Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

maltepe

🏅Acemi Tasarımcı🏅
corelde barkod sorunu...
coreli silip tekrar yükleyince daha önce Barkod wizardla oluşturduğum barkodları şimdi açamıyorum.normalde üzerine tıklayınca açlıyordu ama şimdi ''Failed to launch server application '' hatası veriyor.bunun bir çözümü varmı? bilen arkadaşların dikkatine.tşk.

K.Çakır

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.corelturk.blogspot.com
corelde barkod sorunu...
coreli silip tekrar yükleyince daha önce Barkod wizardla oluşturduğum barkodları şimdi açamıyorum.normalde üzerine tıklayınca açlıyordu ama şimdi ''Failed to launch server application '' hatası veriyor.bunun bir çözümü varmı? bilen arkadaşların dikkatine.tşk.
CorelDRAW installer ile kurulumu tamir edin.

mihri06

🏅Acemi Tasarımcı🏅
ya plastik efektinde 2 renkli logoyu 4 rekte basmak zorunda kalıyorum nasıl çözücem bu işi
cmyk olarak da düzelttim ama olmuyo bilen varsa acil çözüm

N/A4

🏆Pro Tasarımcı🏆
onu zaten photopainte attigin icin direk CMYT oluyo zaten.Plastik efekli logonu tiff olarak kaydet ve photoshopta 2 renge dusur.Oda Mode/Duatoneden yapiliyo.Ancak 4 renkli gibi saglikli sonu alamazsin sen iyisimi vektor calis derim.Hayal kirikligina ugrama

ab___ab

🌱Yeni Üye🌱
herkese merhaba

benim için çok önemli olan bir sorunumu sizlerle paylaşmak istiyorum, umarım yardımcı olursunuz.

Corel Draw X3 kullanıyorum ve bu sürümde oluşturduğumuz bi barkodun negatifini elde etmek istiyorum. Normalde oluşturulan barkod siyah olur arka fonda ise beyaz ben bunun tam tersini yani arka fon siyah olacak barkod kısmı beyaz olacak.

mr.tar

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
herkese merhaba

benim için çok önemli olan bir sorunumu sizlerle paylaşmak istiyorum, umarım yardımcı olursunuz.

Corel Draw X3 kullanıyorum ve bu sürümde oluşturduğumuz bi barkodun negatifini elde etmek istiyorum. Normalde oluşturulan barkod siyah olur arka fonda ise beyaz ben bunun tam tersini yani arka fon siyah olacak barkod kısmı beyaz olacak.

Bak assagida yazdigim linkte 412 arkadasimizin bir aciklamasi var, o yontemle barkodu olustur bittiginde zaten vektorel olacaktir, renk paletinden beyaz yaparsin , zeminin siyahsa olayi cozmus olursun (sadece merakimdan soruyorum bu konuda hic bir bilgim yok; barkod okuyucular bunu okuyabileceklermi? hic gormedim yada dikkat etmedim simdiye kadar da)
https://www.grafikerler.net/corelde...n-sorunlar-t4359.html?t=4359&highlight=barkod

saygilar

ab___ab

🌱Yeni Üye🌱
mr.tar ilginden dolayı teşekkür ederim. Verdiğin linkteki konuyu baştan sona kadar okudum çok faydalı ama 412 arkadaşımızın tarifi bana uymuyor. Yani benim istediğim vektörel bir çizim değil.

Elde etmek istediğim sonuç resimdeki gibi olması lazım.

barkodqw9.jpg

Evet senin kişisel soruna gelince sadece bu şekilde yaptığım zaman barkodu okuyabiliyor.

grafist

🌟Usta Tasarımcı🌟
Web sitesi
www.dilemek.net
ab___ab hocam;

istediğin barkodu yap ve üzerine lens uygula yine aynı sonucu alırsın. öylede bir yöntem var.

istersen daha açık anlatabilirim..

ab___ab

🌱Yeni Üye🌱
sayın grafist açıklama için teşekkür ederim. Örnekte verdiğim resmi zaten lens uygulayarak hazırladım. Ben bu barkodlardan 1000 lerce hazırlıyacağım ve manuel olarak sürekli değiştirmem gerekiyor. Herbiri için ayrı ayrı uğraşmaktansa direk bu şekilde bir sonuç elde edilebilirmi diye araştırıyordum. Sanırım bu istediğim yöntem biraz olanaksız görünüyor.

MarijiuHanna

🌱Yeni Üye🌱
CorelDraw X4 yükledim, bazı icon ve düzenlerdeki değişikliklerden dolayı aradığımı bulmakta zorlanıyorum.
Mesela Sadece dış çizgilerden (kontur) oluşan bir karenin iç kısmında bir yere tıklıyorum.
kareyi algılıyor. Bu yüzden bir çember veya karenin içerisine çalışmak zorlaşıyor.
X3 ve daha önceden yukarıdaki bir icondan kapatabiliyordum.
X4 de bulamadım bir bilgisi olan arkadaşım yardım ederse sevinirim.

grafist

🌟Usta Tasarımcı🌟
Web sitesi
www.dilemek.net
MarijiuHanna;

Yukarıda Tools menüsünden Customization'a girin.
Açılan pencereden sol tarfta Commands menusünü tıklayın.

Sağ bölümde açılan kutudan Toolbars'ı seçin ve alttaki simgelerin değiştiğini göreceksiniz.

Yeni açılan simgelerde Traet As Filled'i seçin ve sürükleyerek CorelX3'deki yerine bırakın.

En son olarakda Customization penceresine Tamam diyerek kapatın.

Sorununuz çözülmüş olacak.

MarijiuHanna

🌱Yeni Üye🌱
Sayın Grafist;
Desteğiniz için çok teşekkürler.
Sorunu çözdüm.

sty_grafiker

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
slm

Arkadaşlar corelde sayfaları freehand deki gibi yan yana açabi,liyormuyuz yardımcı olursanız sevinirim...şimdiden teşekkürler

thematrix

♾️Grafik Gurusu♾️
Arkadaşlar corelde sayfaları freehand deki gibi yan yana açabi,liyormuyuz yardımcı olursanız sevinirim...şimdiden teşekkürler

freehandde ki gibi yan yana açmana gerek yok corelde yani bi A4 ölçüsü çiz aynı hesaba gelir ama yeni sayfada çalışayım diyorsan corel ekranını tıkla page down tuşuna bas;

graphic1jo5.jpg

sty_grafiker

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
freehandde ki gibi yan yana açmana gerek yok corelde yani bi A4 ölçüsü çiz aynı hesaba gelir ama yeni sayfada çalışayım diyorsan corel ekranını tıkla page down tuşuna bas;

graphic1jo5.jpg

Teşekkürler arkadaşım,ama A4 ölçüsü çizmek aklıma geldi fakat pdf formatına atınca gözükmüyor sadece sayfayı gösteriyor.Ayrıca ben 32 sayfalık bi çalışma yapıyorum ve corele gıcık oldum çünkü freehand'deki gibi sayfalara ayrı ayrı ölçü veremedim.Neysem artık ayrı ayrı açıcam...Yeniden teşekkürler

igoala

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Herkese Selam.
Corel draw x3 ile çalışıyorum fakat durmadan hata veriyor ve kapatıyor kendisini bunu nasıl düzeltebilirim?

N/A3

🏆Pro Tasarımcı🏆
hata kodunu belirtirseniz daha fazla yardımcı olunabilir.

igoala

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Corel A.R.M
Welcome to the application recovery manager wizard
ve sonra (ileri) diyoruz seçenekler var.
Dosyayı kaydet çık
Çalışmaya devam et falan gibi.
Sonra da otomatik kapanıyor...
Ben bi hata kodu göremedim.

thematrix

♾️Grafik Gurusu♾️
dosyayı templerin içerisine kaydediyor, yani;
bilgisayarım / c / documents and settings / kullanıcı adı / local settings / temp
buraya işinizi kaydediyor bazen kaydetmediği de oluyor
NOT : gizli dosyaları göster seçeneğini açmayı unutmayın

MESUT MERMER

🌱Yeni Üye🌱
Öncelikle ii forumlar diliyorum abilerim ablalarım ben corel drawda bir tek dekupe konusunda başarısız oluyorum bir resmin saçının teline kadar nasıl kesebilirm yardım cı olursanız sevinirim

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...