Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Corel Draw Trim

icmimar34

🌱Yeni Üye🌱
corel draw da aşşağıda solda olan şeklı çizmem gerekıyor ilk olarak soldakı resmı çızıyorum ama sağdakı gıbı istemedğim çizgileri silip o hale getiremıyorum. çizimi autocadde rahatlıkla trımde yapabılıyorum. ama corel de yapmam gerekıyor ışte bunun gıbı pek çok çızım yapmam gerekıyor autocad de çizip atmak bıraz kulfıyet doğuruyor. bilenlerin yardımını beklıyorum...

Benzer konular

ZxxxE

👑Efsanevi Grafiker👑
Küçük ve büyük yuvarlağı çizip combine (ctrl+L) edin kesmek için kullanacağınız şeklinde köşelerinin kapalı olması gerekir daha sonra iki şekli beraber seçerek Arrange/Shaping/Trim seçeneği ile istediğiniz sonuca ulaşabilirsiniz...

icmimar34

🌱Yeni Üye🌱
hocam teşkkürler o aşkılde yapıyorum ben kesım ışlerını ama bunun harıcında yıne çizdiğim daırede aralarda kesişen noktalrda trim yapmam gerekecek bunu nasıl yapacağım?

örnek olarak resımdekı gıbı bır çızımı corel de nasıl yapacağım..

Son düzenleme:

ZxxxE

👑Efsanevi Grafiker👑
Trim ile yapacaksan aynı yolu takip edeceksin, çıkıntıların olduğu yerlerden ayrı ayrı çizersen Weld komutu ile birleştireceksin veya bunlarla uğraşmayıp tek parça olarak çizeceksin. Sana hangisi kolay geliyorsa o şekilde çizebilirsin ...

icmimar34

🌱Yeni Üye🌱
Ustam tam anlayamadım. şöyle soyelyım onu ben autocad de çembelerı yapıp çemberlerden merkezze çizgi çektim ona göre desen çıkardım trım ıle de kestım bu durumda corelde bunu nasıl yaparım tam soru buydu...

firkete

🏆Pro Tasarımcı🏆
trim weld ve intersection (arrangenin altında shapin in de altında)

iki tane bir birini kesen kapalı nesne çiz mesela kare

weld dediğinde. bir birine ekler, kaynaştırır
trim dediğinde birici seçilen 2. seçileni (1. seçip shit ile 2. seçiyorsun) siler

intersection da kesişim alır.

icmimar34

🌱Yeni Üye🌱
evet hocam onu yapıyorum benım oğrenmek ıstedğım sadece serbest kesım .. neyse artık bununla ış göruyorujm. teşekkür ettım tum arkadaşlara..