Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

corelde baskı hatası

ozanx

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Arkadaşlar elimle mevcut bir hp renkli lazer yazıcı var. Tasarımı baskıya yollamadan önce buradan bir çıktı alıp bakıyorum. Baskıda da hemen hemen aynı sonucu alıyorum. Şimdi elimde rgb bir resim var. rgb çıktısı aldığımda orjinal çıkarken, cmyk yaptığımda yamalıklı gibi çıkıyor. baskıda da böyle çıkmasından korkuyorum. ne yapabilirim bir yardım lütfen

kopukhasan

♾️Grafik Gurusu♾️
Arkadaşlar elimle mevcut bir hp renkli lazer yazıcı var. Tasarımı baskıya yollamadan önce buradan bir çıktı alıp bakıyorum. Baskıda da hemen hemen aynı sonucu alıyorum. Şimdi elimde rgb bir resim var. rgb çıktısı aldığımda orjinal çıkarken, cmyk yaptığımda yamalıklı gibi çıkıyor. baskıda da böyle çıkmasından korkuyorum. ne yapabilirim bir yardım lütfen
ben işi bastığın sistemi anlamadım :sweating:
dandik çıkmasından korktuğun işin baskısı nerede yapılacak?
yani ofset mi? dijital baskı mı?
güzel bir açıklama yapar isen çözüme ulaştırırız seni

timsah_sg

🏆Pro Tasarımcı🏆
renkleri hangi paletde çalıştın ve ne olarak çıktı alacaksın onu kontrol et istediğin sonucu alırsın

mkocakart

🌱Yeni Üye🌱
elindeki lazer yazıcıda cmyk sıkıntılı olması normal merak etme sen baskıda bir sıkıntı çıkmaz. Rgb nasılsa ona yakın bi değerde alırsın sonucu

ozanx

🏅Acemi Tasarımcı🏅
yanıtlara tşk arkadaşlar sorunu buldum. yazıcıya cmyk yolladığım için böyle oluyormuş. dijital baskı formatı rgb imiş.

macgirl

🌱Yeni Üye🌱
digital baskı rgb dir fakar makina baskı cmykdır. eğer baskı makinasında basılacaksa iş kesinlikle cmyk çalışmalısın. işin filmi alınırken cmyk ya çevrildiğinde makina otomatik olarak değerleri farklı algılıyor ve baskıda renk değerleri soluk, donuk mat bir halini alıyor.

pistimsah

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.koraymatbaa.com
Sorunu halletmişsin aslında ama ben bu tür baskılarda numuneyi mümkün mertebe daha güçlü bir makinada ofsete en yakın sistemlerde(dijital, renkli fotokopi vs.) almaya çalışıyorum ve gerçekten sonuç çok iyi. Hatalarımı görme şansım oluyor.

emrahgonul

🌱Yeni Üye🌱
Arkadaşlar ben dijital baskıları yapıyorum problem şu CMYK çalışılan her dosya Eğer Dijital baskıda örnek alınacak ise İlk olarak Corel de Color Managment den renk seçeneklerini CMYK yapın daha sonra çıktı almak istediğinzi işi Convert To bitmap Yapıp RGB 300 DPİ olarak çevirip Baskıya Öyle gönderin. Offset e en yakın renklerde çıktınızı aldığınızı göreceksiniz. ( Çıktı Aldığınız Makinaın PS driver i kullanmayın bu driver CMYK çıktı alır fakat renkler daha kötü ve baskıya uzak bir halde çıkar.)