Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Corel Draw ışık efekti vermek ?

qwxytz

🌱Yeni Üye🌱
İyi günler arkadaşlar. Led ışık montaj işi yapan bir abim benden ışıklandırma öğrenmemi istedi. CorelDraw programı kullanmayı çok iyi bilmiyorum. Photoshop bilgim var birtek ama CorelDraw da daha iyi sonuçlar alınıyormuş dedi. Aşağıda örnek olarak verdiğim resimlerdeki ışıklandırmalar gibi gerçekçi efektleri coreldrawda nasıl verebilirim. Yardımcı olursanız çok sevinirim. Çok makbule geçecek :)

Cool-LED-Ceiling-Lamps-Used-in-a-Hotel-in-Hawaii_b.jpg

https://www.fibreopticfx.co.uk/blog/wp-content/uploads/2011/03/ledhotels.jpg

Not: sadece ışıklandırma yapmam gerekiyor arkadaşlar. çizim falan olmayacak.

Benzer konular

harunirgin

♾️Grafik Gurusu♾️
Size akıl veren abinizin bu konularda yeterli bilgi sahibi olmadığı açık. Bu tarz pixel tabanlı çalışmaların photoshop vb. pixel tabanlı programlarda yapılması çok daha güzel sonuçlar verir. Hiç Corel de vakit kaybetmeyin zaten Ps bilginiz varmış. Oradan devam edin, daha sağlıklı ve doğru olacaktır. İyi çalışmalar.

qwxytz

🌱Yeni Üye🌱
Valla bende öyle diyorum. Ama baskıdan sonra coreldraw daha iyi daha canlı renkler çıkıyor falan dedi. Benimde kıramadığım bir insan. Yoksa hayatta uğraşmazdım :/ Bilgisi olan yardımcı olabilir mi acaba arkadaşlar. Photoshopta bu iş çok basit ama coreldrawda nasıl yapılır bilmiyorum.

harunirgin

♾️Grafik Gurusu♾️
Corelde de geyet basit ama tatmin edici sonuç alır mısın bilemem.
Gerekli yerlere uygun çizimleri yaptıktan sonra Drop Shadow Tool ile gölge verebilirsin. İstediğin gibi ayar verip ışıklandırma yapabilirsin.

TereddüT

🏅Acemi Tasarımcı🏅
harun arkadaş aslında gerekli bilgiyi vermiş ancak şu eklemeyi yapabilriz. corelde verdiğiniz drop shadowlu nesneyi çoğaltarak - üstüste getirerek- bu görünümü daha gerçekçi kılabilirsiniz, ayrıca dropshadow'un default ayarları ile kesinlikle oynamanız şarttır. orijinal ayarlar ile vereceğiniz gölge veya yansımalar kesinlikle yeterli gelmeyecek, aksine baskıda veya iş sonunda sizi hayal kırıklığına uğratabilecektir...

firkete

🏆Pro Tasarımcı🏆
ne alakası varsa corelde renkler daha iyi çıkıyormuşşşşş

cahilliğin böylesine pes...

aynı işi RGB çalışarak ve 300 DPI da en azda A4 sayfasıan çalış. Bakalım renklere ne diyecek bay bilen! Tabi PSD yi bildiğini var sayıyorum bu arada...