Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Corel Yavaş Çalışıyor??

Grafix_

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Arkadaşlar dökümanda biraz görsel çalışmaya başlayınca corel kasılıyor fana aşırı yüklenme oluyor. Sitedeki anlatılanları denedim ama fayda etmedi?

kopukhasan

♾️Grafik Gurusu♾️
forumdaki bilgiler işe yaramadı ise
makinanı değiştirmeni tavsiye ederim
çünkü corel kolay kolay yavaşlamaz

artdevil

👑Efsanevi Grafiker👑
o zaman makinende virüs vardır

sezgonaz

🏅Acemi Tasarımcı🏅
makınada vıruste yok ne eedecez?

Safari

♾️Grafik Gurusu♾️
Corel ağır çalışmayı şundan dolayı yapar ancak..
Aynı döküman üzerinde doldur boşalt olarak çalışıyorsanız..
yeni çalışmanız için yeni döküman açmayıp da eskisi üzerinden silip yeniden çalışıyorsanız şayet çalışmalarınız yavaş olabilir..
Bu sadece corel için değil diğer tasarım programları için de geçerlidir.

gazin

🏅Acemi Tasarımcı🏅
arkadaşlar acaip süper kesin çözüm yavaş açılma corel draw x4 12 11 10 9 8 yavaş açılan sayfanın boyutu çok büyük oluyor neden olduğunu anlayamadım kesin çözüm çözümü yavaş açılan dosyayı corelde açın (ctrl + a) yani hepsini seçin corelin içinde (ctrl + x) yani seçileni kesin ve daha sonra (ctrl + n) yeni dosya açın ve (ctrl + v) paste kaydedin bu dosyayı tekrar herhani bi yere (ctrl + shift + s) kaydedin içerik diğeriyle aynı olmasına rağmen dosyanın boyutunun küçüldüğünü ve çok hızlı çıldığını göreceksiniz. faydalanan olursa cevap yazarsa memnun olurum Birde ben patchleri denedim ama kesin çözüm bence bi dll dosyaı var internetten aynen böyle:- cdrcore.dll hızlandırın - diye aratın cloll patch veya change cloll diye çıkıyor ama mesuliyet kabul etmem sonuçta bu bir dll dosyasını deiştiriyor.

gazin

🏅Acemi Tasarımcı🏅
( msn corel draw x4 12 11 10 8 gönderilememe hatası gitmiyor dosya tıkanıyor iletilemiyor iletim hatası )arkadaşlar bazen msn de corelde yapılan dosyalar gönderilemiyor aynen yukarıda dediklerim yapıldığı zaman dosya rahat bir biçimde gidiyor yukarıda dediklerim: arkadaşlar acaip süper kesin çözüm yavaş açılma corel draw x4 12 11 10 9 8 yavaş açılan sayfanın boyutu çok büyük oluyor neden olduğunu anlayamadım kesin çözüm çözümü yavaş açılan dosyayı corelde açın (ctrl + a) yani hepsini seçin corelin içinde (ctrl + x) yani seçileni kesin ve daha sonra (ctrl + n) yeni dosya açın ve (ctrl + v) paste kaydedin bu dosyayı tekrar herhani bi yere (ctrl + shift + s) kaydedin içerik diğeriyle aynı olmasına rağmen dosyanın boyutunun küçüldüğünü ve çok hızlı çıldığını göreceksiniz. faydalanan olursa cevap yazarsa memnun olurum Birde ben patchleri denedim ama kesin çözüm bence bi dll dosyaı var internetten aynen böyle:- cdrcore.dll hızlandırın - diye aratın cloll patch veya change cloll diye çıkıyor ama mesuliyet kabul etmem sonuçta bu bir dll dosyasını deiştiriyor birde forumda nasıl konu açıyoruz bilen biri anlatabilirmi?

gazin

🏅Acemi Tasarımcı🏅
bunu kullanmak için c:program files/corel/coreldraw graphics suite x4/programs
klasörünün yolunu gösterecez orda cdrcore.dll diye bi dosya var onunla yer değiştiriyor onu bi kez tıklayın ve ismi patchin orda belirecek patchdeki pencerede aç a tıklacaz deişsinmi dicek evet dicez olacak ama mesuliyet kabul etmem sonuçta bi dll dosyası deişiyor bazı aksaklıklar ortaya çıkabilir bende bilmiyorum...

gazin

🏅Acemi Tasarımcı🏅
5fcdrfj

gazin

🏅Acemi Tasarımcı🏅
resim nasıl upload edecez siteye imageshack çıktı ama linkide kopyaladım sitede resim gozukmedi image shock sitesindede gözükmüyor niye acaba ? adresi bu Yfrog - cdrf

gazin

🏅Acemi Tasarımcı🏅
x4 ve corel 12 ye denedim ikisinide hızlandırdı ama ne zararı var onu bilmiyorum bilgilerinize....bu arada yuksek boyutlu resimleri image shock sitesine yüklemiyo heralde bilgisi olan varsa cevap yazarsa memnun olurum...

gazin

🏅Acemi Tasarımcı🏅
corelde yeni bi şey daha keşfettim resimlerin her birini ayrı sayfada (ctrl+n) açıp bitmaps->convert to bitmap 32 bit cmyk ya çevirince resimin boyutu küçülüyor böyle yapıp o resimleri ayrı bir adda corel formatında kaydetmemiz ve o resimleri çalışmalarımızda kullanmamız daha mantıklı çünkü bu sayede çalışmamızın boyutuda küçülüyor ve msn ile matbaaya göndermemiz kolay oluyor ve dosyanın corelde açılmasıda kolay oluor...mesela 300 mb dosyayı 2 mb ta bu yolla küçülttüm zaten matbaada bizden 300dpi istiyor resimleri

Grafix_

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Sorunumu anladım siteden bir abim sayesinde :) Çalışmalarımda full detay vardı 0 bir dökümanda yavaşlama olmuyor.. Detaylı olan objeleri bitmap yapınca düzeldi:) Teşekkürler Grafikerler.net :)

mahmutkebir

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.tirelebeni.com
Corel'in Yavaş çalışma sebeplerini çoğunuz biliyorsunuz ama yine vurgulamak isterim... Büyüteç ve Renk kayıtları... Bunları gidermek için biraç pacthler bulunuyor fakat halen yavaş çalışıyorsa bunun tek sebebi IMPORT yapıyor olmandır... Daha önceki (pacth yüklenmeden önceki) dosyalar veya başkalarından gelen herhangi bi corel dosyasını direk belgeye import yaparsanız içerisindeki kayıtları da beraberinde almış oluyorsunuz... (pacth devrede olsa bile) bu yüzden import yapmamaya gayret edin kopyalayıp, import edeceğiniz belgeye yapıştırın ve corel'in hızını keşfedin...

Prolite

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Daha pratik bir cözüm önerisi:
Corel'de sayfayi actikten sonra "Tools"a gidin . Oradan "Options"u acin. Burada "Memory"bölümünde kullanilmasi gereken miktari yükseltin. Size hem yüzdesini hem de kullanilabilecek hkapasiteyi gösterecektir. Bilgisayarin durumuna göre degismekle birlikte % 50 en ideal olanidir.
Kolay gelsin