Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

_PuNkDeSigN_

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
acil yardım: corelde çalışrken sanırım benim yanlışım bilmiyorum ama bir anda cmyk paletim ve renklerime parlaklık geldi. Fakat yaptığım tasarım başka yerde normal görünüyor. Asıl sorun benim o parlıklıkta nasıl renkleri tutturacağım. Çünki baskı da normal renkler, corelde parlak renkler.

hatice67626

🏅Acemi Tasarımcı🏅
corelde işlem yaparken çok ağır çalışıyo bunu engellemenin bi yolu yok mu. ya niye olduğunu bile anlamadım daha açtığım anda yavaş çalışıyo. makinenin donanımı kötü değil daha önce de çalıştım şimdi format attım bi şeyi yanlış mı yaptım kurarken sayfayı büyütüp küçültmede zorlanıyorum. bide bişey dikkatımı çekti tek bi pagelık bi çalışma cd den masaüstüne atmak için yarım saat bekliyo. bi tuhaflık var yardım edebilecek olan var mı?

thematrix

♾️Grafik Gurusu♾️
coreli bilgisayarımıza yüklediğimizde özellikle yeni sayfa açılışında baya bir bilgisayarı kasar ve her defasında bu kasma dahada fazla olur bu kasıntıdan kurtulmak istiyorsanız bilgisayarım / c: / document and settings / kullanıcı adı /(gizli dosyaları gösteri seçmeyi unutmayın) appllication data / corel buadarki corel yazan dosyayı silerseniz sadece kısayol yüklemişseniz onlar silinir ama corelde herhangi bir bozulma falan olmaz
farkı anında göreceksiniz ;)

ad305m1ao9.jpg

ad305m2kt4.jpg

ad305m3da6.jpg

superman

🌱Yeni Üye🌱
şimdi ilk önce selam kelam hayırlı işler dilerim bi sorum olacak

corelde bir nesneyi veya birkaç nesneyi şeklini ve boyutlarını değiştirmeden başkabir nesnenin içine nasıl sokabiliriz . yani şablon lu bir işte illa şablon içinde çalışmammızmı lasım ben dikdörtgen bir nesneye dairenin içine sokmak istedim olmuyor şekil bozuluyor powerclipte olmadı şimdiden teşekkür ederim

thematrix

♾️Grafik Gurusu♾️
Pek Anlamadım Sorunuzu Resimli Olarak Gösterirseniz Daha iyi Sonuç alabiliriz ;)

_PuNkDeSigN_

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
78. sayfada ki sorunuma kimse yardım etmedi fakat bn sorun kayboldu yenide teşekkürler.

K.Çakır

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.corelturk.blogspot.com
78. sayfada ki sorunuma kimse yardım etmedi fakat bn sorun kayboldu yenide teşekkürler.

acil yardım: corelde çalışrken sanırım benim yanlışım bilmiyorum ama bir anda cmyk paletim ve renklerime parlaklık geldi. Fakat yaptığım tasarım başka yerde normal görünüyor. Asıl sorun benim o parlıklıkta nasıl renkleri tutturacağım. Çünki baskı da normal renkler, corelde parlak renkler.

Renk yönetimi yapmalısınız. Tools>Color Managament ile açacağınız pencereden RGB den Monitöre giden ok kapalıdırı muhtemelen. Bunu açın, düzelecektir.

N/A2

🏆Pro Tasarımcı🏆
Renk yönetimi yapmalısınız. Tools>Color Managament ile açacağınız pencereden RGB den Monitöre giden ok kapalıdırı muhtemelen. Bunu açın, düzelecektir.

arkadaşlar konuları incelerken bende kendi renklerime bir bakayım dedim. cmyk çalışıyorum ve matbaaya gönderiyorum. tabiiki baskı sonrası renkler farklı olabiliyo. sorum şu bu tarz çalışan arkadaşlar Color Managament ayarlarım resimdeki gibi. doğrumu ???

yeniresimlk6.png

designground

🌱Yeni Üye🌱
bende x3 kullanıyorum renklerden yana problemim var
biliyorum corel patone desteklemiyor
ancak gazete için reklam tasarlıyorum ancak yaptığım tasarımlarda renkler cok boğuk cıkıyor kırmızı üzerine sanki tül varmış gibi

renklerle alakalı bilgiye ihtiyacım var
yardımcı olursanız sevınırım iyi çalışmalar...

K.Çakır

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
bende x3 kullanıyorum renklerden yana problemim var
biliyorum corel patone desteklemiyor
ancak gazete için reklam tasarlıyorum ancak yaptığım tasarımlarda renkler cok boğuk cıkıyor kırmızı üzerine sanki tül varmış gibi

renklerle alakalı bilgiye ihtiyacım var
yardımcı olursanız sevınırım iyi çalışmalar...
Corel in pantone desteklemediğini nereden biliyorsunuz? :) Buradaki konudan oldukça da iyi bir spot renk desteği olduğunu göreceksiniz.

Renklerle ilgili probleminiz, kullandığınız offset icc profili ve corel color managament ayarlarına bağlıdır. Tabi kullandığınız monitör de renk gösterimi için oldukça etkilidir.

N/A4

🏆Pro Tasarımcı🏆
color management ayarlarinin tam yapilmasi gerekir.Hatta pantone katalogunu ekrana tuttugum zaman bile neredeyse ayni oldugunu goruyorum ve hic zorluk cekmiyorum.kolay gelsin

hatice67626

🏅Acemi Tasarımcı🏅
corelde dergi yaparken her sayfayı bi sayfada pagelerle yapmak mı yoksa her sayfayı ayrı çalışmak mı film alırken daha iyi olur. yanı sizce nasıl çalışayım?

sebograph

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.esyazilimbilisim.net
bana kalırsa önce bi forma çıkar ve her 4 sayfayı aynı çalışma içinde yap bölece pc kasmaz ve daha sora formalama derdiyle uraşmazsın

grafist

🌟Usta Tasarımcı🌟
Web sitesi
www.dilemek.net
film alırken montajlamayacak mısın?
eğer forma hallerini soruyorsan her arkalı önlü formayı ayrı sayfada çalış derim. yani bir sayfada saece sadece bir arkalı önlü forma bulunsun.
ama yok montajı filmci yapacaksa pagelerle yapsanda farketmez pek.

K.Çakır

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
corelde dergi yaparken her sayfayı bi sayfada pagelerle yapmak mı yoksa her sayfayı ayrı çalışmak mı film alırken daha iyi olur. yanı sizce nasıl çalışayım?
CorelDRAW'da çoklu sayfalı iş çalışacaksanız işin yoğunluğuna göre bölebilirsiniz. Bilgisayarlar oldukça hızlandığı için 32 sayfa yoğun grafikli bir dergiyi tek dökümanda çoklu sayfa olarak rahatlıkla çalışabilirsiniz. Ayrıca tek dökümanda çoklu sayfa çalışmak facing page özelliği ile sayfaları yan yana çalışma imkanı da sunacak ve tasarımın görsel ve işlevsel kontrolünü büyük ölçüde sağlayacaksınız.

Çalışmayı postscript-rip cihazlarına gönderirken PDF kaydederseniz hem sizin hem de montajı yapacak kişilerin yararına olacaktır. Tek bir döküman olarak oluşturacağınız doğru bir PDF baskı öncesi otomatik montaj programlarında da rahatlıkla kullanılabilir.

grafipek

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
slm... corel 14 prog aldım, kurdum ; fakat içinde seri nosu yok bu yüzden açamıyorum seri nosunu nerden bulcam?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...