Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Onur KARADAĞLI

👑Efsanevi Grafiker👑
merhaba .bende tasarım işine bi ödev olarak başladım ama şimdi bir otogaz şirketinden teklif aldım .özellikle kapak tasarımını yaparken sıkıntı çekiyorum .yardımcı olabilirmisiz?bide renk seçimleri kafamı çok karıştırıyo.(en kısa zamnda cevap alabilirsem sevinirim .şimdiden teşekkürler)

Arkadaşım öncelikle aramıza hoş geldin... Yukarıda yazıkların okudum ve karar verdim sen yardımdan daha çok baya bi iş isiyorsun.. bu net ortamında cevaplanabilecek basit bi soru değil tasarım sorularak öğrenilmez en azından yapmış olduğun calışmayı bi sunman gerek bizde sana yardımcı olalım..

nerden başlamalıyım dersen..... kısaca

1- İşin ölcülerini öğren ve sayfa yapını ayarla
2- Şirket logosu varsa slagonu ve tüm kullanılacak resimleri sayfana bi koy kabaca
3- kurumsal rengi belirle yani şirket tabelası kartvizitleri falan ne renk bi bak adamlar neyi daha çok seviyor..
4- adres telefon ve diğer bilgileri yaz
5- yapmış olduğun

melek ata

🌟Usta Tasarımcı🌟
Evet corel'de buton yapıp link verebilirsin yalnız bunu neden yapmak istediğini merak ettim eğer bütün bir web sayfasını corelde yapmak niyetindeysen hic gerek yok front page kullan daha iyi corelde buton yapıp jpg yada gif olarak exportla sonra front page e ekle linki burada ver... Nedenmi corelde link vermek demek sayfayı web sayfası olarak kaydetmen gerekli demek biraz kafan karışır bence.. Front page le yada benzeri bi programla yap coreli sadece görsel ögelerin için kullan...

Yaptığın herhangi butaon yada nesneyi sağ tuşla tıkla burada properties seceneğini tıkla (yada alt+enter tuş kombinasyonu) sağ tarafa açılan menü de örümcek ağına benzer bi simge var zaten üzerinde durduğunda internet yazıyor oradan link verebilirsin...

teşekür ederim merakımdan sordumda bunuda ögrenmiş oldum :)

ŞAHİN REKLAM

🏅Acemi Tasarımcı🏅
corelde yazdığım herhangi bir yazıyı bir resmin veya başka bir zeminin üstüne bıraktığımda yazı altta kalıyo nasıl üste alırım

thematrix

♾️Grafik Gurusu♾️
shift+page up nesneyi sayfanın üzerine çıkarır, shift + page down nesneyi sayfanın altına atar yani üstte kalan nesneyi shift + page down yaparsanız yazı üste çıkar

grafist

🌟Usta Tasarımcı🌟
Web sitesi
www.dilemek.net
ayrıca thematrix hocamın paylaşımına ek olarak:

ctrl + page up : nesneyi bulunduğu yerden bir üste alır.
ctrl + page down : nesneyi bulunduğu yerden bir alta alır.

ayrıca bu işleme, işlem yapmak istediğin nesneye sağ tıklayıp order menüsünden ulaşabilirsin.

K.Çakır

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.corelturk.blogspot.com
Denedim bunu oldu. Fakat bir şeyi merak ediyorum. Tram denen o noktacıkları göremiyorum. Çoğaldıkça koyulaşır, azaldıkça rengi açılır oluyor ya. Onu göremiyorum.
CorelDRAW gibi piyasada yaygın kullanılan diğer grafik programları da dahil olmak üzere tramları göstermez. Tramları genelde RIP (raster image processor) sistemlerinde kalıp ya da film basılmadan önce görebilirsiniz. Ya da daha endüstriyel yazılımlar tramları gerçek zamanlı simule edebilir.

ŞAHİN REKLAM

🏅Acemi Tasarımcı🏅
corelden folyo kesim programına yazı gönderirken yapılan convertleme işlemi nasıl yapılıyor

K.Çakır

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.corelturk.blogspot.com
corelden folyo kesim programına yazı gönderirken yapılan convertleme işlemi nasıl yapılıyor
Bildiğim kadarıyla programına göre değişiyor. Casmate programını kullanmıştım ve EPS desteği olduğu için CorelDRAW'da yaptığım çalışmaları EPS olarak (tabii ki vektörel) çıkarıp bunu casmate 'de açıp işi casmate cut'tan plotter'a göndeiyordum. CorelDRAW için cocut eklentisini deneyebilirsiniz. Bu da CorelDRAW'dan doğrudan plotter'a çizimlerinizi plotter'a göndermenize yarıyor. Ayrıca plotter üreticilerinin CorelDRAW için pluginleri de mevcut. Corel Summa diye bir arama yapabilirsiniz. Roland'ın da pluginleri mevcut.

goksal

🏅Acemi Tasarımcı🏅
corelde dergi hazırlığı yapıyorum ama dergide kullandıgım resimler yüksek boyutlu oluyo buda calışmanın boyutlarını arttırıryo corel içinde getirdiğimiz boyutun dosya boyutunuda etki etmesini nasıl sağlarım

ŞENGÜL BOZKURT

🌟Usta Tasarımcı🌟
resim seçiliyken bitmaps - convert to bitmap de çıkan pencerede dpi yı 300 olarak ayarla... :peace1:

yabanci_

🌱Yeni Üye🌱
corelde ücgen cızımı ve ucgenın ayarları?

merhaba arkadaslar bır sorum olacak corelde ucgen cızımı var mı tols menusundekını bılıyorum fakat ozel ayarlar yapabılecegım meselaa eskenar ucgen cızmek ıstıyorum veya acısı 165 olan bı ucgen cızmek ıstıyorum bunları bılen varsa analatabılırmı sımdıden tesekkur edrımmm

N/A4

🏆Pro Tasarımcı🏆
basic shapes araçlarını kullanarak yapabilirsin. sonra ctrl+Q tuşlarıyla curve yap.
shape tool aracıyla istediğin gibi oyna...
yada freehend tool aracıylada yapabilirsin.

actiginiz konuda yaniti verilmis zaten ben burayi saat basi kontrol ederim genelde konu acmaniza gerek yoktu.

aldemir.06

🌱Yeni Üye🌱
Mrb.arkadaşlar:
corel 12 veya x3 ten mutoh sc-1300 plotter'a kesim yaptırabiliyormuyuz.Plotterin cd si
falan yok.Genelde kesim proğramları tanıyor plotterları.Corel'in bir yaması falan mı var yoksa ?.Şimdiden teşekkürler.

morryell

🌱Yeni Üye🌱
Merhabalar ben corel x4 kullanıyordum. ne oldu nasıl oldu bilmiyorum ama bir müddet sonra coreli açtığımda menülerden copy,paste,print gibi bazıları alttaki gibi hatalı göründü. (koyu gri olarak)

75591.JPG

ve copy-paste yapmıyor kaydet yada farklı kaydet çalışmıyor, kayıt ekranı hiç gelmiyor, kaydederken bir hata verdiği yok. kapatırken hiç sormuyor dolayısıyla, sanki hiç açılmamış gibi. hani office 2007deki gibi deneme sürümü bittiğinde sadece okutma işi yapıyorda yazdırma ve kayıt yaptırmıyorduya.. onun gibi. bunda çizim felan yapıyorum ama gerisi gelmiyor. ne yapmalıyım. ayrıca diyelimki bir rectangle çizdim onu kopyalayıp yapıştır dediğimde o an sağtıkta ne varsa onu yapıştırıyor. wordde bir text kopyaladıysam onu, bir klasörde bir resim kopyaladıysam onu, bir program kopyaladıysam onun adını :) mesela "klmcodecpack.exe" gibi bir text yapıştırıyor ekranasaygılar. acele yardım.

ayrıca coreli kaldırdım yeniden kurdum, kasperi kaldırdım nod kurdum, onuda kaldırdım, durum değişmedi.

ŞENGÜL BOZKURT

🌟Usta Tasarımcı🌟
programın lisanslı değil sanırım... deneme için birkaç kullanımdan sonra böyle hatalar veriyor... tam kulanım için serial no alman lazım...

morryell

🌱Yeni Üye🌱
bundan tam emin olmak için bakmam gereken bir yer yada uyarı var mı?
çünkü ne böyle bir hata veriyor nede about tan baktığımda regristered bölümünde bir sıkıntı gözükmüyor.

ŞENGÜL BOZKURT

🌟Usta Tasarımcı🌟
uyarısı verdiği hatalar işte... help ten about corelDRAWa bak...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...