Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

corelde frehanddeki gibi tinte olayı acil yardım lütfen

N/A7

🏆Pro Tasarımcı🏆
Kardeşlerim allahrazı olsun hepinizden aşşağıda resimlerdede anlattığım gibi ben bu işlemi önceden o yıldızın içine renk vermeden sadece çizim olarak bi yıldız düşünün içi boş o şekilde yapabiliyodum ama şimdi heralde farketmeden biyerden bi ayarıyla oynamış olabilirim onun için illaki o yıldız veya daire diyelim içine renk verince kesiyo istediğim yeri umarım anlatabilmişimdir eyer o ilk şekilde nesnenin içine renk vermeden kesebildiğim şekildeki gibi ayarlarını biliyorsanız sizden son olarak onu söylemenizi rica edicem yardımınız için çok çok çok teşekkür ederim

https://img82.imageshack.us/img82/2324/88030762ea7.jpg

https://img82.imageshack.us/img82/8858/53020270mg1.jpg

josef29

🏆Pro Tasarımcı🏆
Web sitesi
www.bayrakci.com
Arkadasim Corel'in kendisinde maalesef bu islemi yapacak bir yazilim yok, ancak 3. parti VBA (macro) yazilimlar bu tur islemleri yapabiliyor.. Eger visual scripti iyi biliyorsan kendinde bu tur problemlere karsi kucuk macrolar yazip corele eklenti yapabilirsin.. Alternatif olarak web'de hazir VBA lar var bunlari corel'e ekleyip herzaman kullanabilirsin... Senin istedigin seyi tam olarak yapabilen color replacer diye bir macro var.. linkini assagida bulabilirsin, uzantisi .gms olan bu makroyu indir ve "C:\Program Files\Corel\CorelDRAW Graphics Suite 13\Draw\GMS" dosyasinin icine kopyala sonra coreli ac-> tools -> visual basic-> play 'i tikla,, macro penceresi acilacaktir. orada " macros in kisminda If color replacer i sec ve run butonunu tikla resimde gorecegin renk degistirme macrosu acilacaktir. acilan pencerede find kismina degistirmek istedigin rengi alttaki replace kismina yeni istedigin rengi gir (bunu yazarak , damlaligi kullanarak yada palet penceresinden secerek yapabilirsin) en alttaki preserve tints kismi isaretli olmali,, hemen onun yaninda degisikligin nerede yapilmasinida secebilirsin sadece secili alanda , sadece sayfada yada tum i$ icersindeki butun sayfalarda istedigin degisimi yapar, daha sonra OK tikla ve renkler degissin,,, umarim yardimci olabilmisimdir,, kolay gelsin

macroyu indirmek icin:
https://rapidshare.com/files/87924797/lf_ColorReplacer29.3.7.gms.html

vermiş oldugun bilgiler için çok saol arkadaşım çok çok işimize yarıyacak bu replacer teşekürler burda sizin gibi ustaları görmek gerçekten güzel kolay gelsin :)

josef29

🏆Pro Tasarımcı🏆
Web sitesi
www.bayrakci.com
Bu konuda bilgisi olan varsa ve açıklarsa gerçekten iyi olur. Bende merak ettim. Benimde bildiğim seçilen tek renk üzerinde değişiklik yapılabildiği. Diğer arkadaşlarında anlatmak istediği gibi replace menüsünden yapılan fakat tek renk üzerinde değişiklik yapma imkanı sağlayan ayar bölümü var. Senin istediğin gibi aynı rengin tramlarını değiştirecek bir ayar olduğunu sanmıyorum. (inşallah vardır :) )

Varmış arkadaşım mr.tar ın dedigi gib (lf_ColorReplacer29.3.7.gms)indirip denemdim tam istedigim gibi çalışıyor 412 ve thematrix arkadaşlarımızda iyi bir usta ama bu kısım biraz programlama kısmına giriyor gibi geldi bana. Ayrıca mr.tar gerçek bi usta bence gold üye olması gerekir destekliyorum seni :D