Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

omer_0269

🌱Yeni Üye🌱
ya usta bu coreldraw x3 den folyo kesimi yapılabiliyormu. ilk defa kullanıyorumda hiç bilmiyorum. cdr dosyasını corelden acıyorum ordan tutup flexinin içine atıyom gene cıkarmıyo nasıl olacak cdr dosyasındaki şekilleri flexiden nasıl cıkarabilirim YARDIMLARINI BEKLİYORUM...

N/A4

🏆Pro Tasarımcı🏆
hoca programda script denen bi lay var kesim makinelerinde cutplot diye bisey.hah simdi corele geliyosun tools sekmesini tikliyosun run scripts i tikliyosun sonra kesim makinesinin programini orda diklayip aciyosun bitti.yok tam anlamadim dersen resimli anlatayim

omer_0269

🌱Yeni Üye🌱
usta yapadım bi türlü ya biraz detaylı olarak yazsan sevinirim. run scripts acıyom ondan ötesini yapamıyorum.

n-direct

🌱Yeni Üye🌱
merhaba arkadaşlar corel x4 kullanıyorum. sayfamda 25m.'lik bir görseli jpg veya tiff olarak exportluycam ama exportlama esnasında image size ekranında ölçülerde tutarsızlık var neden olabilir nasıl giderebilirim teşekkürler..

sebograph

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.esyazilimbilisim.net
merhaba arkadaşlar corel x4 kullanıyorum. sayfamda 25m.'lik bir görseli jpg veya tiff olarak exportluycam ama exportlama esnasında image size ekranında ölçülerde tutarsızlık var neden olabilir nasıl giderebilirim teşekkürler..
tutarsızlık derken neyi kastettiniz anlamadım ama export ederken select only seçeneğinin işaretli olmasına dikkat edin derim

n-direct

🌱Yeni Üye🌱
şöyle izah ediyim. Görselim: 25x1,25m ebatında.
Select only işaretli. image size ekranımda with ve high ölçüleri orjinal ölçüyle aynı değil. high 1,25 (%100) yaptığımda with (%42)'de kalıyor ölçüde farklı oluyor.

n-direct

🌱Yeni Üye🌱
maintain aspect ratio kutusuda işaretli zaten o ekrana geldiğimde ölçüler direk 72 dpi ve % 42 olarak geliyo export ayarları varmıdır bunun. exportlarken belli bi ölçü limiti varmıdır.?

sebograph

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.esyazilimbilisim.net
arkadaşım ilk export konmutu verdiğinde formatı seçersin ikinci ekranda boyutunu ayarlarsın üçüncü ekranda ise kalite ayarı vardır ama ikinci ekrana gelirken resmin boyutu ne olursa olsun %100 olarak gelir ve kaç dpi convert ettiysen o kadar olur.

n-direct

🌱Yeni Üye🌱
dediğin gibi ilk export komutunda jpegide denedim tiffide denedim 2. ekranda %100 değilde %42 geliyo 72 dpi çalışıyorum ben bunu baskı merkezine gönderdiğimde ölçüde problemler olacak neden yapar %100 neden olmuyo kafayı sıyıracam az kaldı ilk defa yapmıyorum ben bunu. x4ü kuralı 1,5 ay oldu programdan kaynaklanabilirmi sizce?

aey

🌱Yeni Üye🌱
Selam Arkadaşlar;
Herkese kolay gelsin. Corelde bozulan dosyayı kurtarmanın bir yolu vardı sanırım. Nasıl olacağı konusunda bilgisi olan varmı ?
yazarsanız memnun oılurum.
Teşekkürler

suyunsesi

🏅Acemi Tasarımcı🏅

Corelin boyut sınırı galiba. Bence Corel sayfasında Convert to Bitmap yap. İşin boyutları değişmeden kalır. Corel önceki sürümlerinden birinde kaydet. Öyle gönder. Boyutlar aynı kalır.
Yada export esnasında %XX küçültme yap. Photoshopta aç ve %XX büyüt. Sonra tekrar tiff yada jpg formatında kaydet.

unsal70

🏅Acemi Tasarımcı🏅
arkadaşlar benim bir sorum olcak cevap yazanlara şimdiden teşekkür ediyorum. corelde harfleri tek çizgi haline getirebilirmiyim.

can_grafik

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
merhaba arkadaşlar corelle ilgili iki sorum var corelde ınsert charekterleri corel 11 deyken süzebiliyrduk yani sadece şeklilleri alabiliyrduk corel 13 de bu nasıl yapılıyor birde corel scrapbook da webden clipart nasıl aratıyoruz corelin kendi verdiklerinin haricinde arama şimdiden tşkler..

Selam Arkadaşlar;
Herkese kolay gelsin. Corelde bozulan dosyayı kurtarmanın bir yolu vardı sanırım. Nasıl olacağı konusunda bilgisi olan varmı ?
yazarsanız memnun oılurum.
Teşekkürler

çalışma dosyanın bulunduğu klasöre backup atar aynı dosya isminde backupları vardır ordan kurtarabilirsin

arkadaşlar benim bir sorum olcak cevap yazanlara şimdiden teşekkür ediyorum. corelde harfleri tek çizgi haline getirebilirmiyim.

yazı renkini none yap yani renk paletinde x işaretli rengi işaretle yazının rengi gider siyah veya hangi çizgi renginde istiyorsan sağ tuşla işaretle dış çizgisine renk vermiş olursun...

unsal70

🏅Acemi Tasarımcı🏅
yazı renkini none yap yani renk paletinde x işaretli rengi işaretle yazının rengi gider siyah veya hangi çizgi renginde istiyorsan sağ tuşla işaretle dış çizgisine renk vermiş olursun...
---------
teşekkür ederimde.ben anlatamdım galiba tamam o şekilde harfleri cizgi halinde görebiliyoruz ama harflerin kutu şeklinde yani çizgi harfin etrafını dolaşıp harfin kendisini olusturuyor ben istiyorumki harf kutu halde olmasın tek çizgi halinde olsun yani O harfini düşün iç içe iki çizgiden oluşuyor ben bunu tekçizgi yapmaya çalışıyorum.

şimdi arkadaşlar diyeceklerki böyle abuk bi soru olurmu? :) olur çünki bu harfleri daha sonra başka bir programda 30 microna kadar düşürüp m e t al üzerine markalama yapıyorum çift çizgi olduğunda harfler çok karmaşık gözüküyor ve zaman iki katına çıkıyor. yardımlarınızı bekliyorum. şimdiden teşekkür ederim. yada böyle bir font varmı? diğer programda birkaçtane font var tek çizgi halinde ama yetersiz kalıyor.

Moderatör tarafında düzenlendi:

yellowrose

🌱Yeni Üye🌱
slm arkadaşlar çok acil olarak biri bana corel photo paint te resim nasıl kesilir anlatabilirmi????

mr.tar

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
---------
teşekkür ederimde.ben anlatamdım galiba tamam o şekilde harfleri cizgi halinde görebiliyoruz ama harflerin kutu şeklinde yani çizgi harfin etrafını dolaşıp harfin kendisini olusturuyor ben istiyorumki harf kutu halde olmasın tek çizgi halinde olsun yani O harfini düşün iç içe iki çizgiden oluşuyor ben bunu tekçizgi yapmaya çalışıyorum.

şimdi arkadaşlar diyeceklerki böyle abuk bi soru olurmu? :) olur çünki bu harfleri daha sonra başka bir programda 30 microna kadar düşürüp ****l üzerine markalama yapıyorum çift çizgi olduğunda harfler çok karmaşık gözüküyor ve zaman iki katına çıkıyor. yardımlarınızı bekliyorum. şimdiden teşekkür ederim. yada böyle bir font varmı? diğer programda birkaçtane font var tek çizgi halinde ama yetersiz kalıyor.

Anladigim kadari ile outline yapmak istiyorsun (sanirim), harfleri ctrl+Q ile konvert et ilk once sonra ungroupla ve ctrl+K ile break apart yap can_grafigin dedigi gibi ic kismi renksiz hale getir , View-> Simple wireframe gec, iceride kalan cizgileri tek tek elle secerek sil.. hala gruplu kalmis olan varsa ctrl tusu ile secmeye calis silecegin kismi.. umarim dogru anlamisim ve anlatabilmisimdir, kolay gelsin

thematrix

♾️Grafik Gurusu♾️
---------

şimdi arkadaşlar diyeceklerki böyle abuk bi soru olurmu? :) olur çünki bu harfleri daha sonra başka bir programda 30 microna kadar düşürüp m e t al üzerine markalama yapıyorum çift çizgi olduğunda harfler çok karmaşık gözüküyor ve zaman iki katına çıkıyor. yardımlarınızı bekliyorum. şimdiden teşekkür ederim. yada böyle bir font varmı? diğer programda birkaçtane font var tek çizgi halinde ama yetersiz kalıyor.

yazının içerisindeki rengi attıktan sonra sadece contourlar kalsın ctrl + shift + q yaparsanız artık onlar outline yani contour olmaktan çıkarak vectörel bir çizim haline gelirler ;) dilediğin gibi büyültüp küçültebilirsin

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...