Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

kasta095

👑Efsanevi Grafiker👑
Window - Color Palettes - Default CMYK palette - renk paleti geri getirmesi için

dorad

🏆Pro Tasarımcı🏆
Brandsoftheworld den indirdiğim eps uzantılı logoları ve ai uzantılı vektör dosyalarını corel de açamıyorum. Sebebi konusunda yardımcı olursanız sevinirim.

grafity

🌱Yeni Üye🌱
arkadaşlar corel x3 kurarken sorun oluşuyor actıvasyon kodundan sonra karışıyor neden olabilir yardımlarınız için şimdiden tşk

melek ata

🌟Usta Tasarımcı🌟

arkadaşlar corelde resim olarak kaydetmede bir sorun yaşıyorum resimleri bu şekilde kaydetdigimde renkler bozuk çıkıyor corelde çalışıp photoshopa aktarmak için ise nasıl kayıt yapabilirim bu konuda rica etsem yardımcı olabılırmısınız

kasta095

👑Efsanevi Grafiker👑
Çünkü Corel de çalışarak CMYK resnklerle çalışıyorsunuz. Çalışmalırına Bitmap çevirdiktan sonra RGB renkler oluyor.. PHotoshopta çalışmak için: Export - TİFF uzantısı olacak. Daha sonra rahat photohsopta açabilirsiniz.

Siyah Mamba

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Merhaba arkadaşlar ;

Corel draw da sol tarafta objeler var.Komutlar.
Onları yanlışlıkla kaybettim.Tekrardan nasıl çıkartabilirim.
Yardım ederseniz sevinirim.
:)

bU__rOCk

🌱Yeni Üye🌱
Merhaba arkadaşlar. Şirketimizde lisanslı CorelDraw 12 Türkçe kullanıyorum. Şöyle bir sorunum var:

Barkod sihirbazında ITF formatında barkod yapmaya çalıştığımda karmançorman oluyor. Zaten sihirbazı ilk açtığımda şu şekilde gözüküyor. Sağ alt tarafta siyah bir kare.

capture1my7.jpg

Devam edip barkodu sayfaya yapıştırdığımda şu şekilde çıkıyor.

capture2ji3.jpg

Programı ilk aldığımız zaman da bu sorun vardı. Aldığımız firmayı aradığımda Türkçe sürümünde bir hata olduğunu söyleyip bana İngilizce CorelDraw 12 nin bir BarcodeWizard ile ilgili bir ".dll" dosyasını göndermişti. Ben de onu sanırım system32 içinde bi yere kopyalamıştım.(Oraya kopyaladığımdan emin değilim.) Böylece sorun çözülmüştü. Geçen hafta Corel'i tekrardan yükkemek zorunda kaldım ve yine aynı sorun ile karşı karşıyayım. Firmanın telefonunu vs. kaybettiğim için artık ulaşamıyorum. Yardımcı olabilirseniz çoook sevinirim. Teşekkürler.

kasta095

👑Efsanevi Grafiker👑
Merhaba arkadaşlar ;

Corel draw da sol tarafta objeler var.Komutlar.
Onları yanlışlıkla kaybettim.Tekrardan nasıl çıkartabilirim.
Yardım ederseniz sevinirim.
:)

Resimdeki gibi...Menü olan yerde maus üzerinde sağ click yap menüde Toolbox eşaretle

10ql2.jpg

kasta095

👑Efsanevi Grafiker👑
melek ata, bende şimdi meraktan sizin gibi aynı şekilde kaydettım resim. Hiç bir bozukluk olmadı. Corel 12 kullanıyorum. Birde böyle deneme yapın... sizin çalışmalırınıza tamamen seçili hale getirin, Bitmaps - Conveer to Bitmap çikan menu da ''Color'' orada RGB mı istiyorsunuz CMYK mı kendi karar vereceksiniz. Ama bence Tiff olarak kayıt edın. daha sağılıklı...

melek ata

🌟Usta Tasarımcı🌟
Tıff olarak kaydetdim sorun olmadı çok tşkler

heval18

🌱Yeni Üye🌱
arkadaşlar corelde yazıyı nasıl yuvarlak yazabilirim oval thematrix vermiş ama onda da resimler silinmiş

kasta095

👑Efsanevi Grafiker👑
Daire çizdıktan sonra, yazı yazıyorum. Daha sonra iki obje (Yazı ve daire) seçiyorum.

11lb8.jpg

Text - Fit Text To Patch, siyah ok çıkacak, daire üzerine tıklayarak, son uç:

12lf0.jpg

iyi çalışmalar

dorad

🏆Pro Tasarımcı🏆
Corelden Pdf e

Cdr uzantılı dosyaları Pdf uzantılı hale dönüştürmek için izlememiz gerekn yol nedir arkadaşlar, teşekkürler..

dorad

🏆Pro Tasarımcı🏆
ben cevabımı buldum arkadaşlar, yine de teşekkürler

squadron

🌱Yeni Üye🌱
x4 dosyalarıni x3'te açmanın bir yolu ordamı varmıdır

devo_destroyer

🌱Yeni Üye🌱
Arkadaşlar,draw x4 kullanıyorum ve duplicate ayarlarımda bir sorun mevcut.
Objeyi duplicate yaptığımda +5 mm x-y-z yönlerine kayıyor.Orjinalde kayma yapmaz yani ayarlar 0-0-0 şeklinde olmalı.Fakat ayarlarını yapamadım.Yardımlarınızı bekliyorum,teşekkürler şimdiden.

https://img297.imageshack.us/my.php?image=duplicatewp2.swf

Son düzenleme:

K.Çakır

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.corelturk.blogspot.com
Arkadaşlar,draw x4 kullanıyorum ve duplicate ayarlarımda bir sorun mevcut.
Objeyi duplicate yaptığımda +5 mm x-y-z yönlerine kayıyor.Orjinalde kayma yapmaz yani ayarlar 0-0-0 şeklinde olmalı.Fakat ayarlarını yapamadım.Yardımlarınızı bekliyorum,teşekkürler şimdiden.

https://img297.imageshack.us/my.php?image=duplicatewp2.swf

Duplicate distance ayarlarında x ve y ye değer verilmiş. Doğal olarak hem c hem de y koordinatında nesneyi kopyalıyor. Hareket etmesini istemediğiniz eksenin değerini sıfır yapmanız gerek. Yani yukarıya kaymasını istemiyorsanız y ekseninin değerini sıfır yapmalısınız.

devo_destroyer

🌱Yeni Üye🌱
Duplicate distance ayarlarında x ve y ye değer verilmiş. Doğal olarak hem c hem de y koordinatında nesneyi kopyalıyor. Hareket etmesini istemediğiniz eksenin değerini sıfır yapmanız gerek. Yani yukarıya kaymasını istemiyorsanız y ekseninin değerini sıfır yapmalısınız.

Evet x-y değerlerini 5 mm kaydırma yönünde vermiştim.Fakat sizin dediğiniz gibi de yaptım olmadı.Resimli anlatımı filan var mı acaba nasıl düzeltebileceğim hakkında?

Son düzenleme:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...