Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Corel Draw ile Taş Dizaynı Yapalım (Basit bir örnek)

özgüll

👑Efsanevi Grafiker👑
Fevkalade bir anlatım teşekkür ederiz
Rica ederiz, faydalı olmasına çok sevindim.:)
Corel Draw ile Taş Dizaynı Yapalım (Basit bir örnek)
-------------------------------------------------------------------------------
İlk göz ağrım "taş desenciliği" için hiçbir anlatım bulunmadığını farkettim ve bu konuyla ilgilenen arkadaşlara yardımcı olacağını düşündüğüm bir ders hazırlamak istedim. Umarım işinize yarar.

****** Bende bir başka soru sorayım bilgisi olan varmı
SORU: Aynı ya da farklı bir yöntemle HARF lerin yoluna/konturuna da taş döşeyebilir miyiz? conv. öncesi ya da sonrası bu nasıl yapılır.

Bunun için yazdığınız harfleri ctrl + q ile çizime dönüştürmelisiniz. Daha sonra aynı mantık ile dizim işlemi yapılabilir.

İyi çalışmalar.

iibfli

🌱Yeni Üye🌱
Peki ya şöyle birşey mümkün mü? Mesela bir çizimin içini taşla doldurmak istiyorum. Bir elips çizdim ve içerisini 2mm taşlarla düzgün bir şekilde doldurmam gerek. Kolay bir yolu var mıdır?

remedya

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Peki ya şöyle birşey mümkün mü? Mesela bir çizimin içini taşla doldurmak istiyorum. Bir elips çizdim ve içerisini 2mm taşlarla düzgün bir şekilde doldurmam gerek. Kolay bir yolu var mıdır?

Aynı soruyu yinelemek istiyorum .
Ayrıca _ İlk göz ağrım taş desenciliği diye açtığınız konuya tekrar teşekkür ederim ve bu taş desenciliği ile ilgili birikiminizi paylaşabilir misiniz ? Piyasası nedir , beklenti nedir , işlem basamakları nedir , kazanç ,maliyet,yatırm vs konularda bilgi verebilirseniz , bu alana girmek istiyorum.

gulbeste

🌱Yeni Üye🌱
ders için teşekkürler faydası oldu .fakat birde desenin içinin nasıl doldurulduğunu göstersen çok makbule geçecek .

özgüll

👑Efsanevi Grafiker👑
Böyle bir programın çıktığını yani dediğiniz gibi desenin içini otomatik olarak, elle müdahale etmeden dolduran bir program olduğunu duydum ama artık bu işi yapmadığım için ilgilenmiyorum ve bu yüzden de bu konuda vereceğim bilgiler sağlıksız olur.
Aynı soruyu yinelemek istiyorum .
Ayrıca _ İlk göz ağrım taş desenciliği diye açtığınız konuya tekrar teşekkür ederim ve bu taş desenciliği ile ilgili birikiminizi paylaşabilir misiniz ? Piyasası nedir , beklenti nedir , işlem basamakları nedir , kazanç ,maliyet,yatırm vs konularda bilgi verebilirseniz , bu alana girmek istiyorum.
2 senedir bu işle ilgilenmiyorum ve artık döneceğimi de sanmıyorum. O yüzden taş dizayn işinin piyasası hakkında hiçbir fikrim yok.:(
ders için teşekkürler faydası oldu .fakat birde desenin içinin nasıl doldurulduğunu göstersen çok makbule geçecek .
Fareniz ile desende grupladığınız yuvarlakları seçin ve farenin sol tuşuna basarak istediğiniz renk ile doldurun.
başarılı bir çalışma teşekkürler

Teşekkürler.

safaks

🌱Yeni Üye🌱
Başarılı çalışmanız için teşekkürler.. Peki jpg formatındaki herhangi bi resmi örnğ. tribal dövme desenlerini taş haline getirmek istiyorum.. Buda yapılabilirmi ? Ben resmin üstünde aynı yöntemi denediğimde hata alıyorum ?

özgüll

👑Efsanevi Grafiker👑
Başarılı çalışmanız için teşekkürler.. Peki jpg formatındaki herhangi bi resmi örnğ. tribal dövme desenlerini taş haline getirmek istiyorum.. Buda yapılabilirmi ? Ben resmin üstünde aynı yöntemi denediğimde hata alıyorum ?

Hiçbir şey farketmiyor, taramanızı corele alıyorsunuz. Ben genelde "lock object" (kilitleme) yapıyordum ki taşları dizerken resim hareket etmesin. Sonra taşları istediğiniz şekilde desene göre yerleştiriyorsunuz. Yalnız tekrar ediyorum bu işle 2 senedir ilgilenmiyorum. Teknikler değişmiş, yapım aşamaları değişmiş ve daha kolaylaşmış olabilir.

İyi çalışmalar.

safaks

🌱Yeni Üye🌱
Hiçbir şey farketmiyor, taramanızı corele alıyorsunuz. Ben genelde "lock object" (kilitleme) yapıyordum ki taşları dizerken resim hareket etmesin. Sonra taşları istediğiniz şekilde desene göre yerleştiriyorsunuz. Yalnız tekrar ediyorum bu işle 2 senedir ilgilenmiyorum. Teknikler değişmiş, yapım aşamaları değişmiş ve daha kolaylaşmış olabilir.

İyi çalışmalar.

Öncelikle anlatımınız ve anlatımınız sonrasındaki ilginiz için çok teşekkür ederim.. Sizin dediğiniz gibi bitmap resmini sürekleme yardımı ile corel penceresine taşıyorum. Daha sonra bir tane yuvarlak yapıp mm ayarladıktan sonra ondan bir tane daha kopyalıyorum.. Brend aracı ile birleştirip çogaltıyorum.. Buraya kadar sorun yok.. Burdan sonra new path deyip fare imlecini kıvrımlı ok haline getirdiğimizde bitmap desenin çizgilerine tıklayamıyorum. Tıkladığımda ekteki hata uyarısını alıyorum.

Bu işi bıraktığınızı biliyorum sizide sorularımla bunalttığım için özür dilerim..

https://img848.imageshack.us/f/hatav.jpg/

hatav.jpg

özgüll

👑Efsanevi Grafiker👑
Öncelikle anlatımınız ve anlatımınız sonrasındaki ilginiz için çok teşekkür ederim.. Sizin dediğiniz gibi bitmap resmini sürekleme yardımı ile corel penceresine taşıyorum. Daha sonra bir tane yuvarlak yapıp mm ayarladıktan sonra ondan bir tane daha kopyalıyorum.. Brend aracı ile birleştirip çogaltıyorum.. Buraya kadar sorun yok.. Burdan sonra new path deyip fare imlecini kıvrımlı ok haline getirdiğimizde bitmap desenin çizgilerine tıklayamıyorum. Tıkladığımda ekteki hata uyarısını alıyorum.

Bu işi bıraktığınızı biliyorum sizide sorularımla bunalttığım için özür dilerim..

https://img848.imageshack.us/f/hatav.jpg/

hatav.jpg
Eksik bilgi verdim sanırım, bitmap resim üzerinde bu işlemi hiç denemedim, olur mu olmaz mı onu da bilmiyorum. Benim yaptığım tüm işlemler vektör olarak çizilmiş desenler için geçerli. Yani taramanızı corele atın, onun taş döşeyeceğiniz yerlerini seçin (tüm kontürleri) sonra bu çizim üzerinden doldurma işlemini yapın. Yuvarlaklar ancak çizgisel bir şeyle ile kesişmeli ki blend bu durumda uygulanabilsin.

Kısaca; taramadaki şekli çizin ve o şekilde uygulayın.

safaks

🌱Yeni Üye🌱
Eksik bilgi verdim sanırım, bitmap resim üzerinde bu işlemi hiç denemedim, olur mu olmaz mı onu da bilmiyorum. Benim yaptığım tüm işlemler vektör olarak çizilmiş desenler için geçerli. Yani taramanızı corele atın, onun taş döşeyeceğiniz yerlerini seçin (tüm kontürleri) sonra bu çizim üzerinden doldurma işlemini yapın. Yuvarlaklar ancak çizgisel bir şeyle ile kesişmeli ki blend bu durumda uygulanabilsin.

Kısaca; taramadaki şekli çizin ve o şekilde uygulayın.

Teşekkürler. Evet dediğiniz gibi bitmap resime olmuyor.. deseni taratınca olucak sanırım.. Peki bir şey daha danışsam size.. Örneğin büyük fontta bi yazı yazdım. İçini boşalttım.. içini yuvarlaklarla nasıl doldurabilirim ?

g.ecglr

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
İlgi alanım olmasa da keyifle takip ettim :wink:
Teşekkürler Özgül
Saygılar

bycapkin

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Eline sağlık, oysaki neler yapılabiliyormuş :)

mesefe

🏅Acemi Tasarımcı🏅
emeklerine sağlık tşk.ler özgül

mersingrfk

🌱Yeni Üye🌱
bende tşk edrm. bazı tasarım çalışmalarımda işime yarayacak kısa yol çalışması ;).. emeğine sağlık.

mersingrfk

🌱Yeni Üye🌱
ayrıca şu andaki açık hava reklamlarına mantar led dizimi için süper bi kısayol.. tekrar takrar tşk ustadım. :)

Murat VARDAR

👑Efsanevi Grafiker👑
bende tşk edrm. bazı tasarım çalışmalarımda işime yarayacak kısa yol çalışması ;).. emeğine sağlık.

https://www.grafikerler.net/coreldraw-da-tas-dizimi-sandiginiz-kadar-zor-degil-t120398.html
bakın bu sizin taş dizimi işi daha kolay vede zahmet bir çözüm olur:wink:

ayrıca şu andaki açık hava reklamlarına mantar led dizimi için süper bi kısayol.. tekrar takrar tşk ustadım. :)

bu bahsettiğiniz mantar led dizimi için Ledtool Makrosu bildiğim kadarı ile tam 5 tane farklı yazılımı var sizcede bu daha kolay olmazmı?:wink:

faydalı olması dileğiyle...

mersingrfk

🌱Yeni Üye🌱
öncelikle cevap ve önerin için tşk edrm. benim işim daha yoğunluk olarak matbu işler ve baskı böümü. yani sadece kurumsallaştırma üzerine olduğu için corel dışıda bi yazılıma ihtiyaç duymadı. ama bilmek de gerekiyor tabiki. uzun zamandır bu işi yapmadığım için araştırmada yapmıyordum. ama görünen o ki tekrar başlıcam gibi. mersindeyim ve iş potansiyeli çok düşük bir yer olduğu için ara vermiştim. başka şehirlerde bu işin kıymetini bilen saygı gösteren bir yerde işe başlamayı düşünüyorum. velhasıl önerinize tşk tekrar ama sadece birkaç seferlik işime yaraması bile çok az bi ihtimal o yüzden kullanmasamda olur. bi şekide işi çözmek de yok demekten iyidir :).. neyse başınızı ağrıtmiyim sizinde :)