Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Corel kopyala yapıştır.

XWOSENA

🌱Yeni Üye🌱
Merhaba Corel de kopyaladığını yapıştırmak çok uzun zaman alıyor. Herkesde aynı problem varmı? bu sorunun çözüünü bilen varmı ?
teşekkürler.

Benzer konular

ceylankral

🏅Acemi Tasarımcı🏅
eğer aynı çalışma üzerinde kopyala yapıştır yapacaksanız şu kısayolu kullanın:

kopyalanacak çalışmayı seçin, sol tıklayarak boş bir bölgeye sürükleyin, sürüklerken aynı anda sağ tık yapın. ve bırakın. hızlı kopyalama yapacaktır.

eğer aynı çalışma üzerinde değil de, iki dosya arasında kopyalama yapacaksanız, mecburen denediğiniz yöntemi uygulamanız gerekmektedir.

kopyalama işleminin uzun sürmesinin nedenleri şunlar olabilir;
1- çalışmalarınızı yaparken, sürekli aynı dosya üzerinde çalışmayın. yani cdr dosyanız sabit kalıp, içindekileri sürekli değiştiriyorsanız, bu bir süre sonra yavaşlamaya yol açacaktır. içinde sadece bir çizgi dahi olsa yine de yavaşlama olacaktır. cdr dosyanızı belli aralıklarla yenileyin.

2- corel draw x5 sürümünden kaynaklanan bir yavaşlık söz konusu olabilir. x6 yada x7 ye geçiş yapın.

XWOSENA

🌱Yeni Üye🌱
TEŞEKKÜR EDERİM.

daha önce coreltürk de bu konuyla ilgili ( corelin kurulum dosyalarından tüm fonları ve dosyaları taradığı için yapıştırın yavaşladığını ve bu taramayı iptal etmenin yollarını yazan bir yazı okumuştum) o zaman başarılı olamamştım ayarlarda şimdi ise o yazıyı bulamıyorum.