Arkadaşlar benim Corel X4 ile ilgili bir problemim var.
shift+2'ye bastığım zaman tırnak çıkması gerekir ama bende başka bir karakter çıkıyor. Word yada metin belgesinde deniyorum o sayfalarda tırnak çıkıyor. Diğer noktalamalarda bi problem yaşamıyorum.Sorunun ne olduğunu çözemedim yardımcı olur musunuz?
Kapat aç coreli yada F8 ile format at bendede oluyor bazen < bu işaret cıkıyor sanırım sendede büyük sorun degil
kapat aç düzelir olmasa ctrl+shift+alt yap karekter degişimi yapar yabancı bir karekter girdiyse makineye o düzeltir
arkadaşlar EPS dosyasını açıyorum corelde ama resmı parcalayamıyorum.mesela bi sürü çiçekten sadece birini alıcam bunu photoshoptamı kesmem lazım yoksa kolay yolu varmı?
o parçalananların formatımı değişik oluyo?
Corelde yaptığım bir yap bozu net aleminde oynanır hale nasıl getirebilirim.
corelde çizdiğim bir şeklin içinde kalan boşluğu biraz genişletmek istiyorum nasıl yapablirim yada hani harfi curveye çevirince dış bir hat oluşuyor bende çizimime kalın çizgi ile bakınca istediğim oluyor ama görünürde sadece. bana bu kalınlaştırdığım çizginin de dışı lazım
kestane kebap acele cevap lütfen..
merhaba arkadaşlar. corelde sanırsam farkına varmadan bir ayarı ile oynadım bundan dolayı mesela bir daire çizdiğimde içi renk ile dolu geliyor. bunun nedeni nedir acaba. herkese iyi çalışmalar.
arkadaşım corelde sayfanın boş b,ryerine tıkla önce. sonra sağda bulunan renklerden en üstteki çarpı işaretleri olan kutucuğa tıkla ve çıkan pencereden tamam a bas. bu işlem de yapılanı anlatayım sana. corelde hiçbirşey seçili değilken renklerden birine mause nin sol tuşu ile bastığında bundan sonraki yapılan işlerin rengi hangi renge tıkladıysan o renkte olur. sağ tuşla renge tıkladığında ise kenra çizgileri tıkladığın renkte olur. içinin boş ve kenarlarının siyah olması için renksiz olan kutucuğa ( çarpı işaretli olan ) sol tık siyah renkli kutucuğuda sağ tık yap. kolay gelsin
Yukarda yazdığım sorunun daha prztik bir çözümü var mı? AcabaArkadaşlar corel draw da silgi aracını paintteki silgi aracı gibi nasıl kullanıyoruz. ben örneğin çemberin bir kısmını şekil 1 deki gibi silmek istiyorum , ama şekil 2 deki gibi siliyor. link e bir göz atarsınız sevinirim
ImageShack - Image Hosting :: corelcv3.png
Selamlar