kenarlara sıfır yaslanmamış bir bitmap elde ederiz.
Bunun için çalışmanızda bulunan image dosyasını seçin bitmap menüsünden inflate bitmap menüsü altından Manually bitmap'i seçiniz açılan kutudan % değerini artırın (ben % 130 yaptım).Resminizi bu şekilde seçip select only kutusunu işeratleyip export edin.
25492553fd2.jpg

98285276xp9.jpg

22301305hs5.jpg

62029591nt6.jpg

Son resim kenar paylarındanda anlaşılacağı üzere şişirme verilerek export edilmiştir.

user82

🌟Usta Tasarımcı🌟
bişey anlamadım ama ne işe yaradı bu şimdi

kasapcarlos

🌟Usta Tasarımcı🌟
bişey anlamadım ama ne işe yaradı bu şimdi

Obje seçip resim olarak import ettiğinde kenarlarda pay olmayan bir resim elde edersin.O yüzden kimi arkadaşımız bir çerçeve çizer dolgu ve stroke none yapar resmi çerçeve içersine ortalar ve o şekilde import eder.Bu işlemi corelde bu şekildede yapabilirsiniz demek istemiştik.

Hani olurya bir firmaya 6 farklı düğme tasarımı yaptınız.Bunları sonra convert to bitmap yaptınız.Dediğim yöntemi 6 farklı düğme tasarımınında da uygulayıp müşteri ye mail olarak attınız.Beyaz bir zemine ortalanmış birer düğme görüntüsü yollamış olursunuz.
Direk seçip yollarsanız ekranda açan müşteri kenarlara sıfır yaslanmış bir görüntü ile karşılaşır.Bu da dolayısı ile göze hoş gözükmez.

user82

🌟Usta Tasarımcı🌟
anladım tesekkür ederim paylastıgın için

truant34

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
güzel müşteri açısından paylaşım için çok teşekkürler teşekkür için biraz geç oldu ama napalım ...

sezgi-sirin

🌟Usta Tasarımcı🌟
Bunu paylaştığın çok iyi oldu. Teşekkür ederim.