Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Onur KARADAĞLI

👑Efsanevi Grafiker👑
Selam arkadaşlar ben yeni üye oldum ve kısa zaman da aklımdaki bazı sorulara cevap buldum fakat corel draw hakkında bişey sormak istiyorum lens efectler matbaada sorun çıkarırmı daha öncesinde bi kaç işte sorun olmamıştı ama internette gezinirken sorunlar olduğunu yazıyodu yarında matbaaya bir iş göndericem birazda bazı yerlerde fazla kullandım sizin bi fikriniz varmı acaba nedersiniz

Lens ile ilgili cevabı Hemen altında 412 isimli arkadaşım yanıtlamış. eklemek istediğim bi şeydaha var...

Drop Shadow efekti kullanırsanız eğer. matbaya gitmeden hemen önce drop shadow'lu nesnenizi seçip ctrl+k (break apart) yapın nesne ile gölge (drop shadow) ayrı ayrı iki nesne olacak ve otomatik olarak drop shadow bitmap'e dönecektir. en sağlıklısı yol bu. :)

N/A1

🏆Pro Tasarımcı🏆
evet arananadam çok önemli bir noktaya değinmişsin teşekkürler...

EsKiYa

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Merhaba Arkadaşlar Aranıza Yeni katıldım

Bir sorunum var gerçi pek sorun sayılmaz ama
Corel de hazırladığım çalışmanın
Çıktısını dijitalden alıyorum ve dijitalcinin corelinde bu renk ayarları farklı olunca
renklerde sorun oluyor misal Bayrak Kırmızı Fosforlu kırmızı gibi çıkıyor
Magenta magente gibi çıkmıyor

Siz'in Color Management Ayarları Nasıl ?
ve bu ayarları neye göre düzenliyorsunuz

renklerrc5.jpg

:upset:

kimsenin bilgisi yokmu

loyal1986

🌱Yeni Üye🌱
Web sitesi
logobul.tripod.com
Yardımınızdan dolayı çok teşekkür ederim programı işu anda inceliyorum
yüzde yüz aradığım program buydu...
iyi çalışmalar

Corel DRAWings X3 aradığınız program bu olmalı. Corel Türkiye Mümessili ETİ firmasının web sitesini inceleyerek progamın özelliklerini inceleyebilirsiniz. Tabii istediğiniz özelliklere haiz mi ondan tam olarak emin değilim.

Program özellikleri:

Tasarımdan Nakışa komple çözüm

Corel® DRAWings® X3 ile vektör temelli nakışın sağlayacağı özgürlüğü yaşayın! Kullanımı kolay Corel DRAWings X3, grafik endüstrisindeki profesyonellerin tercih ettiği yazılım olan CorelDRAW® Graphics Suite X3 paketinin tasarım gücü ile DRAWstitch® programının sayısallaştırma ve esnekliğini birleştiriyor

ÇİZİN-
Ödüllü CorelDRAW Graphics Suite X3

NAKIŞA DÖNÜŞTÜRÜN
nakış tasarlarken tüm kontrol ve esneklik elinizde olsun

DİKİN
Nakış tasarımlarınızı en popüler ev ve ticari nakış makinelerinin formatlarında kaydedin.

Hızlı ve kolay nakışlar
Herhangi bir vektörel tasarımı, en iyi vuruş kalitesi ile nakışa dönüştürür. Herhangi bir bitmap resimi kolaylıkla kanaviçeye dönüştürün. Alt dikiş, çekme payı, dallanma, ip kesme gibi nakış parametrelerini otomatik olarak hesaplar. Çiziminiz ile nakışı eşzamanlı günceller. Wings Modular nakış yazılımı ile nakış dosyalarını görüntüleyin, düzenleyin ve paylaşın.

Yardımınızdan dolayı çok teşekkür ederim programı işu anda inceliyorum
yüzde yüz aradığım program buydu...
iyi çalışmalar

görkem

🏅Acemi Tasarımcı🏅
teşekkürler de convert nasıl edicem nerden yani yazılar kaymasın diye acemiyim de bilmiyorum:(

peri

Happy Woman
🏆Pro Tasarımcı🏆
yazıları seçerek ctrl + Q yaparak convertliyebilirsin.

ozcan.ates

🏅Acemi Tasarımcı🏅
peki corelde noktalı tram nasıl verebilirim ben desenatörümde corel debunu nasıl yapabilirim

yesil_dokunus

🏅Acemi Tasarımcı🏅
corelde simple frame ve wireframe görüntü seçenekleri var bildiğim kadarıyla simpleframe sadece objelerin dış hatlarını göstermeye yarıyor wireframe ise efektleri de dahil ediyor. sorum şu olacak; biz çıktı alacağımız zaman hangisini kullanmalıyız hangisiyle en iyi sonucu elde ederiz

N/A1

🏆Pro Tasarımcı🏆
o kısımlar baskı ile alakalı değil çalışmanın ekrandaki görüntüsü ile alakalıdır. Programda çalışırken Enhanced with overprints'i öneririm.

:upset:

kimsenin bilgisi yokmu

Tools - Color Management bölümüne tıklayın.
Açılan menüde Style listesinde Optimized for desktop printing seçin. Ben bunu kullanıyorum. Tabii çıkış alınan bilgisayarda da color management ayarlarınız aynı olmalıdır ve de monitör farkından dolayı da renk tutarsızlıklarının olabileceğini dikkate almalısınız.

Gökhan TEKİN

ARTniyetli
👑Efsanevi Grafiker👑
Tools - Color Management bölümüne tıklayın.
Açılan menüde Style listesinde Optimized for desktop printing seçin. Ben bunu kullanıyorum. Tabii çıkış alınan bilgisayarda da color management ayarlarınız aynı olmalıdır ve de monitör farkından dolayı da renk tutarsızlıklarının olabileceğini dikkate almalısınız.

Bunu önlemek için ilk önce bir adet deneme baskısı alarak monitorunuzu bu şekilde ayarlamanız ve kalibrasyonunuzu yapmalısınızki . En iyi baskı sonuçlarını alabilseniz...

hakankozzak

🏅Acemi Tasarımcı🏅
slm arkadaşlar ben tabelacıyım meslek ile ilgil merak ettiginiz bir soru olursa yardımcı olabilirim ben de yeni yeni corel i öğreniyorm bizim meslekte de corel kullanılıyor vay be fırçadan nereye..............

VolkanTEKiN

♫♪♪ ♫♪♪ &#9835
👑Efsanevi Grafiker👑
slm arkadaşlar ben tabelacıyım meslek ile ilgil merak ettiginiz bir soru olursa yardımcı olabilirim ben de yeni yeni corel i öğreniyorm bizim meslekte de corel kullanılıyor vay be fırçadan nereye..............

Yok aslında tabelacılık daha çok Photoshop ile yapılıyor. Ama CorelDRAW da var işin içinde + Freehand ve AdobeIllustrator...

GreenEyes

🌱Yeni Üye🌱
Web sitesi
www.dizaynsistem.com
konuyla ilgili benimde bir sorum var.
asıl işim nakış desenciliği fakat şu aralar emprime baskıya da geçiş yapıyorum..
teknik bilgim az sizin kullandığınız terimleri bile yeni yeni öğreniyorum..o nedenle kendi cümlelerimle sorumu anlatmaya çalışacağım..
örnek bir daire yaptım diyelim..buna Fill Tool araç kutusundan Fountain Fill ile sarı renkten siyah renge geçiş verdim..renkleride pantoneden seçtim..
print preview yapıp separation yaptığımda renkleri ayırdı..
sorum şu..ben bunu denemek için normal a4 kağıda çıktı aldım.ama elimdeki asetada basılmış tramlar gibi nokta nokta çıkarmadı..bu yazıcıyla ve asetatla ilgili birşey mi.yoksa ben bu nokta noktaları kendim mi yapamlıyım ve nasıl..
umarım derdimi anlatabilmişimdir.
yani doğru yapıyormuyum....
Saygılar.

IV.Murat

🌟Usta Tasarımcı🌟
konuyla ilgili benimde bir sorum var.
asıl işim nakış desenciliği fakat şu aralar emprime baskıya da geçiş yapıyorum..
teknik bilgim az sizin kullandığınız terimleri bile yeni yeni öğreniyorum..o nedenle kendi cümlelerimle sorumu anlatmaya çalışacağım..
örnek bir daire yaptım diyelim..buna Fill Tool araç kutusundan Fountain Fill ile sarı renkten siyah renge geçiş verdim..renkleride pantoneden seçtim..
print preview yapıp separation yaptığımda renkleri ayırdı..
sorum şu..ben bunu denemek için normal a4 kağıda çıktı aldım.ama elimdeki asetada basılmış tramlar gibi nokta nokta çıkarmadı..bu yazıcıyla ve asetatla ilgili birşey mi.yoksa ben bu nokta noktaları kendim mi yapamlıyım ve nasıl..
umarım derdimi anlatabilmişimdir.
yani doğru yapıyormuyum....
Saygılar.

film çıkışa gönder tram değerlerini orda istediğin büyüklükte ayarlarsın. Eldeki yazıcıyla zor olur. şayet yazıcın 300 dpi destekliyorsa noktalanmayı görürsün ama sağlıklı sonuç vermez. Fİlmişi yapanlarda tram değerleri var. Ordan istediğin sopnucu alırsın

GreenEyes

🌱Yeni Üye🌱
Web sitesi
www.dizaynsistem.com
yani print previev den sonraki adım ne oluyor..menüden ingilizcesini söylebilirseniz çok memnun olucam..corel x3 kullanıyorum
saygılar.
teşekkürler.

Shahyn

🌱Yeni Üye🌱
Web sitesi
www.farkihisset.com
yani print previev den sonraki adım ne oluyor..menüden ingilizcesini söylebilirseniz çok memnun olucam..corel x3 kullanıyorum
saygılar.
teşekkürler.

doğru yapmışsın aslında bi sorun yok ama ofislerde kullandığımız yazıcıyla sağlıklı renk ayrımı alınmaz.. bi de kağıda çıkardığın zaman dotları daha büyük görürsün.. onu normalde 2400 - 3000 dpi da asetata çıkarman gerekiyor... dpi ne kadar düşük olursa baksıda renk karışımı o kadar kötü olur... yani senin sorduğun sorunun cevabı yazıcından kaynaklanıyor ;) asetata renk ayrımı makinesiyle yazdırıldığında sorun kalmaz... ama 2 renki illaki siyah lazerda asetata çıkarmak istiyosan çıktıyı lazerın desteklediği en yüksek dpi da al ama asetatı sündürürsen ısıdan dolayı baskıda renkler kayar ve hiçbişey elde edemezsin....

sdtr

🏅Acemi Tasarımcı🏅
bu kadar karışık değil arkadaşlar bu konu yav. yazıcı post script destekliyorsa istediğin tram değerini verirsin. desteklemiyorsa boşa uğraşmaya gerek yok.

deejay_sheriff

🌱Yeni Üye🌱
Selam arakadaşlar bende aranıza yeni katıldım adım Şerif size şimdilik acil bi sorum olcak photoshop brush larıyla yapılan vectorel bi çalışmayı corele üzerinde oynanmak şartıyla nasıl atabilirim beni bu konuda aydınlatırsanız çok sevinirim şimdiden teşekkürler....

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...