Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Corel Draw Programsal Sorunlar ve Çözüm Adımları / 1

EsPriTüeL

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.esprituel.com
Ben güncellerken bir hata çıkıyor anlamadım murat bey , Birde bu Ghostscript'in kurarken yapıp yapmadığımızı nasıl anlıyacağız acaba ? Ai , eps leri çoğu zaman açıyorum. Fakat dosya boyutu 1,5 mb felan bulanlarda donuyor corel. ilginiz için şimdiden teşekkürler.

Murat VARDAR

👑Efsanevi Grafiker👑
Ben güncellerken bir hata çıkıyor anlamadım murat bey , Birde bu Ghostscript'in kurarken yapıp yapmadığımızı nasıl anlıyacağız acaba ? Ai , eps leri çoğu zaman açıyorum. Fakat dosya boyutu 1,5 mb felan bulanlarda donuyor corel. ilginiz için şimdiden teşekkürler.

Ghostscript 'in güncel sürümünü yükleyin sistem seçimine göre 32 / 64 bit hangisi ise işletim sisteminiz. herhangi bir sorun teşkil etmez yüklü yada yüksüz olması,

Help / About CorelDRAW komutuyla açacağınız About CorelDRAW Penceresindeki Versiyon Numara karşılaştırmasını önce yapmalısınız
CorelDRAW X5 ise Güncel Sürüm No: 15.2.0.661 ---- en son sürüm numarası bunu bir karşılaştırın, X5 SP2 yamasını kurduğunuz X5 lisanssızsa üzelerek yapabileceğim bir şey yok, eğerki lisanslı bir kullanıcıysanız, tekrar bir görüşelim yukarıdaki işlemleri gerçekleştirdikten sonra

Forever King

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
arkadaşlar ben Corel X3 kullanıyorum bu servis pack güncellemesini yüklemeli miyim? Yüklemezsem ne gibi sorunlarım olabilir?

Murat VARDAR

👑Efsanevi Grafiker👑
arkadaşlar ben Corel X3 kullanıyorum bu servis pack güncellemesini yüklemeli miyim? Yüklemezsem ne gibi sorunlarım olabilir?

konu başlığında vede içeriğinde gerekli açıklama var
Service Pack, servis paketi yada hizmet paketi kelime olarak anlam içermekte, fakat içerik olarak Corel DRAW programlarını sorunsuz kullanabilmemiz için hayati önem taşımaktadır.
yükleyip/yüklememek tamamen sizin tasarrufunuza kalmış...

Forever King

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Yani programı işlevsizleştircekse yüklemek lazım o zaman. İlginize teşekkürler Murat Bey

Murat VARDAR

👑Efsanevi Grafiker👑
rica ederim faydalı olması dileğiyle........

babushka1

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
abi kızma ama anlamadığım olay; bu Service Pack, Hotfix yamaları ne işe yarıyor ne gibi faydaları olacak yüklediğimizde?

K.Çakır

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.corelturk.blogspot.com
abi kızma ama anlamadığım olay; bu Service Pack, Hotfix yamaları ne işe yarıyor ne gibi faydaları olacak yüklediğimizde?
Özellikle servis paketler olmazsa olmaz yamalardır. Bildiğiniz ya da bilmediğiniz bir çok hatayı düzeltmekle birlikte özellikle program çökmelerini engeller. Ayrıca CorelDRAW X5 ile birlikte servis paket kavramı değişmiş, servis paketler ile birlikte programa yeni özellikler eklenmiştir. Daha detaylı bilgi için internette "CorelDRAW X5 servis paket" diye bir arama yaptırabilirsiniz.

Bu arada X5 için Servis Paket 3'ün yolda olduğunu da belirteyim.

Murat VARDAR

👑Efsanevi Grafiker👑

kürşad çakır 'ın belirttiği üzere insan elinden çıkmış hiç bir şey kusursuz değildir. hiç bir yazılım yada programda kusursuz veya sorunsuz değildir. her ne kadar çok uzun süreler test edilmiş ve tekrar tekrar gözden geçirilmiş olsa da milyarlarca satır ve kodların arasında mutlaka hatalar ortaya çıkar. bu nedenle yazılımlar piyasaya sürüldükten belirli bir süre sonra hatalarını gidermek ve daha kararlı çalışmayı sağlamak için yamalar ve güncellemeler yayınlanır.
Bu yüzden Service Pack, Hotfix’ te bu tür eksik ve hataları düzelten eklentilerdir.

umarım soruna cevap olmuştur...

Forever King

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
tabi bu paketleri yüklemek için lisanslı ürün kullanmak gerekir öyle değil mi?

Murat VARDAR

👑Efsanevi Grafiker👑
lisanssız bir ürün, sizin olmayan bir üründür ! yazılarımda, konularımda vede cevaplarımda bu hassasiyetimi hep dile getirdim, eğerki bu yazılımdan en küçük bir kazanç dahi elde edilebiliniyor sa o zaman emeğe saygı şartının en baş kuralı olarak "Lisanssız Kullanıma Hayır"
bakınız "product installation unsuccessful, please reinstall (error 24)"

Çökmeyen, Göçmeyen vede Kasmayan Bir Corel ‘le "Keyifli Tasarımlar" Herkese....

Seyit Tiken

🏆Pro Tasarımcı🏆
Murat bey, çok teşekkür ediyoruz, Allah razı olsun, gerçekten güzel bilgiler veriyorsunuz. Servis Paketleriyle ilgili bir sorum olacak size, CorelDraw'la ilgili farklı tarihlerde Servis Paketleri yayınlanıyor, birinci Servis Paketini yüklemeden, ikinci Servis Paketini yüklesek, birinci Servis Paketini de yüklemiş olur muyuz?, yani en son çıkan Servis Paketini yüklersek, öncekilerini yüklemeye gerek var mı?, yardımlarınız şimdiden teşekkür ediyorum.

Murat VARDAR

👑Efsanevi Grafiker👑
Murat bey, çok teşekkür ediyoruz, Allah razı olsun, gerçekten güzel bilgiler veriyorsunuz. Servis Paketleriyle ilgili bir sorum olacak size, CorelDraw'la ilgili farklı tarihlerde Servis Paketleri yayınlanıyor, birinci Servis Paketini yüklemeden, ikinci Servis Paketini yüklesek, birinci Servis Paketini de yüklemiş olur muyuz?, yani en son çıkan Servis Paketini yüklersek, öncekilerini yüklemeye gerek var mı?, yardımlarınız şimdiden teşekkür ediyorum.

corel 'in hangi sürümünü kullanıyorsunuz?

Murat VARDAR

👑Efsanevi Grafiker👑
CorelDraw x4 sürümünü kullanıyorum.

Kullandığınız CorelDRAW'ın güncel sürümün
yüklü olup olmadığını anlamak için Help / About CorelDRAW komutuyla açacağınız About CorelDRAW Penceresindeki Versiyon Numara karşılaştırmasını yapmaktır.

CorelDRAW X4 ise Güncel Sürüm No: 14.0.0.701 ---- en son sürüm

Eğer ki yukarıdaki sürüm numaralarıyla program numaranız aynı değilse o zaman ServicePack güncelleştirmelerini yüklememişsiniz !

CorelDRAW X4 için
Hotfix
https://hotfile.com/dl/112213688/7495...otfix.rar.html
https://rapidshare.com/files/454786214/CGSX4Hotfix.rar

Service Pack
https://hotfile.com/dl/112224629/747f...X4SP2.rar.html
https://rapidshare.com/files/454802448/CGSX4SP2.rar

Son düzenleme:

Murat VARDAR

👑Efsanevi Grafiker👑
rica ederim, umarım sorununuza cevap olmuştur...