Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

corelde metni hizalama

erbebeto

🌱Yeni Üye🌱
new1cn8.jpg

arkadaşlar corlede örnekte verdiğim gibi 3-4 blok halinde yazılar yazıyorum blok sonlarına kelimeler hizalanmıyor iki yana yasla seçenegini kulladığımda kelimelerin araları açılıyor Quarkta olduğu gibi otomatik metin attığımda bloklama varmıdır Quarkta metni blokların içine attığında otomatik olarak sıfırlama yapıyor hatta kelimelr uzun ise kesme işlemi bile yapıp devamını alt satıra atıyor lütfen yardım arkadaşlar

Son düzenleme:

Benzer konular

leventyurt

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Sanırım tirelemeden bahsediyorsun, malesef Draw X4 te bile üzerine düşülmemiş bu konunun, anlıyacağın Draw daki standart exiklerden biri...
Tabi sorununun çözümünü bilen varsa yazacaktır.

erbebeto

🌱Yeni Üye🌱
umarım biri yardımcı olacaktır zira tüm kelimeleri hizalamakla uğraşırsam kafayı sıyıracamda :))))

thematrix

♾️Grafik Gurusu♾️
text / edit text / full seçeneği işiniz görür herhalde yazılar bunlarsa
bildiğim kadarıyla başka bir seçeneğinizde yok malesef

mr.tar

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Corel tam anlamiyla bir sayfa duzenleme programi olmadigi icin yazilara hakim olmak biraz zor, ancak assagidaki komutlar isinizi gorebilirler:
(A$$agidaki aciklamalar pragraf text formati icin yazilmistir artistik text formatinda uygulayamazsiniz)
1. Text -> Paragraph Text Frame -> Fit Text to Frame
(yazinizin fomt/size oz. bakmadan mevcut paragraf cercevesini doldurur. bu secim ozellikle alani onceden belirlenmis paragraf cerceve icin idealdir boylece yazinizin altinda ustunde bosluk kalmaz)
2. Text -> Use Hyphenation
(yazinizda tirlelemeleri kullanabilmenizi saglar- hemen altinda hyphenation settingsten istediginiz degerleride verebilirsiniz)
3. Full Justify (Ctrl+J)
(yazinizi saga yapistirir ve sutunu doldurur)
4. Text -> Columns
(son adimda sectiginiz paragraf cercevesinde kac sutun olacagini belirlersiniz - verdiginiz ornege gore 2yada daha fazla sutun atabilirsiniz)

Bu islemi bir dergi / katalog icin yapiyorsaniz ve bir master layer ile calisiyorsaniz:
Window -> Dockers -> Graphic and Text Styles (Ctrl+F5) komutuyla stilleri acarsaniz yeni bir paragraf stili olusturup oradanda yapabilirsiniz,

iyi calismalar

erbebeto

🌱Yeni Üye🌱
ilginize tşk benim bahdsetmek istediğim leventyurt arkadaşımızın belirtiği tireleme olayı oda crolde olmadığını söyleniyor offff offfff ne edecem ben şimdi

mr.tar

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
ilginize tşk benim bahdsetmek istediğim leventyurt arkadaşımızın belirtiği tireleme olayı oda crolde olmadığını söyleniyor offff offfff ne edecem ben şimdi

tireleme olayi tabikki corelde var ama tam olarak istediginizi karsilamiyor herhalde, yukaridaki mesajimda 2. adim size tirelemiyi yapar tireleme seceneklerinide
Text-> Hyphenation settingsten bulabilirsiniz, biraz uzerinde oynayarak istediginiz sonucu alabilirsiniz sanirim yukaridaki uygulama sayfa mizanpajlarinda kullanilan bir yontemdir

erbebeto

🌱Yeni Üye🌱
hocam şu an dediğiniz Text-> Hyphenation settings seceneginden automatic hyhenationu seçiyorum değerlerlende oynama yapıyorum ama bir faklılık yok grintileri düzeltemiyorum

sebograph

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.esyazilimbilisim.net
arkadaşlar corelde tireleme var fakat türkçe yazılarda pek bi işe yaramıyo arkadaşın dediği gibi ya kelimeyi bölünmemesi gereken bi heceden bölüyo yada boşluklar kalıyo corel firmasınınn bu soruna bi el atmasını beklemekten başka caremiz yok anlaşılan