Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

corelde çizgiler

bayram7007

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
suyunsesi arkadaşım sen zor yolları anlatıyorsu elbette oda bir yöntem ama nokta yogunlugunu oradan ayarlamak zaman alır en kısa çözüm bu
graphic3qr6.jpg

başka daha kısa yöntem varmıdır bilmiyorum:d

suyunsesi

🏅Acemi Tasarımcı🏅
bayram7007 ardaşım söylediklerine aynen katılıyorum ancak, arkadaşımızın sorduğu soru kesik çizgiler yada noktalı çizgiler yaratmak değil. O zaten çok kolay. Asıl sorun bu kesik çizgilere zoom yaptığında. Yani bu noktalardan oluşan çizginin o minik noktacıkları tam olarak yuvarlaklardan oluşmuyor. Ya minik kareciklerden, ya dikdörtgenlerden, yada elipse benzer köşeleri yuvarlak dikdörtgenlerden oluşuyor.

secilkiremitci

🏅Acemi Tasarımcı🏅
siteye ne kadar teşekkür etsem azdır tabiki bilgileri paylaşan eşsiz hocalarımaise ayrıca teşekkürler.ben sizlerin sayesinde coreli öğreniyorum sürekliolarak takip edip siz ne örnek sorarsanız tarifi gelince bende aynısı yapmaya çalışıyorum umarım siteye birgün bende bir iş sunarım

grafist

🌟Usta Tasarımcı🌟
Web sitesi
www.dilemek.net
bende şöyle bi yöntem denedim;

bir çizgi çiziyoruz. uzunluğunu 0,001 mm yapıyoruz. sonra f12 ye basıp corner ve line caps bölümlerinden ortadakileri seçili hale getiriyoruz.. vede kalınlığını kafanıza göre arttırın.

sonra yanına sağ tıklayark bi kopyasını alıyoruz. ve ctrl + d ile istediğimiz kadar çoğaltıyoruz.
ve çoğalttığımız tğm noktaları seçip ctrl + L (combine) yapıyoruz.

ve sonuçta nokta nokta outline çizgisi elde etmiş oluyoruz. sonrası sizin hayal gücünüze kalmış.

biraz uzun ama böyle bi yöntem buldum. bilgi bilgidir :) gereksiz değildir heralde bakarsınız lazım olur..

Selametle..

JiN

🏅Acemi Tasarımcı🏅
dostum freehand ile yapılıyormuş ama nasıl şimdi banada lazım oldu bu iş

designeer_hsn

🌟Usta Tasarımcı🌟
Web sitesi
www.designerhsn.com
yuvarlak bir daire çiz transformation özelliklerine tıkla sağa veya sola ne kadar istiyorsan o kadar duplicate et sonrasında ise açı özlelklerini gir açıyı derecesini gir sonra tekrar duplicate ederek oluşturabilirsin

M@rcos

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Çizgini çiz.iki ucuna dairelerini yerleştir.Bu daireleri Blend tool ile blendle ve o çizgiye path olarak yapıştır.
Varmı başka kısa yol allahaşkına :D
Bilmeyene her yol zordur.Bence blend ile yap bu işi.

Xmen62

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Değişik bir yöntem olarak yazıyorum;

F8 e basın çizdiğiniz çizgi üzerine mausu yaklaştırdığınızda şekildeğişecektir.

(Çizgi üzerine yazı yazılabilir hale gelecektir) tıklayın ve nokta karakterine basın, f10 ile aralıklarını düzeltebilir. Font a girerek daha uygun bir nokta seçebilirsiniz.

İyi çalışmalar.

frkylmz

🌱Yeni Üye🌱
çizgini çiz, f12 ile çizgi özelliklerine gir.

sol üstte çizgi remgi, onun altında kalınlığı, yanında birimi
altında ise corner ve line caps var. bunlarda alta alta 3 seçenek vardır. standart olarak üstteki seçenekler çıkar. çizgi seçli haldeyken ortadakileri seçersen eğer, çizgi uçları verdiğin örnekteki gibi yuvarlak çıkar. eğer çizgiyi kesik kesik seçersen diğer örnek gibi, bütün kesiklerin uçları yuvarlanır.

blend geçiş başka bir şey senin sorduğun çizgi özelliğ başka.

kolay gelsin

Valla olayı anlayan bir siz varmışsınız.. eyvallah belki o arkadaşın işine yaramadı tam daire olmuyor bir türlü ama benim işime yaradı sağolun