Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

corel ustaları lütfen cevap verin

ZxxxE

👑Efsanevi Grafiker👑
Bendeki ölçüler genelde biraz büyük oluyor bu sebeple 96 dpi olarak çalışıyorum ve resim formatına dönderdiğim bir dosyayı Corel'le açmıyor ve değişiklik yapmıyorum sanırım bu sebeple sorun yaşamıyorum. Corel'in 72 dpi a düşürdüğünü bilmiyorum verdiğiniz bilgiler için tşk.ler ...

K.Çakır

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.corelturk.blogspot.com
Bendeki ölçüler genelde biraz büyük oluyor bu sebeple 96 dpi olarak çalışıyorum ve resim formatına dönderdiğim bir dosyayı Corel'le açmıyor ve değişiklik yapmıyorum sanırım bu sebeple sorun yaşamıyorum. Corel'in 72 dpi a düşürdüğünü bilmiyorum verdiğiniz bilgiler için tşk.ler ...
Sadece PSCS5'ten kaydedilen JPEG belgelrini 72 dpi olarak açıyor CorelDRAW. Bunun dışında bir sorun yok.

bager49

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
arkadaşlar bende birşey danışacam dün dijital baskı yapıcam corelden 150 / 1000 metre baskım vardı exporluyorum ama 1000 metre yerine 350 görüyor bunu nasıl cöze bilirim tifte yapıyom aynı eps yapıyom aynı jpg yapıyom aynı mantıgım almadı sabaha kadar düşünceye soktu benii.. yardımlarınızı bekliyorum

deniz bahtiyar1

🌟Usta Tasarımcı🌟
arkadaşlar bende birşey danışacam dün dijital baskı yapıcam corelden 150 / 1000 metre baskım vardı exporluyorum ama 1000 metre yerine 350 görüyor bunu nasıl cöze bilirim tifte yapıyom aynı eps yapıyom aynı jpg yapıyom aynı mantıgım almadı sabaha kadar düşünceye soktu benii.. yardımlarınızı bekliyorum
çalışmanı convertleyip yollamalısın yoksa ölçü ,karekter, font vb. sorunlarla karşılaşabilirsin

bager49

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
converleöede yaptım baskı makınasında ölcüler net görünmüyor ilk defa böle birşeylen karsılaştım anlamadım gititi

vivo

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Arakadaşlar genelde açık hava reklamcıları yani büyük ölçü baskı işi yapanlar 72 dp çalışırlar ve coreldraw da yeni pencere açarken DPİ sorusunu 72 dp ye sabitlerler bundan sebepte 300 dp bir dosya aldıkları zaman ölçü büyür bu nedenle açık hava reklamcıları genelde gelen işin ismindeki ölçüyü dikkate alır eğer gönderdiğin işin isminde ölçü belirtir birşey yazdıysan hak idda edebilirsin.

hur.onar

🌱Yeni Üye🌱

dpi 'ı kontrol ediyormusun?
Kolay gelsin

Son düzenleme:

hur.onar

🌱Yeni Üye🌱

diğer ölçü 150 mi gözüküyor ?

_EGE_

🏅Acemi Tasarımcı🏅
150 x 1000 metre Baskı materyali(branda,folyo,kağıt vs.) + Baskıyı yapacak Makine + Çalışmayı Çalışacak Bilgisayar + o Çalışmayı kontrol altında tutacak Grafiker vs vs. yoktur.. Bu ölçülerde iş olmaz olmadı olamayacakta..

bager49

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
diğer ölçü 150 mi gözüküyor ?
arkadaşlar 1000 mm 1000 metre değil :)) hur onar evet genişliği 150 cm görünüyor ama uzunluğu 350 cm oluyor bana lazım olan 100 cm ama almıyor makına bastıyor resmi eps tif jpg denedim olmadı teknik servis geldi oda cözemedi programa 50 metre ye kadar baskı ala bilir ayarını verdi ama yine aynı 350 gecmiyor....

coskank

🏅Acemi Tasarımcı🏅
ben çalışmayı jpg olarak gönderdim.
evet dosya üzerine ebatını yazmadım doğru ama dünyanın neresine giderseniz gidin o dosya photoshopta açıldığı zaman ebatı aynı değilmidir.
yada vektörel programlara import edildiğinde bire bir ebatta gelmezmi?
niye dpi düşüyor onu anlamadım sadece.

jpeg yaparsan, corele attığında her zaman büyür.
bunu engellemek için tiff yaparsan, herzaman 1'e 1 ebatta corelde açılır

runilk

🌱Yeni Üye🌱
tiff olarak kaydetseydin sorun olmazdı ama jpeglerde öyle olmuyor (ayrıca jpeg gönderirsen çalışmanı veri kaybınada uğruyor o sebepten tiff olarak göndermelisin.) çalışılan resim 300 dpı ise neden 72 dpı düşsün onu bende anlamadım orada bir müdahale söz konusu onuda anladığım kadarıyla sen yapmamışsın

mahmutkebir

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.tirelebeni.com
ben çalışmayı jpg olarak gönderdim.
evet dosya üzerine ebatını yazmadım doğru ama dünyanın neresine giderseniz gidin o dosya photoshopta açıldığı zaman ebatı aynı değilmidir.
yada vektörel programlara import edildiğinde bire bir ebatta gelmezmi?
niye dpi düşüyor onu anlamadım sadece.

Bazen Corel JPG dosyalarını DPI (Çözünürlük) derecesini ölçüyle çarpıp standart 72 DPI'ya düşürebiliyor... Buna çok şahit oldum. Örnek verecek olursak:
8 x 5 CM x 300 DPI'lık bir JPEG dosyasını;
33 x 20 CM x 72 DPI yapabiliyor...
Corel kendince kaliteyi düşürmüyor fakat boyutla oynama yapabiliyor...
Bunun kesin çözümünü Photoshop kaydederek giderebilirsin... Kesinlikle ölçüde şaşma olmaz. Geçmiş olsun...

hasnote

🌱Yeni Üye🌱
merhaba corel çalışmasını jp yada tip olarak kaydettiğinde eğer corelde açmaz ise karşı taraf ölçülerde oynama oluyor haklı o yüzden corelde resim impor ettiğin zaman ölçülendirmeyi photoşopta sabitlemen gerekir

eskicumali

🏅Acemi Tasarımcı🏅
150 x 1000 metre Baskı materyali(branda,folyo,kağıt vs.) + Baskıyı yapacak Makine + Çalışmayı Çalışacak Bilgisayar + o Çalışmayı kontrol altında tutacak Grafiker vs vs. yoktur.. Bu ölçülerde iş olmaz olmadı olamayacakta..

evet ya şimdi dikkat ettim 1 kilometre ne basıyorsun? branda ise ek yapılır 1 kilometre vinil topu mu var? ya yanlış yazmışsın ya saçmalıyorsun...

bager49

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
ben yanlış yazmışım :) 10 metre demek istedim