Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
çok sağol güzel bir paylaşım bunu öğrendiğim iyi oldu fakat ben bu sorunu nesne seçili iken F12 basıp ordan "Scale with image'i" aktif hale getirip te halledebiliyorum fakat bundda şöyle bir durum sözkonusu sadece Outline (yani sadece kontur) seçili iken aktif olur
Evet bu özellik baya kolaylık sağlıyor. Ama eğer çizgilerinde büytürken veya küçültürken kalınlıklarındaki değişimin otomatik olarakta yaptırabilirsin. Çizgiyi oluşturup kalınlık verdikten sonra outline pen (shift+f12) den "scale with image" seçeneğini işaretlersen çizgiyi küçültürken veya büyütürken kalınlığını bu özellik sayesinde otomatik olarak ayarlıyor.
Çizimlerimizin büyütme ve küçültmede kalınlık değeri değişimine uğramasını istemiyorsak çizgimizi veya şeklimizi çizdikten sonra alt sağda bulunan outline color + outline pen panelinden aşağıdaki resimde gösterdiğim gibi SCALE WITH IMAGE ve BEHIND FILL kutucuklarını seçerek ok dememiz yeterli olacaktır...
ya benim o şekil olmadı sanki.yani önce çigiyi çizdim,kalınlaştırdım ctr+shift+qyaptım olmadı.kalınlaştırdıktan sonra renksiz yapıp bidaha ctrl+.... yapınca oldu.ha renksiz bırakmayı önce yap derseniz öylede yaptım gene olmadı.tekrardan renk verip sonra yine rengi silmem gerekti.bende işlem neden uzadı anlayamadım