Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

N/A4

🏆Pro Tasarımcı🏆
evet 2 renkte olacak ve ben sari filmde cikmasini istiyorm nasi yapabilirm

N/A1

🏆Pro Tasarımcı🏆
resmi grayscale dönüştür. Sarı basılacak kısımları siyah olarak çıkış ver, kırmızı basılacak bölümlere de istediğin tire rengi verip 2 renk olarak çıkış alabilirsin(cyan,magenta,sarı)

igoala

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Selam arkadaşlar...
Corelde freehanddeki gibi yan yana şablon sayfa (master page) açabiliyor muyuz?
Dizgi yapacağım da...
Yardımcı olursanız sevinirim.
Alttan tek tek sayfa açtığımızda sayfalar arası geçiş zor oluyor...

N/A1

🏆Pro Tasarımcı🏆
Corel Draw'ın böyle bir özelliği yok. Lakin aynı dosya içerisinde farklı sayfalar oluşturabilirsin. Bunun için de; Alt kısımdaki "+" tuşuna basarak yeni bir sayfa oluşturabilirsin veya page 1 kısmına sağ tıklayıp açılan menüden insert page after(sonrasına sayfa ekle) , insert page before (öncesine sayfa ekle) yazılarına tıklayıp istediğini seçebilirsin...

igoala

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Corel Draw'ın böyle bir özelliği yok. Lakin aynı dosya içerisinde farklı sayfalar oluşturabilirsin. Bunun için de; Alt kısımdaki "+" tuşuna basarak yeni bir sayfa oluşturabilirsin veya page 1 kısmına sağ tıklayıp açılan menüden insert page after(sonrasına sayfa ekle) , insert page before (öncesine sayfa ekle) yazılarına tıklayıp istediğini seçebilirsin...

Anladım saol. Ben de en fazla iki sayfayı yan yana oluşturabildiğini biliyordum. Ama olsaymış güzel olurdu. Freehanddeki o özelliği ösledim şimdi...
:(

N/A1

🏆Pro Tasarımcı🏆
bahsettiğiniz özellik indesign programına daha kapsamlı bir biçimde dahil edilmiş. Çoklu sayfa tasarımlarında indesign diğer programlara göre daha başarılı olduğu bir gerçek...

Sahadagiy

🏆Pro Tasarımcı🏆
Web sitesi
sahadagiy.net
arkdaşlar sorun şu ki örneğpin cdr çizim bir logo var elimde ben bunu baskeste çıkarıcam etrafına cutcontour veriyorum ama corel çizim olduğu için çizgi nerde var ise altında zemin yoksa her yerine atıyo bunun bir yöntemi varmı hani brileştirip atmak gibi sadece çevresine atmak için ne yapmalıyım cevaplar iseniz çok seviirimn
contourxs7.jpg
[/URL][/IMG]

Son düzenleme:

baygolge42

🏆Pro Tasarımcı🏆
arkadslar hakkaten boyle bi site olduğu için çok mutluyum çok yararlı oloyoruz.

rukiş

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
corel programının freehand programından farkı nedir öğrenebilirmiyim mümkünse....

aDoBe

🏆Pro Tasarımcı🏆

rukiş

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
tşk ederimm ilgilendinis ve yardımcı oldunus içinn :)

Ali Emre

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
gncart.com
Arkadaşlar benim sorum aşağıdaki photoshopta yaptığım şekli corel de nasıl yapabiliriz?Photoshop ta yaptığım resmi gif olarak kaydedip flashta dönme animasyonu olarak kullandığımda dönme sırasında bozulmalar oluyor.Corel de yaparsam kendimce sorun ortadan kalakacak..

Örnek Animasyon

https://img402.imageshack.us/my.php?image=70431890jl5.swf

37006833gw7.gif

Hala cevap yok mu arkadaşlar..

HALİL1

🏅Acemi Tasarımcı🏅
cdr ve 11 yapmalısın sag ust koseyı kısayoltusu ctr+s ctr+sıft+s

aDoBe

🏆Pro Tasarımcı🏆
cdr ve 11 yapmalısın sag ust koseyı kısayoltusu ctr+s ctr+sıft+s

bu nasıl bir cevap ben anlamadım.....

neyse alicim şimdi oncelikle orda gördüğün geometrik sekilleri ciz dikdötgen

sonra beyaz alan
daha sonra da o kırmızılı siyahlı geçiş alan

sonra bu kırmısız gradient geçişli alanı degrade ile şekillendir yani corelde kısayolu f10 du sanırım (ben corel kullanmıyorum onu belirteyim) yani radial gradient ver ve renk geiçişini ordaki gibi yapabilirsin zaten gradient menusunu actığın zaman kolayca göreceksin ki yapabiliceğini

Ali Emre

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
gncart.com
Teşekkürler adobe ama f10 a basınca başka birşey çıkıyor.Ben yeniyim daha corelde senden rica etsem bu şeklin çizimini resimli olarak anlatırmısın?

Son düzenleme:

onurtt

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Arkadaşlar benim sorum aşağıdaki photoshopta yaptığım şekli corel de nasıl yapabiliriz?Photoshop ta yaptığım resmi gif olarak kaydedip flashta dönme animasyonu olarak kullandığımda dönme sırasında bozulmalar oluyor.Corel de yaparsam kendimce sorun ortadan kalakacak..

Örnek Animasyon

https://img402.imageshack.us/my.php?image=70431890jl5.swf

37006833gw7.gif

arkadaşım sana tavsiyem elinde olan resmi corele import et (sayfada sağ klik yap ve import) daha sonra resmin boyutlarına bak ve grid (klavuz çizgilerini kullan ve snap to guidelines seçeneği aktif hala getir. (gridleri çıkartmak için cetvelin üzerindeyken sol tuşa basılı tut ve sayfana doğru çek daha sonra üzerine çift klik yap değerleri gir) burada önemli olan senin yapacağın çizimin tam orta noktasını bulmak. orta noktasınıda gridlerle belirledikten sonra F5 tuşuna bas ve bezier tool aracını kullanarak renkli alanları çiz. daha sonra yeşilden kırmızıya geçiş için bir tanesini seç ve F11 tuşuna bas fountain fill seçeneğinden to colors seçili haldedir genellikle siyah ve beyaz olarak görünür sen siyahı yeşil ve beyazıda kırmızı olarak belirle ve ok. tuşuna bas. Kolay gelsin

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...