Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

mr.tar

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Yazmak istediğiniz yazınızı dilediğiniz font ile yazın ardından, pen aracı ile çizin, aklıma gelen en kesitirme yok.

yanlis anlamisim ozurler, simdi Hakan Kalmis'in cevabini gorunce anladim ne istedigini ,, evet sanirim kendisininde yukarida dedigi gibi pen araci ile cizim tek yol , yanlis anlama icin ozur tekrar, biraz karisik bir gun olduda...

unsal70

🏅Acemi Tasarımcı🏅
ohhh sonunda anlatabilmiş olmanın mutluluğunu yaşıyorum. teşekkür ederim. sizden kaynaklanmadığını biliyorum ben anlatamıyordum. pen aracı ile çizmekten kastınız tek tek bütün harfleri çizmekmi oluyo :) . bu mümkün değil yüzlerce etiket yazıyorum ben. ve her etiket yarım sayfalık bir a4 ün aldığı yazıyı alıyor. yine belirteyim bütün fontları bu hale çevirebilirsiniz gibi bi açıklama var internette ve autocad ile yapılıyor diyorlar corelde olurmu diye sormuştum. yinede sağolun artık hiç bişey yapamaz isem parayla o fontları alacağım artık.

thematrix

♾️Grafik Gurusu♾️
Resim Biraz Büyük Ama Farkı Görmeniz İçin;
ctrl+q yaptığımızda obje convertlenir ama hala outline yani dış cizgi olarak kalır,
ctrl+shift + q yaptığımızda ise artık yazı bir objedir yani dilediğiniz gibi büyültüp küçültebilirsiniz. ;)
67929084gj6.jpg

mr.tar

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
thematrix ilk basta verilen resimden dolayi hepimiz yanlis anladik sanirim, arkadasin istedigi soyle birsey

harfin icine cizdigim cizgiyi istiyor, butun harfleri bu sekilde gormek yada tanimlamak istiyor , coreli biraz karisitrdim yapabilirmiyim diye ama hakanin dedigi gibi elle cizim haricinde bir yontem bulamadim, degisik bir konu

unsal70

🏅Acemi Tasarımcı🏅
evet mr.tar dediği gibi yapmaya çalışıyorum mr.tar benim problemimi benden iyi anlattın çok teşekkür ederim. bu arada o fontu covertleyip eps uzantılı kaydettim buraya ekliyorum https://rapidshare.com/files/102177014/UNSAL.EPS.html dosyayı incelerseniz sevinirim. ikitane unsal yazıyor orada üstteki normal fontun convertlenmiş hali alttali ise diğer programdaki fonttan alarak convertledim . oradaki yazıyı istediğiniz kadar büyütün tek bir çizgiden meydana geldiğini göreceksinzi. ve bunu bana corelde nasıl yapacağımı biri anlatsın lütfen :). şimdiden hepinize teşekkür ederim.

Son düzenleme:

twinblade

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
arkadaşlar wordde hazırlanmış bir kitapçık geldi. bunu corele aktarmam lazım... kopyala yapıştırla olmuyor?

saziye

🏅Acemi Tasarımcı🏅
arkadaşlar bana acil çizgisel heyvan figürleri lazım elinizde olan var mı lütfeeennnn :(

mrb twinblade
istersen önce pdf ye çevir sonra corele direk çağırabilirsin

Moderatör tarafında düzenlendi:

twinblade

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
corele çagırınca açılmıyor.a5 2 kırımlı ve corele tek tek kopyalayınca bozuluyor. pdf ye nasıl çevirebilirim. save as da böyle bir seçenek çıkmıyor wordde.

saziye

🏅Acemi Tasarımcı🏅
word u aç yazdır de yazıcı olarak pdf yi seç o zaman pdf ye çevirir

kimse bana yardımcı olmayacak galiba çizgisel hayvan figürleri konusunda
teşekkür ederim

Moderatör tarafında düzenlendi:

twinblade

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
ne lazım şaziye... hangi havyanlar. bendeki clipartları yükleyeyim.

Ömer DEMİRBAŞ

🏆Pro Tasarımcı🏆
saziye flood yapma lütfen. son yazdığın mesaj sana aitse tekrar düzenleyebilirsin.
forum kurallarını okursan sevinirim.

mr.tar

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
arkadaşlar wordde hazırlanmış bir kitapçık geldi. bunu corele aktarmam lazım... kopyala yapıştırla olmuyor?

twinblade ,
https://www.grafikerler.net/showthread.php?t=9494&highlight=Linotronic
linkinde ofis belgelerini corele almak icin guzel bir yontem anlatilmis, kotu tarafi yaziyi corele aldiktan sonra convertledigi icin degisiklik yapamiyorsun
bir diger alternatif ise yine ayni linkte belirtilmis ama kisaca ben buraya alayim yine ; sayfalarinda yazinin girecegi yazi cercevelerini olustur, istersen edit (ctrl+shift+T) ile istersen direkt olarak yazi cercevesinin icine yaziyi yapistir, yazi cercevesinin altinda belirecek kirmizi + isaretine tikladiginda ( yazinin devam ettigini gosteren imlec) mouse imlecin ok seklini alacaktir bir sonraki yazi cercevesine tikla ve islem tamamlanincaya kadar devam et, bu yontemin avantaji ise yazi ile gerektiginde oynayabilmen degisiklikleri yapabilmendir , kolay gelsin

N/A4

🏆Pro Tasarımcı🏆
Arkadaslar simdi ben bi arac giydirmesi yaptim dosya 2 GB olarak gorunuyor.Birden 2 GB firladi aslinda o kadar olmamasi lazim.Herneyse Bunu tekrar actigimda bos bir sayfa cikiyor. Corel X3 kullaniyorum Lisansli bi sorun yok.Ayrica X3 de kaydettim.bi alt versiyonda degil.Illustrator acmadi.Is hic acilmiyor. Backup_van dosyasida yok.is tamamen gitti ne yapmam gerek (zor bi soru oldu sanirsam)

crazyglad

👑Efsanevi Grafiker👑
boş sayfa çıkmasının tek sebebi dosya açılır fakat sürüm farklılığından kaynaklanan sorun olduğu için boş sayfa çıkıyor die biliyorum..

N/A4

🏆Pro Tasarımcı🏆
tesekur ederim ancak onu belirttim is zaten x3 te yapilmis ve kaydedilmis yine x3 acmiyor.Ve dosya boyutu 2 GB ta cikmis.Butun isleri aciyorum ancak onu acamiyorum

burkii

🌱Yeni Üye🌱
bende bu sorunu aaştırıp duruyorum. 400 mb lik yıllık hazırladığım dosya önizlemede görünüyor ancak açılmıyor. boş sayfa çıkıyor

mr.tar

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
tesekur ederim ancak onu belirttim is zaten x3 te yapilmis ve kaydedilmis yine x3 acmiyor.Ve dosya boyutu 2 GB ta cikmis.Butun isleri aciyorum ancak onu acamiyorum

bende bu sorunu aaştırıp duruyorum. 400 mb lik yıllık hazırladığım dosya önizlemede görünüyor ancak açılmıyor. boş sayfa çıkıyor

st_anger, uzgunum ama buyuk olasiliklada acamayacaksin, corelin saniyorum bir dosya olcusu limiti var (nereden ayarlandigini -registry dahil- bulamadim, belkide yazilim icersinde), sorun buyuk olasilikla 1-makinanin ramlerinin uzerinde olan islerde 2- coklu sayfali mesela katolog gibi islerde cikiyor. maalesef bende boyle 2-3 is kaybettim oradan biliyorum... alternatif olarak corele bir yazi ile basvurabilirsin belki bir aciklama getirirler

burki, onizlemede goruluyorsa dosyayi acabilme olasiligin yuksek, cesitli yollar deneyebilirsin (makinanin ramlerinin min. 1 gig oldugunu varsayiyorum) corel orjinal ayarlarinda ramin %30 unu kendine ayirir, bos bir sayfa ac ve bu rakkami %50 veya uzerine cikar, butun programlari kapat, acmaya calis olmadi import etmeye calis, yine olmadi son alternatif x4 u kur ve onda acmaya calis( deneme surumude olabilir) x4 icin corel; bu tur dosya bozulmalarini maximum oranda kurtarabilen bir yazilim eklediklerini soyluyor, bir sekilde dosyada bozulma var, ha birde cok sayfali bir katolog isi ise seninde st_anger'le ayni problemin var demektir yine acilmayabilir...

daha once saniyorum forumda yazmistim, corel cok sayfali yada cok resimli islerde ( hele hele dosya olcusu buyudugu zaman) kesin problem cikariyor, yapilacak 3 sey var 1- si ramlari ve corelin kullanacagi ram % sini yukseltmek, 2- katolog gibi isleri 5-6 sayfalik isler halinde kaydetmek, 3-cok fazla resim iceriyorsa resimleri isin icine gommektense link le atamak,,,

maalesef bu yukarida yazdiklarimdan baska cozumler ben kendi adima bulamadim, saygilar

atwalorx

🌱Yeni Üye🌱
arkadaşlar merhaba.benim corel konusunda oldukça cahil olduğum gerçeğiyle birlikte affınıza sığınarak acil bir ricada bulunacağım.corel draw x3 programında oluşturulan bir taslağı başka pc de açtığım zaman bazı yazı karakterleri değişmekte.bunun için convert lemek dedikleri bir metodun olduğu söylendi.Bunu nasıl yapabilirim? amacım pc imdeki taslağı olduğu gibi flash belleğime alıp başka bir pc üzerinden aydınger kağıdına çıktı almak. açıklarsanız teekkür ederim.teşekkür ederim.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...