Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

quetto

🌱Yeni Üye🌱
Arkadaslar benim bir sorum daha olacak imza orneklerini yaparken genelde siyah kalemle musteriden istiyorum cunku baski hazirliginda effects-lens-invert yaptigimda diger renkli kalemlerin yazisi cok soluk cikiyor ve benim bunu kullanma sansim olmuyor, bununla ilgili objeyi conver to bitmap yapip siyah-beyaz kaydettigimde ise objeyi bir suru siyah nokta haline getiriyor, bunu bir sekilde edit bitmapte acip otomatik komut kullanarak tum noktalari birlestirmek mumkunmu? Boyle bir konuda bilgisi olan varsa cok mutesekkir olurum !! Simdiden tesekkurler.

IV.Murat

🌟Usta Tasarımcı🌟
Resmi corel painte al orda siyah beyaza çevir. Çevirirken line art seçeneği kullan. Threshold değerinden ayarlayabilirsin

onurtt

🏅Acemi Tasarımcı🏅
arkadaşlar corelde çoklu sayfalarla çalışmanın mantığı nedir? mesela gemci takvimi hazırlıyorum bana neden çoklu sayfada yapmıyorsun dediler yani her sayfaya bir yaprak gelecek ekilde ayarlanıyormuş. oysa ben bütün sayfaları yani 12 adedi de tek sayfada yapıyorum. Diğer yöntem nedir kolaylıkları nelerdir ve nasıl hazırlanır?

saldalı

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Merhaba
Benİmde Coreldrawla İlgİlİ Bİ Sorum Olacakti Sayfada Yazi Yazmak İÇİn Yazi Aracini SeÇİyorum Ama Bİr SÜre Takiliyor Bu Genelde TÜm İŞlemlerİ Yaparken Ayni Çok KÜÇÜk İŞlerİ Bİle GeÇ AÇiyor Benİm İÇİnde Zaman Kaybi Tabİkİ Önceden BÖyle Bİ Sorunum Yoktu Sebebİ Ne Olabİlİr
Yardimci Olursaniz Sevİnİrİm

quetto

🌱Yeni Üye🌱
Arkadaslar Corel11 i 12 ye yukselttim ama daha once yuklu olan fontlarimi tanimiyor latin alfabesinde yazdigimda hemen hemen butun fontlari gosterirken kiril alfabesinde yazdigimda harfleri kutucuklara ceviriyor, ustelik daha once rusca yaptigim isleride bozuk fontlar olarak gosteriyor. Bu konuda bana yardimci olabilecek kimse varmi?

N/A1

🏆Pro Tasarımcı🏆
arkadaşlar corelde çoklu sayfalarla çalışmanın mantığı nedir? mesela gemci takvimi hazırlıyorum bana neden çoklu sayfada yapmıyorsun dediler yani her sayfaya bir yaprak gelecek ekilde ayarlanıyormuş. oysa ben bütün sayfaları yani 12 adedi de tek sayfada yapıyorum. Diğer yöntem nedir kolaylıkları nelerdir ve nasıl hazırlanır?

İşaretlediğim kısımdaki "+" tuşuna basarak yeni bir sayfa oluşturabilirsin veya page 1 kısmına sağ tıklayıp açılan menüden insert page after(sonrasına sayfa ekle) , insert page before (öncesine sayfa ekle) yazılarına tıklayıp istediğini seçebilirsin...

saldalı;51720' Alıntı:
Merhaba
Benİmde Coreldrawla İlgİlİ Bİ Sorum Olacakti Sayfada Yazi Yazmak İÇİn Yazi Aracini SeÇİyorum Ama Bİr SÜre Takiliyor Bu Genelde TÜm İŞlemlerİ Yaparken Ayni Çok KÜÇÜk İŞlerİ Bİle GeÇ AÇiyor Benİm İÇİnde Zaman Kaybi Tabİkİ Önceden BÖyle Bİ Sorunum Yoktu Sebebİ Ne Olabİlİr
Yardimci Olursaniz Sevİnİrİm

bunu birçok nedeni olabilir; programda oluşan bir hata, sistem konfigrasyonunun yetersizliği vb.

Arkadaslar Corel11 i 12 ye yukselttim ama daha once yuklu olan fontlarimi tanimiyor latin alfabesinde yazdigimda hemen hemen butun fontlari gosterirken kiril alfabesinde yazdigimda harfleri kutucuklara ceviriyor, ustelik daha once rusca yaptigim isleride bozuk fontlar olarak gosteriyor. Bu konuda bana yardimci olabilecek kimse varmi?

o dosyaları açtığınızda font soruyor mu?

cumali12

🌟Usta Tasarımcı🌟
vers.13 corelde convertlenmiş bir daireyi bir noktadan keserek yanındaki farklı bir çizgi ile uc uca eklemek istiyorum. bunu nasıl yapabilirim? Ucundaki noktayı diğerinin üzerine getirince tık die ona yapışıyo ama dolgu yapabilmek için kapatmam lazım . autoclose deyince daireyi kendi son (uç) noktaları arasına çizgi atarak kapatıyo...

diğer arkadaşlar soruna cevap vermişler söyleyebileceğim farklı bir şey yok.fakat dolgu yapmak için kapalı olmasına gerek yok.açık şekillere de dolgu yapılmakta. şu anda kullandığım bilgisayarda corel olmadığı için tam nerede hatırlamıyorum. sanırsam özelliklerdeydi. oralara bakıp bulabilirsin. iyi çalışmalar.

N/A1

🏆Pro Tasarımcı🏆
diğer arkadaşlar soruna cevap vermişler söyleyebileceğim farklı bir şey yok.fakat dolgu yapmak için kapalı olmasına gerek yok.açık şekillere de dolgu yapılmakta. şu anda kullandığım bilgisayarda corel olmadığı için tam nerede hatırlamıyorum. sanırsam özelliklerdeydi. oralara bakıp bulabilirsin. iyi çalışmalar.

Bahsettiğiniz yöntem; Tools - Options - Document - General - Fill open curves

quetto

🌱Yeni Üye🌱
412 sorunu pek anlayamadim font soruyormu derken neyi kastettin? Problemim corel12 rusca yaptigim isleri actigimda butun fontlari bozuk gosteriyor aksi gibi benim % 99 isim rusca, daha once corel11 kullanirken bende yuklu fontlarin hemen hemen % 70 civari fontlarim kiril harflerini gosteriyordu cor12 kurdum simdi 10-15 font sadece gosteriyor digerleri desteklemiyor. Neden olabilir bir fikrin varmi?

N/A1

🏆Pro Tasarımcı🏆
Dosyayı açarken o dosyada kullandığın fontun sistemde yüklü olmadığını belirten bir uyarı penceresi çıkıyor mu?

quetto

🌱Yeni Üye🌱
hayir dosyayi actigimda herhangi bir uyari vermiyor, fontlari zaten gosteriyor ama kiril alfabesindeki harfleri garip sekillerde gosteriyor, mesela daha once corel11 de yaptigim bir isteki rusca karakterler kutucuklar yada garip sekillere donusmus bir sekildeler.

N/A1

🏆Pro Tasarımcı🏆
Sorunun tam olarak çözümünü bilmiyorum. Tek önerim fontları değiştirmeyi denemen olur.

egemen93

🌱Yeni Üye🌱
Yardim

arkdaşlar corel drawdan dijital baskı makine sine nasıl bakı gönderebilirizz lütfen yardım

aDoBe

🏆Pro Tasarımcı🏆
arkdaşlar corel drawdan dijital baskı makine sine nasıl bakı gönderebilirizz lütfen yardım

dijital baskı makinesi aslında bir printerdan farksızdır. CTRL+P (File>Print) komutunu kullanarak yazıcını seçip yollayabilirsin...

muratcdemirci

🏆Pro Tasarımcı🏆
Web sitesi
www.manyakbirsite.com
Yapman gereken
Tools menüsünden Color Management'ı açıp daha sonra Generic internal RGB Profilin altındaki oku seçmen yeterli.

N/A4

🏆Pro Tasarımcı🏆
corel drawda bir resmi sadece sari filmde cikmasini istiyorum ne yapmnaliyim biras acil is iki renkli sari ve kirmizi ve birde resim var sari cikmasi lazim filmde bu nasil yapilir biras acil :D:D:D

toprakasi

🏅Acemi Tasarımcı🏅
çok acilse sarı lens at üstüne bitmaps ya veya effects den adjust renk ayarlarından yellow tonlamayla sarı yapa bilirsin ama en doğru calşma tabiki yapılan işin photoshp da ayarlanmasıdır.

N/A1

🏆Pro Tasarımcı🏆
corel drawda bir resmi sadece sari filmde cikmasini istiyorum ne yapmnaliyim biras acil is iki renkli sari ve kirmizi ve birde resim var sari cikmasi lazim filmde bu nasil yapilir biras acil :D:D:D

çalışma 2 renk mi basılacak? resmin sarı renkteki bölümlerini mi çıkış almak istiyorsun?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...