Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

palomac

🌱Yeni Üye🌱
arkadaşlar acil yardıma ihtiyacım var, önceden 9-10 ve 11'de böyle bir problemle karşılaşmamıştım... corel x3'te türkçe olmayan fontlarım silik, bir yazı yazdığımda yazımı görüyorum fakat convert ettiğimde font arialtur olarak otomatik değişiyo... aslında 2 sorunum var navigatorde 400 font tanıttım, az font tanıtmama rağmen hiçbir fontumdan memnun değilim, fontlarım geçişlerde sanki 50 tane font varmış gibi, hepsi aynı gözüküyo... tüm fontları uninstall edip sonra tekrar yeniden kurdum gene olmadı... lütfen yardım!

mr.tar

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
arkadaşlar acil yardıma ihtiyacım var, önceden 9-10 ve 11'de böyle bir problemle karşılaşmamıştım... corel x3'te türkçe olmayan fontlarım silik, bir yazı yazdığımda yazımı görüyorum fakat convert ettiğimde font arialtur olarak otomatik değişiyo... aslında 2 sorunum var navigatorde 400 font tanıttım, az font tanıtmama rağmen hiçbir fontumdan memnun değilim, fontlarım geçişlerde sanki 50 tane font varmış gibi, hepsi aynı gözüküyo... tüm fontları uninstall edip sonra tekrar yeniden kurdum gene olmadı... lütfen yardım!

Sanirim sisteminizde 2 veya daha fazla dil secenegi yuklu,, turkce fontlari kullanirken, bu fontlari tanimayan bir dil secili ise (ornegin almanca) sistem fontlari kullanamayacagi icin corel size silik gosteriyor olacaktir ..
Genel olarak windowsun kisa yolu alt+shift ile dil secenklerinizi degistirebilirsiniz , turkce dil secenegine gectiginizde turkce fontlarinin gorunmesi gerekli,, kolay gelsin

palomac

🌱Yeni Üye🌱
cevabın için çok teşekkür ederim mr. tar fakat maalesef şimdi kontrol ettim sistemde sadece türkçe yüklü... hiç kimsede yok mu böyle bir problem sadece bende mi var, bu sorunla karşılaşan arkadaşlardan cevap bekliyorum...

bir de navigatore eklenen fontların kısayolu windows/fonts klasörü içinde de çıkıyo, bu doğru mudur?

Moderatör tarafında düzenlendi:

N/A1

🏆Pro Tasarımcı🏆
fontları font navigator programı ile yüklemeyi denermisin. Bu şekilde de bir çözüm bulamazsan registry kayıtlarında bir sorun olabilir. CorelDRAW programını silip tekrar yüklemeyi deneyebilirsin...

palomac

🌱Yeni Üye🌱
navigator kullanıyorum ama kaldırmak istediğim fontları sildiğim zaman, bilgisayarı yeniden başlatınca tekrar o fontları navigatörde kurulu olarak görüyorum, dediğiniz gibi belki de yeniden kurmak gerekiyo... çok sağolun...

mr.tar

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
sistemde sadece turkce ve fontlarininda turkce oldugundan kesinlikle eminsen birde sunu dene belki yardimci olabilir,,
text -> encode.. -> (acilan yeni menu) -> other encodingi sec ve turkce gordugun tum codingleri sec

bir diger aklima gelen sey ise ; yazi eger turkce font disinda yazilmis ve kopyalanmis ise siz kendi sisteminizde i$i actiginizda font menusu aktif olmayabilir..
fontlariniz dogal olarak windowsun icersindeki font klasorunde olacak kisa yol dogru ,, bir baska programi actiginizdada or; illy yada indesign , fh ayni font problemini yasiyormusunuz??

palomac

🌱Yeni Üye🌱
ben dün coreli tamamen kaldırıp yeniden kurdum, fontlarımı en baştan tanıttım navigatorde, ama aynı anda windowsun fonts klasörünü de açtım, her navigatore attığım fontun kısayol olarak fonts klasörüne atıldığını gördüm, demek orası doğruymuş... bir de benim fh ve diğer programlarla hiç işim olmuyo, freehandde sadece export yapabiliyorum bilmiyorum o programı hiç de sevmiyorum (heralde kullanamadığım için), sadece photoshop ve corelle çalışıyorum... o yüzden orada da font sorunu olur mu hiç denemedim...
yeni kurulumdan sonra fontların türkçe olmayanlarını kaldırabildim, şimdilik idare eder... ilginiz için çok teşekkür ederim.

bera beran

🌱Yeni Üye🌱
merhaba arkadaşlar,pdf dosyalarının bazılarını corel12 de açarken the file is corroupted(yanlış yazmış olabilirim zannedersem bozulmuş anlamına geliyor) uyarısı geliyor ve açılmıyor,open komutuyla açıyorum.yardımcı olabilireniz,teşekkürler

ScoobyDoo

🏅Acemi Tasarımcı🏅
merhaba arkadaşlar,pdf dosyalarının bazılarını corel12 de açarken the file is corroupted(yanlış yazmış olabilirim zannedersem bozulmuş anlamına geliyor) uyarısı geliyor ve açılmıyor,open komutuyla açıyorum.yardımcı olabilireniz,teşekkürler

Ben de ai (illustrator) import ederken sorun yaşıyorum.
Bu sorun sadece corelin değil diğer tüm programların tanıdıkları format yelpazasiyle ilgili. corel 11 in corel 12 cdr formatını tanıyamadıı gibi.

import ederken hata verebiliyor. corel x4 ü henüz kurmadım ama bu sorun tahmin ediyorum son sürümde kalkacak.

mr.tar

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Ben de ai (illustrator) import ederken sorun yaşıyorum.
Bu sorun sadece corelin değil diğer tüm programların tanıdıkları format yelpazasiyle ilgili. corel 11 in corel 12 cdr formatını tanıyamadıı gibi.

import ederken hata verebiliyor. corel x4 ü henüz kurmadım ama bu sorun tahmin ediyorum son sürümde kalkacak.

x4 u bir baska makinada denemede tutuyorum hala ve bu problem ordada olustu, kesin olarak emin olmamakla birlikte problemin farkli makinalardaki farkli program kurulumlarindan olustugunu zannediyorum, ornegin illustrator ve indesign kurulum esnasinda distiller ile ayni renk / font / post script skalalarini aliyorlar ve aralarindaki geciste problem yasamiyorlar, corele geldiginizde eger ayni makinada iseniz genellikle problemsiz acabiliyorsunuz,, ancak i$ler ba$ka bir makinadan geldiginde ayni kurulum sizde olmadigindan problemler vermeye basliyor, i$ baska bir makinda illustrator da ve daha da kotusu mac te yapildiysa (makinanizin pc oldugunu varsayiyorum) buyuk olasilkla bu problemi yasiyorsunuz. hatta printeriniz bile bu konuda faktor oluyor postscript okuyabilen bir printer kullaniyorsaniz bu problemle daha az karsilasiyorsunuz( bu da saniyorum pdf olusturulurken icine gomdugu ps bilgileri ile alakali) ben bu tarz problemlerle karsilastigimda genllikle karsi taraftan fontlari convertlenmis halde ya dosyanin kendisini ( illy/quark/indesign farketmez) yada hic degilse fontlar convertlendikten sonraki eps ini istiyorum, en azindan duzeltme yapamasam bile isi acip yerlestirme inceleme sansina sahip oluyorum. bir baska dikkatimi ceken nokta ise disaridan gelen i$te golge, transpanlik oldugunda bu problemin daha cok olmasi {(yine pscript ile alakali olarak) genel olarak illy kullanicilari golgeyi yada transparanligi corelde oldugu gibi cmyk ya cevirmeden pdf yaptiklarindan }. yapacak cok fazla bir sey yok karsi taraftan fontlari convertlenmis bir eps dosyasi isterseniz corelde isi gorebilirsiniz,,kolay gelsin

bera beran

🌱Yeni Üye🌱
arkadaşlar bir jpeg resmi import ediyorum,sonra resmi sayfanın başka bir yerine sürüklediğimde resmin kopyaları oluşuyor kendiliğnden,yardım teşekkürler

arkadaşlar corelde bitmap resmi vektöre nasıl çeviririz,teşekkürler

Moderatör tarafında düzenlendi:

ajansnet

🏅Acemi Tasarımcı🏅
arkadaşlar bir jpeg resmi import ediyorum,sonra resmi sayfanın başka bir yerine sürüklediğimde resmin kopyaları oluşuyor kendiliğnden,yardım teşekkürler

arkadaşlar corelde bitmap resmi vektöre nasıl çeviririz,teşekkürler

adce9.jpg

Büyük bir ihtimalle Apply to Duplicate seçeneğini işaretlemişin ondan oluyodur.

heval

🌱Yeni Üye🌱
ben corelin son sürümünü indirdim onda çalışma yaptıktan sonra onu nasıl corelin 11. ci versiyonuyla kaydedebilirim ???

Bahtınur YILDIZ

♾️Grafik Gurusu♾️
kayıt ederken save penceresinde sağda version var ordan 11.0 seçersen 11 kaydetmiş olursunuz

gursusoner

🌱Yeni Üye🌱
hocalarım benim bisoruma acil çözüm bulmam gerekiyor
ben işim gereği corelde çalışıyorum
ben şimdi bi daire çizdim diyelim bunun boyutuda 2mm bundan 5000 tane ya yakın desen olarak yaptım sonra benim bunları hepsini 3mm yapmam gerekiyor dairileri yerinden oynatmadan nasıl hepsi birden 3mm yapabilirim freehand programında böle biey var corelde olduğunu umuyorum lütfen yarım bekliyorum yardımlarınız için şimdiden telekürle ii çalışmalar

N/A4

🏆Pro Tasarımcı🏆
bir tanesini 3 mm yap sonra diger geri kalanlari sec ve ctrl+r ye bas repeat yani yaptigin islemi tekrar yaparsin kolay gelsin

ScoobyDoo

🏅Acemi Tasarımcı🏅
dublicate yerine clone da kullanabilirsiniz.

ana dairede yaptığın değişiklkler diğer clone ile çoğalttığın dairelerde de otomatik uygulanacaktır.

N/A4

🏆Pro Tasarımcı🏆
edit/copy properties fromu tiklayip ordan hangi ozellikleri almak istiyorsan digerlerinede verebilirsin

dimplecik

🌱Yeni Üye🌱
merhaba ben corel de transparan kullandığımda baskıda sorun yaşar mıyım, ne gibi sorunlarla karşılaşabilirim onu öğrenmek istiyorum

thematrix

♾️Grafik Gurusu♾️
evet transparent yaptığınız objeyi convert to bitmaps yapmanız gerekir film makinalırı bazen görmüyor, ayrıca corelde çalışma yaparken çok kasılıyor , tram, transparent, fontain gibi effecktler de sorun olabiliyor, Convert to bitmps yaparsanız sorun kalmaz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...