Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

corel ve photoshop çözünürlüğü hakkında...

stars

🏅Acemi Tasarımcı🏅
arkadaşlar 300 dpi ve CMYK modunda corelde tasarlanmış bir katalog var...hatta kataloğun bitmiş halide elimde mevcut... Ben, coreldeki resimleri alıp p.shop'da farklı bir çalışma yapacağım... P.shop sayfamda 300 dpi ve CMYK modunda... Ancak corelden aldığım resimleri, p.shop'a atınca muazzam derecede küçük gözüküyor...coreldeki resimleri ve katalog daki resimleri, kabaca görerek birbirinin aynı boyutlarda olduğunu görüyorum... ama resimleri p.shop'a atınca çok küçük oluyor... Özetle ; corel ve p.shop CMYK ve 300 dpi... resimler corelde kendi orjinal boyutunda, p.shop'a aktarınca çok küçük oluyor...
Bu neden olur ve neler yapabilirim?

Alman

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Photshopdaki küçük resme gelin zoom aracını seçin sağ tıklayıp "fit to screen" seçeneğine tıklarsanız istediğinizi elde etmiş olursunuz... Anladığım kadarıyla bu.

stars

🏅Acemi Tasarımcı🏅
CorelDRAW'daki resimleri Photoshop'a nasıl alıyorsunuz?

Coreldeki resme ctrl+c yapıp kopyalıyorum...p.shop'a yapıştırma işleminide ctrl+v ile yapıyorum...

Photshopdaki küçük resme gelin zoom aracını seçin sağ tıklayıp "fit to screen" seçeneğine tıklarsanız istediğinizi elde etmiş olursunuz... Anladığım kadarıyla bu.

dediğinizi yaptım, ancak sizin dediğinizde'de resim otomatik olarak büyüyor ve çözünürlüğü bozuluyor...yani orjinal boyutunun üzerinde bir büyüme gerçekleşiyor...resmin kenarları tırtıklaşıyor...

invincible

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Corel Drawdaki fotoğrafları seçerek herbirini Ctrl+E tuş kombinasyonu ile 300 Dpi Psd dosyası olarak export et. Bir sıkıntı çıkmayacaktır. Export ederken Selected only ve Transparent Background'u seçmeyi unutma.

stars

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Corel Drawdaki fotoğrafları seçerek herbirini Ctrl+E tuş kombinasyonu ile 300 Dpi Psd dosyası olarak export et. Bir sıkıntı çıkmayacaktır. Export ederken Selected only ve Transparent Background'u seçmeyi unutma.

üstad sağolasın...bende şöyle bir yöntem bulmuştum...sanırım senin dediğinle aynı kapıya çıkıyor... bende, resmi seçip; corelde bitmaps > edit bitmap diyerek corel photo painte aktarıp, ondan sonra p.shopa aktarıyordum... görünürde ikiside aynı kapıya çıkıyor gibi...ama ben senin dediğini yapayım...çok fazla bilgi sahibi değilim sizler gibi...belki benim bir hatam vardır...sağolsın...

bager49

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
photo shopa atman icin dosya alman lazım corelden ctrl+e yapıp alt ksıımda psd yazar ona basıp direk atarsan ölcüler ve kalitesi düşmez corel painten aktarıma gerek yok direk fotodhop formayına uyguluyon zaten..

vivo

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
arkadaşlar CorelDraw da PSD export seçeneği var onu kullanarak bu işi sorunsuz çözebileceğinizi düşünüyorum