Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Corel Draw ile otomatik şekil çizme

papir44

🌱Yeni Üye🌱
Merhaba arkadaşlar,
Öncelikle ben Mdf ahşap panelin üzerine CNC ile şekil veren bir operatörüm ve çizim ile başım dertte. Ekte verdiğim iki şekilin modeli aynı fakat panellerin boyutu farklı, Benim amacım şekillerdeki panel ile model çizgisi arasındaki 75'lik ve 60'lık ölçüleri sabit tutmak ve diğer ölçüler değiştiğinde modelin bozulmadan panelin ölçülerine uyum sağlamasını sağlamak. Yani modeli birkere çizip sabitlerini belirledikten sonra istediğim ölçüye göre modelin şekilin üzerine oturmasını sağlamak istiyorum. Mesela bir sipariş geliyor 150 tane ölçüleri farklı panel ve ben hepsi için aynı olan modeli tek tek çizmek zorunda kalıyorum ve ekte çizdiğim model gibi 40 adet model var(bu en basit olanı ve şimdi Corel Draw yüklü olmadığı için wordde hızlıca çizdim).

Bu konunun Corel Draw'da bir çözüm yöntemi varmı, en ufak bildiğiniz birşeyi bile lütfen esirgemeyin çünkü bu konu benim ve işletmem için çok önemli.

Saygılar.......

papir44

🌱Yeni Üye🌱
arkadaşlar yardım edebilecek kimse yokmu

timsah_sg

🏆Pro Tasarımcı🏆
bu ölçüleri çizmek ne kadar zor olabilir ki corelde 1 dk nızı almaz zaten bunları çizmeniz ki 60 tane olsa 1 saatinizi alır :D

papir44

🌱Yeni Üye🌱
evet haklısınız bir çizim 1 dakika sürüyor ama günde 200'ün üstünde çizim yapmamız gerekiyor buda yaklaşık 4 saat sürüyor bundan dolayı, bunun çizimi için ekstra bir eleman işe almam, verimsiz çalışma, gelen taleplere anında cevap verememe gibi görünmez maliyetlerle uğraşmam gerekiyor.

Böyle bir programın varlığından haberim var ama program CNC ile entegre olarak çalışıyor ve fiyatı oldukça pahalı yani o programa geçiş yapmam benim için sistemi tümüyle değiştirmem ve büyük bir maliyet getirmekte.

Bu arada sayın çakır makrolarla bu sorunu nasıl çözebiliriz, hangi programla yapılabilir.

Herkese ilgisinden dolayı teşekkür ederim Saygılar....

papir44

🌱Yeni Üye🌱
arkadaşlar bu konuyu makrolarla nasıl çözebiliriz veya başka bir program varmı bu konuda

Ferhat07

🌟Usta Tasarımcı🌟
CNC den anlamadığım için yazdıklarınızdan bişey anlamadım ama konu başlığına dayanarak yorum yapıyorum; Bitmap - PowerTrace seçeneğiyle corele attığınız resmin üstünden otomatik olarak şekil çizebilir yani şablonunu çıkarabilirsiniz. kolay gelsin...