Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

can_grafik

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
merhaba arkadaşlar corelle ilgili iki sorum var corelde ınsert charekterleri corel 11 deyken süzebiliyrduk yani sadece şeklilleri alabiliyrduk corel 13 de bu nasıl yapılıyor birde corel scrapbook da webden clipart nasıl aratıyoruz corelin kendi verdiklerinin haricinde arama şimdiden tşkler..

halen cvp yok :(

N/A1

🏆Pro Tasarımcı🏆
1- Text - İnsert Symbol Character
2- Window - Dockers - scrapbook - Content on the Web açılna menüde çıkan clipartları, sağ tuşa basıp download ile bilgisayarına atabilirsin...

yellowrose

🌱Yeni Üye🌱
tşk ederim
anlattıgınızıda öğrenmiş oldum ama tam olarak sormak istediğim olay şu...manzara resmimiz var elimizde bu resimden bir agacı yada çiçeği kesip almak.... bunu öğrenmek istedim..

unsal70

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Anladigim kadari ile outline yapmak istiyorsun (sanirim), harfleri ctrl+Q ile konvert et ilk once sonra ungroupla ve ctrl+K ile break apart yap can_grafigin dedigi gibi ic kismi renksiz hale getir , View-> Simple wireframe gec, iceride kalan cizgileri tek tek elle secerek sil.. hala gruplu kalmis olan varsa ctrl tusu ile secmeye calis silecegin kismi.. umarim dogru anlamisim ve anlatabilmisimdir, kolay gelsin

mr.tar ilgin için teşekkür ederim. can_grafik sanada teşekkür ediyorum ama ben anlatamıyorum en iyisi resimli anlatmak.
unsal.jpg

resimdeki gibi harfler kutu halinde değil tek çizgi halinde olmalı diğer programda n aldığım bir font bu açıklaması okuduğumda herhangi bir fonttan elde edilebilir gibi bişeyler yazıyor.

Gökhan TEKİN

ARTniyetli
👑Efsanevi Grafiker👑
corel draw11 de yeni sayfa açtınmı text e tıklayınca kapatıyor neden olabilir

Draw bazen öyle yapıyor kurulum esnasında bir problemden kaynaklanıyor diye tahmin ediyorum. Tekrar kurmayı deneyin programı. Eğer hala düzelmediyse font klasörünü default yapıp font yüklerken daha dikkatli olun. Bazı zamanlar font yüzünden böyle problemlerle karşılınıyor..

sedat695

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
bellek bitti uyarısı

corelde bellek bitti uyarısını nasıl devre dışı bırakabilirim yada çözümü nedir ?
şimdiden tşk ederim

N/A4

🏆Pro Tasarımcı🏆
optionsdan historyi yukseltmelisin birde temp klasorunu kullan.Benim tavsiyem corel calismak icin c: diski kullanir sen bunu d: olarak degistir.daha rahat calisirsin kolay gelsin

yirmi5

🏅Acemi Tasarımcı🏅
millet benim elimde baya bi logo var ama bunları export eden dangalak image header özelliğini kapamış... bunun yüzünden herhangi bi programda viev öngörünüm çıkmıyor ama corelde çalışıyor bunların alayını bir seferde düzeltecek bi program varmı bilen arkadaşlara rica ediyorum

Chunky

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Corel de Arşivlemek işine yarayan bir kodlama sistemi veya yaması varmı arkadaşlar.

Eğer varsa Corel 12 kullanıyorum.

N/A3

🏆Pro Tasarımcı🏆
mr.tar ilgin için teşekkür ederim. can_grafik sanada teşekkür ediyorum ama ben anlatamıyorum en iyisi resimli anlatmak.
unsal.jpg

resimdeki gibi harfler kutu halinde değil tek çizgi halinde olmalı diğer programda n aldığım bir font bu açıklaması okuduğumda herhangi bir fonttan elde edilebilir gibi bişeyler yazıyor.

graphic1cd9.jpg

unsal70

🏅Acemi Tasarımcı🏅

hakan bey teşekkür ederim ilginize ama ben hala anlatamıyorum galiba gönderdiğim resim kaldırılmış galiba ama söylemek istediğim anlattığınız H harfini düşünün ben bu harfi 30 micron na düşürdüğümde laser tüm çizgilerin üzerinde dolaşıyor yani hem dıştaki hem içteki çizgide buda harfin çok karmaşık gözükmesine ve zamanın iki katına çıkmasına neden oluyor ben diyorumki kalemle bir H harfi çizin bukadar başka çizgi olmasın hem dışta hem işte çizgi olmasın yani H harfinin etrafından çizerek değilde tek seferde üzerinden giderek işlesin istiyorum. teşekkür ettim nasıl yükleneceğini öğrendim.

Son düzenleme:

N/A3

🏆Pro Tasarımcı🏆
İmzamıza bakarsanız forum kullanımı yazıyor.

thematrix

♾️Grafik Gurusu♾️
hakan bey teşekkür ederim ilginize ama ben hala anlatamıyorum galiba gönderdiğim resim kaldırılmış galiba ama söylemek istediğim anlattığınız H harfini düşünün ben bu harfi 30 micron na düşürdüğümde laser tüm çizgilerin üzerinde dolaşıyor yani hem dıştaki hem içteki çizgide buda harfin çok karmaşık gözükmesine ve zamanın iki katına çıkmasına neden oluyor ben diyorumki kalemle bir H harfi çizin bukadar başka çizgi olmasın hem dışta hem işte çizgi olmasın yani H harfinin etrafından çizerek değilde tek seferde üzerinden giderek işlesin istiyorum. teşekkür ettim nasıl yükleneceğini öğrendim.

CTRL+SHİFT+Q artık outline olmaz dilediğiniz gibi büyültüp küçültebilirsiniz

mr.tar

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐

unsal arkadasim, bizler nedemek istedigini anladik ama sanirim sen corel kullanicisi olmadigin icin bizlerin ne demek istedigini anlamiyorsun, yaptigin isi ve kullandigin aleti bilmiyorum gormedim ama saniyorum plotter (bas-kes) gibi bir olay, sadece bicak yerine lazer kullaniyor, assagidaki resime daha dikkatli bakarsan nedemek istedigimizi daha rahat anlayacaksin, $oyleki;
sen sanirim outline yapip resimdeki gibi yaziya yaklasinca programin outline kullanabilmek icin olusturdugu kalinligi bicagin gececegi yerler olarak algiliyorsun ... hayir resime dikkatli bak sari kismin ortesindan gecen kesik cizgi outline olusumudur, bicak o kesik cizgileri izler hic endiselenme , dedigimizi yap istedigin sey olacak (resimde gordugun sari kisim harfin dolgusu degil , sadece outline'i 1600 kez buyutulmus hali) ayrica senin dedigin daha dogrusu gormeyi istedigin sey maalesef fizik kurallarina aykiri ; ekran sana cizgiyi 2 boyutlu olarak gostermek zorunda (en ve boy) sen saniyorum orada karistiriyorsun, bu arada lazeri kullandigin makinayi corele tanitabilirsen yada tersini yapabilirsen baska bir programa ihtiyacin kalmayabilir yanlis hatirlamiyorsam hairline kalinligi corelde 0.015mm olmasi lazim (15mikron), -ama degeri yanlis hatirliyor olabilirim yada ceviriyi yanlis yapmis olabilirim , arkadaslar duzeltirler zaten-
saygilar , kolay gelsin

N/A4

🏆Pro Tasarımcı🏆
convertlenmis yaziyi sag tusa tiklayip orda asil haline yani kalinligina gore kesilmesine ayarlayabilirsin.Ayrica bu tur isler icin hic ugrasma derim countur at yeterli.Kenar cizgisi herzaman aldatir

unsal70

🏅Acemi Tasarımcı🏅
arkadaşlar kesinlikle ben anlatamıyorum corelde convertlemeyide biliyorum sizin anlatıkklarınızıda anlıyorum. ama galiba ben derdimi anlatamıyorum. internette engraving font diye birşey buldum. o fontu incelerseniz ne demek istediğimi anlayacaksınız. yani o fontu 1600 defada büyütseniz harflerin sadece tek çizgilerden oluştuğunu göreceksiniz yani harfin etrafını dolaşan bir çizgi yok kalemle çizilmiş gibi tek çizgi. Birde bunu autocad ile yapıldığını öğrendim. benim sorum corel de yapabilirmiyiz acaba? ben fontu indirip buraya koyacaktım ama ücertli imiş. unutmadan ben o çizginin kalınlığından bahsetmiyorum. çizginin dolaşarak sonunda birleşip harfi oluşturmasından bahsediyorum yani corelde freehand tool u seçip elinizle Y harfi yapın. istediğim bu işte sadece tek tek çizgilerden oluşmuş harf.

Son düzenleme:

mr.tar

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
arkadaşlar kesinlikle ben anlatamıyorum corelde convertlemeyide biliyorum sizin anlatıkklarınızıda anlıyorum. ama galiba ben derdimi anlatamıyorum. internette engraving font diye birşey buldum. o fontu incelerseniz ne demek istediğimi anlayacaksınız. yani o fontu 1600 defada büyütseniz harflerin sadece tek çizgilerden oluştuğunu göreceksiniz yani harfin etrafını dolaşan bir çizgi yok kalemle çizilmiş gibi tek çizgi. Birde bunu autocad ile yapıldığını öğrendim. benim sorum corel de yapabilirmiyiz acaba? ben fontu indirip buraya koyacaktım ama ücertli imiş. unutmadan ben o çizginin kalınlığından bahsetmiyorum. çizginin dolaşarak sonunda birleşip harfi oluşturmasından bahsediyorum yani corelde freehand tool u seçip elinizle Y harfi yapın. istediğim bu işte sadece tek tek çizgilerden oluşmuş harf.

okey senin dedigin gibi olsun ortada bir anlasmazlik var diyelim, bu kadar uzatacagimiza su istedigini seyi bir iki resimle bize anlatirsan memnun olacagim, ( ilk koydugun resim bir outline olayi idi hatirlatayim)

unsal70

🏅Acemi Tasarımcı🏅
okey senin dedigin gibi olsun ortada bir anlasmazlik var diyelim, bu kadar uzatacagimiza su istedigini seyi bir iki resimle bize anlatirsan memnun olacagim, ( ilk koydugun resim bir outline olayi idi hatirlatayim)

sözün bittiği yerdeyiz. en iyisi ben o fontu bulup buraya koyayım. fontun açıklamasında bütün fonltarı bu hale getirebilirsin gibi bişeyler yazıyor. bende acaba corelde yapabilirmiyim diye sormuştum. fontu incelerseniz anlaşabiliriz tahminim. yinede saol ilgin için

N/A3

🏆Pro Tasarımcı🏆
Yazmak istediğiniz yazınızı dilediğiniz font ile yazın ardından, pen aracı ile çizin, aklıma gelen en kesitirme yok.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...