Malesef bahsi geçen matbaaların baskı öncesi bölümleri işi tam olarak bilemediklerinden böyle bir yola başvuruyorlar. CMYK bir çalışmayı Photoshop'ta da götürseniz CorelDRAW'da yine işi basabilirsiniz. Hiçbir renk kaybı da gerçekleşmez.
Türkiye'deki matbaalar son zamanlarda sadece corel dökümanı istiyor fakat olması gereken PDF tir. Yurtdışında (bazı ülkeler hariç) matbaalar sadece PDF kabul ederler. Çünkü idğer programların lisans maliyetleri yüksektir. Sadece bir montaj programı satın alırlar ve gelen her pdf dökümanını bu programla RIP'e gönderirler ya da PDF belgesi zaten montajlıysa doğrudan RIP'e gönderirler.
CorelDRAW kullanım kolaylığı, ülkemizdeki kullanıcı sayısındaki artış ve de fiyatının cazip olması gibi nedenlerden dolayı çok fazla tercih edilir oldu.
CorelDRAW tukaka bir yazılım değil fakat baskı öncesi hazırlık için de biraz daha gelişmesi gerekiyor. Bu sadece yazılımcıların yeteneğine kalmış bir şey de değil. Bazı lisanslara da sahip olması gerekiyor. Aslında baskı öncesi konusunda CorelDRAW'ın PDF motoru gayet iyidir. Ve bir çok program CorelDRAW'ın PDF oluşturmaya verdiği destek kadar destek vermiyor, bu da lisanlamayla alakalı bir durum.
CorelDRAW bir çok konuda yenilikleri Adobe'nin muadil programlarından önce getirse de baskı öncesi hazırlık konusundaki yenilikleri hep sonradan takip ediyor. Overprint Preview gibi baskı öncesi hazırlık için olmazsa olmaz bir özelliğin daha geç CorelDRAW'a gelmesi gibi. Tabi bu özelliğin geldiğine şükretmek gerek. Indesign CS3, CS4 ve AI CS4'te gelen Seperatino Preview özelliğini de CorelDRAW'ın yeni sürümünden bekleniyor. Türkçe tireleme desteği de bekleniyor ama bu biraz zor gibi.
Soruya gelecek olursak. 300 dpi cmyk çalışılmış ve renkleri düzgün ayarlanmış (siyah yazıların altı doldurulmuş -multiply-, siyah zeminlerin ise düzgün bir CMYK renk dağılımına bağlanmış ve doğru renk profilinde çalışılmış) bir PSD belgesini katmanlarını düzleştirip (Flatten) tiff kaydedip CorelDRAW'da montajlayabilirsiniz, hiçsorunsuz da bu işi baskıya gönderebilirsiniz.