Neler yeni

Corel Drawda otomatik numara verme

vizyon222

🌟Usta Tasarımcı🌟
1'den 100'e kadar arka arkaya otomatik yani (exel) de olduğu gibi corelde nasıl numara verebilirim... yardımınız için şimdiden teşekkür ederim...

Benzer konular

vizyon222

🌟Usta Tasarımcı🌟
benim kisi sayfa numarası değil ama..

vizyon222

🌟Usta Tasarımcı🌟
exel'de 1 - 2 - 3 yazıp sonra bunları seçip aşağı doğru çektiğinizde sırayla numara veriyor bunun gibi bişey demiştim ben

crazyglad

👑Efsanevi Grafiker👑
corelDraw 'da bu bahsettiğiniz numaralarındırma yok diye biliyorum.en azından excelde yaptığınız gibi çekip otomatik numara vermez

Onur KARADAĞLI

👑Efsanevi Grafiker👑
Corel vectorel bir progradır. kendi içinde böye bir özelliği yok, ancak macro yazılabilir yada macro bulunabilir.

vizyon222

🌟Usta Tasarımcı🌟
macro wardı işte o macroyu bulamadım hatırlayamadım...

Onur KARADAĞLI

👑Efsanevi Grafiker👑
macro wardı işte o macroyu bulamadım hatırlayamadım...

Corelde 1 den 100 veya 200 e numara yazmak çok uğraştırmaz ama.. maksimum 3 dakika sürer.. sürekli aynı şeyi yapacaksan, yazmadan önce macro kaydet dersin yazdıktan sonra durdurusun.. Bundan sonra her yazman gerektiğinde macrolar içinde kaydettiğin macroyu çalıştırırsın :) otomatik yazıverir..

ozy

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
benim de ihtiyacım olan bi durum, yalnız ben 1den 100e veya 200e değil 15000 numara! vermem gerekiyor, baskısını da digital makinede yapacağım. Otomatik olarak numaraları verebileceğim bi program varmı? İndesign, corel, freehand veya başka bi program ?? Yardımcı olursanızz çok sevinicem...

mete meral

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
en kolay excel de numara benim bildiğim tabi ordan corele aktarmak işinize rahatlık sağlar sağlamaz onu bilmiyorum

K.Çakır

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.corelturk.blogspot.com
benim de ihtiyacım olan bi durum, yalnız ben 1den 100e veya 200e değil 15000 numara! vermem gerekiyor, baskısını da digital makinede yapacağım. Otomatik olarak numaraları verebileceğim bi program varmı? İndesign, corel, freehand veya başka bi program ?? Yardımcı olursanızz çok sevinicem...
Numaraları Excell'de verip CVS kaydedip CorelDRAW'da Print Merge kullanarak numaratör işlemii gerçekleştirebilirsiniz. Yalnız Digital Baskı merkezlerinde bu kişiselleştirme işlemlerinin uygulanması gerekir. Benim bulunduğum şehirde bir digital baskı firması bu işlemleri kendisi yapıyor.

graficator

🏅Acemi Tasarımcı🏅
selam arkadaşlar.
sorunun cevabı şöyle.
ilk olarak excel i açıp sıradan numara verin.( ben 21699 a kadar yazdım )
sonra 2 yol var.
ilk yok pdf yazdırıcı program kullanarak direk pdf yapmak.sonra pdf yi corelle açmak.
tabi açarken text seçeneğini seçmek kaydı ile.
ikinci seçenek ise excel de yazdığınız sayıları seçip kopyalayıp corele yapıştırmak.
sonra corelin içindeki kullanılamaz belgeyi tekrar kopyalamak ve [Alt tuşuna basılı tutarak önce E sonra S kombinasyonu nu yapmak] önümüze çıkan pencereden ise METAFİLE olan seçeneği çift tıklama ile aktif hale getirmek.sonrasında ise kullanılamaz olan belge kullanıma hazırdır.

doguciltevi

🌱Yeni Üye🌱
Printmegre kısmında otomatik numarator verebilirsin üstelik sınırsız numarator kullanabilirsin