Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Corelde gölge efektinde sorun

hürrem21

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Arkadaşlar corelde resme gölge efekti veriyorum. Bu çalışmayı pdf yaptığım zaman resmi uçlarından kesmiş bir görüntü çıkıyor. bunun için resmi convert to bitmap yapıyorum eski haline çeviriyor gölgesiz olarak. Ne yapmalıyım sizce?

Benzer konular

user82

🌟Usta Tasarımcı🌟
Corelin hangi versiyonunu kullanıyorsunuz acaba? Bir resim eklerseniz daha fazla yardımımız dokunabilir.

K.Çakır

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.corelturk.blogspot.com
Gölgeyi önce ayırıp sonra gölgeyi tek başına bitmap'e çevirmeniz sorunu çözecektir. Gölgeyi ayırmak için gölgeyi seçip Arrange>Breake apart komutunu uygulayın.

hürrem21

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
X4 Kullanıyorum resim ekleyemiyorum çünkü pdf yapınca bu sorunu veriyor pdf i buraya yükleyemem sanırım. Gölge efektini verince resim ve gölge ayrılmıyor dolayısıyla gölgeyi seçip break apart yapamıyorum.

graphblues

♾️Grafik Gurusu♾️
Pdf olarak kaydetmişsin o zaman adobe acrobat pro programı varsa farklı kaydet jpeg olarak dönüşüp burada koyabilirsin umarım anlatmışımdır

grafiker1974

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Gölge verdiğiniz objeye tıklamak yerine gölge efektine tıklayarak bu işi rahatça yapabilirsiniz veya objeyi tutup rastgele sürükleyin ve ctrl+z ile geri alın ama geri aldıktan sonra işaretlenmiş objeye dokunmadan direkt olarak exportlama işlemine geçin.

hürrem21

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
İşte sorunda burda gölge verdiğim resimle gölge birbirinden ayrılmıyor ki gölgeyi seçemiyorum doğal olarak.Off ne garip pdf te neden kesiyor acaba?

mhmt şhn

🏆Pro Tasarımcı🏆
slm dökümanı yüklermisiniz corel olarak bakmak istiyorum şimdiden teşekkürler

hürrem21

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
corel x4'te çalışıyorum.

timsah_sg

🏆Pro Tasarımcı🏆
sen dosyayı 12 versiyon olarak kaydet burda yardımcı olucak çok arkadaş var yardımcı olsunlar..

Onur KARADAĞLI

👑Efsanevi Grafiker👑
Gölgelerin ayrılmama sorunu genelde objeyi seçim yanlışlığından kaynaklarınır. Resmin üzerine tıklayarak seçim yaparsanız gölgeniz ayrılmaz.

Mouse ile alan seçerek yapıp.. yani hem gölgeyi hem resmi içine alacak şekilde seçin ve klavyeden "crtl+k" break apart uygulayın.. ayrılmaması mğmkün değildir.

Grafik Canavarı

🌟Usta Tasarımcı🌟
Web sitesi
www.niziphalkinsesi.com
büyük ihtimal nesne dekupe edilmiştir dekupe sorunu yaşıyorsundur dekupe ise orjinalini al tekrardan hatasız dekupe yap

veya neden kullanacağın programda gölge vermyorsun
veya işin e sonunda gölge ver sorun çkmayacaktır

hürrem21

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
büyük ihtimal nesne dekupe edilmiştir dekupe sorunu yaşıyorsundur dekupe ise orjinalini al tekrardan hatasız dekupe yap

veya neden kullanacağın programda gölge vermyorsun
veya işin e sonunda gölge ver sorun çkmayacaktır

Corelde dekupe yaptıktan sonra yine corelde en son olarak gölge veriyorum.

XPPRO

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Gölge verdiğiniz objeye tıklamak yerine gölge efektine tıklayarak bu işi rahatça yapabilirsiniz veya objeyi tutup rastgele sürükleyin ve ctrl+z ile geri alın ama geri aldıktan sonra işaretlenmiş objeye dokunmadan direkt olarak exportlama işlemine geçin.

bu işlem de sorunu cozmuyorsa ki en kesin çözümdür.. ekranın boş biryerine tıkladıktan sonra ctrl + a tuşuna basarak seçin sonra koparmayı deneyin bu da olmazsa bence yaptıgınız baska bır ıslemı gozden kacırıyorsunz. ıslemlerı tamamen ıptal edıp yenıden golgelendırmeyı deneyın. gozden kacan bırsey olması yuksek muhtemel.

hürrem21

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Hepinize çok teşekkür ederim arkadaşlar matbaa ile halledeceğim sorunu büyük ihtimalle çalışmayı convertliyip yolladığımda matbaadaki arkadaş pdf yaptığında kesmiyor çünkü resmi convert to bitmap yapıyor ben yaptığımda gölgeyi atıyor sanırım eksik birşeyler var.

mellike

🌱Yeni Üye🌱
muhtemelen gölgeyı tutmayı basaramıyorsunuz oyuzdende resımı seçtınızde breakapart aktıf olmuyor ctrl tusuna basılı tuttarak sadece gölgeyı yakalayın ve breakapartla resımden ayırın gölgeyı bıtmap yapın arkadaslarında dediği gıbı ama sıze tavsıyem resme gölgeyı photosopda vermenız ve corele import etmenız eğer corelı ıyı bilmiyorsanız -zıra corelde gölge vermek bıraz uzamanlık ıstıyor çünki corel de hazırlanmış çalışma basıldında gölgeyı dağıtıyor photosopdakı gıbı bır gölge kalıtesı vermıyor