Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Corelda 2 resmi üst üste yerleştirme

aslushka

🌱Yeni Üye🌱
Merhaba;

Ben dekoratif boyama eğitmeniyim... ve çalışırken kullandığımız resimlerin 80 grlık A3 kağıdına çıktısını alıp dekoratif objelere yapıştırıyoruz...Zerox renkli fotokopi makinam var...Makinamda A3 boyutuna kadar olan resimlerin çıktılarında boyutsal sorun yokken A3 ten büyükleri basmada coreldan faydalanmak istiyorum...O yüzden bu soruma yanıt verirseniz çok sevinirim...
Sorun şu;

Elimde 1 resim var ben bu resmi atıyorum genişliği 50 cm x yüksekliği 30 cm şeklinde olmasını istiyorum tamam resmi coralda açıp bu boyutları girdiğimde basıyorum ama 2 A3 ğıdı çıkıyor burdaki sorun çıkan kağıtların fazla beyaz kısımlarını kesin birleştirdiğimde birleşme dip dibe oluyor ve ben o kağıtları kullanamıyorum, çünkü arada o çizgi göza güzel görünmüyor...İstediğim şu...yine 2 kağıt çıksın tamam ama birinin son kısımlarıyla diğerinin ilk kısımları birbirinin üstüne binsin...

Acil cvb verirseniz sevinirim Şimdiden konuyla ilgili bilgi sahibi olanlara teşekkür ederim

harunirgin

♾️Grafik Gurusu♾️
Yazıcı çıktılarında hiçbir zaman sıfıra sıfır çıkış alamazsınız. İllaki kenarlarında boşluk kalacaktır, yazıcıların kağıdı tuttuğu yere baskı yapamadıklarından... O beyaz kısımları kesip üstüste yapıştırmanız mümkün değil mi?

aslushka

🌱Yeni Üye🌱
Kenar boşlukları sorun değil...Benim 2 kağıdı üst üste koyduğumda toplam ölçümün üstte örnekte verdiğim gibi ölçüleri tutuması lazım...bu işlemi yapabilirsem sizin dediğiniz üst üste denk getirip birleştirme işlemini yapabileceğim...ama üst üste getirme işlemini corel da bilmiyorum malesef

ZxxxE

👑Efsanevi Grafiker👑
Diyelimki 50x30 cm bir resimden çıktı almak istiyorsanız 26x30 cm boyutlarında iki tane dikdörtgen çizin, birini baştan birini sondan bloklayın resmin bir kopyasını alarak dörtgenin denk geldiği yere göre kesin, çıktı aldığınızda 1 cm üsüste binme payı olan iki resim elde etmiş olursunuz, o kısmıda yapıştırma alanı kullanabilirsiniz ...

aslushka

🌱Yeni Üye🌱
Aslında daha önce hiç corel kullanmadım...
bu yüzden kısa yolları ve menüyü hiç bilmiyorum
Ayrıntılı anlatırsanız sevinirim

firkete

🏆Pro Tasarımcı🏆
eğer yanlış hatırlamıyorsam corelde bu işi yapan bleed diye bir özellik var. Print e girin ordan layout u seçin orda altta bleed limit diye bir özellik var. Ayarladığınız kadar mm bir üst üste biner. Yani sağdan 5mm bir sonraki kağıdın solundaki 5 mm. ile aynıdır. Ancak bu tür yazıcılar ortak bir sorun vardır. Kağıdın esnemesi. Kağıtlat boyu yönünde esneler. Bunada dikkat edin.

aslushka

🌱Yeni Üye🌱
Teşekkür ederim ama bu anlatılanlar benim işime yaramıyor...