Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

corelde mode ve dpi ayarları?

sersenis

🌱Yeni Üye🌱
İmport ettiğim bir fotoğrafı baskıya hazırlamak için cmyk'ya ve dpi değerinide 300 yapmak istiyorum nasıl yapabilirm? corel x5 kullanıyorum

Benzer konular

blackcat

🏅Acemi Tasarımcı🏅
file - export tıkla

açılan pencerede resminin kayıt türünü ne istiyorsan seç ve export'a bas

sonraki açılan pencerede color mode: yazan yerden cmyk'yı seç

aynı pencerede aşağıda transformation bölümünde resoluation yazan yerde 300'ü seç.

eğer resoluation bölümünü göremiyorsan sağ taraftaki kaydırma çubuğunu aşağıya kaydır.

işlemin bitince ok de.

kolay gelsin...:wink:

sersenis

🌱Yeni Üye🌱
ama ben dosyayı bir şeye çevirmicem hem şöyle bir durum var şimdi bir psd dosyasını powerclip yaparak gömüyorum tasarıma. Gömdüğüm psd dosyasının ayarlarını değiştirmek istiyorum. (aslında photoshopta düzeltip alınabilirdi ama fotolar bende yok maalesef ) Olay aslında power clip yapılmış bir fotonun baskı ayarlarını nasıl düzenlerim olmalıydı benim hatam anlatamamışım. Karıştırırken resample bitmapten resolotion ayarını yapmayı buldum ama cmyk'ya nasıl çevircem bulamadım?

blackcat

🏅Acemi Tasarımcı🏅
benim bu konuda yaptığımı işlem şu:

power clip çerçevesine sağ tıklıyorum. çıkan menüde edit contents'e tıklıyorum. böylece çerçevenin içindeki resim işlenebilir hale geliyor. yani geçici olarak dışarı çıkıyor. resme tıklayıp edit bitmap dediğimde de corel photo paint açılıyor. daha sonra photo paint'te export diyerek resmi cmyk ve 300 yapabilirsin. power clip'i tekrar kapatmak içinde finish contents diyorsun. extract contents dersen power clip içindeki bütün nesneler dışarı çıkar. yani serbest kalır.

umarım senin ve başlığı takip edenlerin işine yarar. :wink:

Son düzenleme:

sersenis

🌱Yeni Üye🌱
blackcat valla çok işime yaradı ayrıca verdiğin bilgiler içinde teşşekkürler

blackcat

🏅Acemi Tasarımcı🏅
rica ederim. önemli olanın bilgilerimizi paylaşıp hep beraber en iyi seviyeye çıkmak.

benim başka bir başlıktaki soruma,

'Meslegi hanesinde grafikerim diyen birine bu cevabi vermek istemezdim. Ekmeğini kazanmana saygım var, ama emek harcayarak kazanmana daha saygım olacak.'

diye bir cevap yazmış. meslek hanemde grafiker yazıyor diye 5 yıldızlı biliyoruz demedik yani. hepimizin bildiği ve bilmediği konular vardır. ayrıca corel'in o kadar büyük bir çerçevesi var ki, herkesin corel'in tamamını bilmesi uzun zaman alacak bir şey.
bildiklerimizi bilmeyenlerle paylaşırsak kendimizden bir şey kaybetmeyiz diye düşünüyorum. :wink:

başlığımın linki aşağıda:

https://www.grafikerler.net/corelden-quarka-export-yapilir-mi-t114317.html

sersenis

🌱Yeni Üye🌱
rica ederim. önemli olanın bilgilerimizi paylaşıp hep beraber en iyi seviyeye çıkmak.

benim başka bir başlıktaki soruma,

'Meslegi hanesinde grafikerim diyen birine bu cevabi vermek istemezdim. Ekmeğini kazanmana saygım var, ama emek harcayarak kazanmana daha saygım olacak.'

diye bir cevap yazmış. meslek hanemde grafiker yazıyor diye 5 yıldızlı biliyoruz demedik yani. hepimizin bildiği ve bilmediği konular vardır. ayrıca corel'in o kadar büyük bir çerçevesi var ki, herkesin corel'in tamamını bilmesi uzun zaman alacak bir şey.
bildiklerimizi bilmeyenlerle paylaşırsak kendimizden bir şey kaybetmeyiz diye düşünüyorum. :wink:

başlığımın linki aşağıda:

https://www.grafikerler.net/corelden-quarka-export-yapilir-mi-t114317.html[/QUO

bence corelin amacını öğrndiğini iddia ediyor ama bu sitenin amacını öğrenememiş tavsiyem odur ilgiliye :)

Ben çok teşekkürederim blakcat düşüncelerin için.

sersenis

🌱Yeni Üye🌱
bir sorum daha var tasarımın içindeki bir fotonun dpi değerine nasıl bakabilirm? export edince komple değerleri ayarlayabiliyorum ben tasarımın içindeki fotoğrafların değerlerine ve cmyka değerine bakmak zorundayım :(