Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

corelde plt export sorunu

K.Çakır

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.corelturk.blogspot.com
sonucu en iyi nasıl yakalarım düşüncesinde olduğum için ayarları ile çok oynadım birebir ayarda büyük ölçülü desenlerde kare beşgen altıgen şeklinde de atıyor o kadar yani :) ancak sorun x4 de yaşandı olmayınca x5 denendi olmayınca 12 yüklendi dediğim üzere x4 il 1 seneye yakın çalışma yapıldığı halde sorun olmaz iken bir sabah karşınıza böyle bir sorun çıkmasıda çok ilginç :) bu sorunu çözemediğim sürece 12 ile çizimlerimi yapmaya devam ediyorum ama sorunun mutlak suretle bir çözümü vardır bunu çözmeye çalışıyorum :)
Üstadım, çözersen bizimle de paylaş, kolay gelsin ;)

özgüll

👑Efsanevi Grafiker👑
Konu çözüme kavuşmadığı için ilgimi çekiyor. Bir iki deneme de ben yaptım. x4 kullanıyorum, dediğiniz şey bende de oldu. Plt formatına çevirince önce 4 köşeli, sonraki denememde yine köşeli ama kırık sayısı daha fazla, sonrakilerde ise yine yuvarlak olmayan bir sürü şey çıktı. Makine plt dışında bir format kabul etmiyor mu?
Çözüme merakla bekliyorum. :)
Saygılar.

timsah_sg

🏆Pro Tasarımcı🏆
Konu çözüme kavuşmadığı için ilgimi çekiyor. Bir iki deneme de ben yaptım. x4 kullanıyorum, dediğiniz şey bende de oldu. Plt formatına çevirince önce 4 köşeli, sonraki denememde yine köşeli ama kırık sayısı daha fazla, sonrakilerde ise yine yuvarlak olmayan bir sürü şey çıktı. Makine plt dışında bir format kabul etmiyor mu?
Çözüme merakla bekliyorum. :)
Saygılar.

kesim yapılacağı için mümkün değil aslında corelden direk atılabiliyor olması lazım ama onun içinde yine programla alakalı bir ayar gerekli zaten çözemezsem servisten yardım istiyeceğim artık olmadı corelden direk kesim alacağım daha düzgün kesim almış olurum böylelikle

kingy

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Çözümü konusunda değil ama problem konusunda söyleyeeğim şu ki; Corel 12'den sonraki sürümlerde bu sorun hep var.Bu yüzden Plotter çalışmaları yapılan makinelerde mutlaka 12 veya alt sürümler kullanılıyor.Benim gördüğüm heryerde böyle.Şunu da ekleyeyim, plotter için en sağlam sürüm 12 dir. 11 de bazen boyutlarda 1-2 cmlik oynamalar yapıyor vs.
Sorununuzun çözümü, kolayca bulunabilen 12 sürümü kurmak ve plt için onunla çalışmak.!4 ve 15 ile çalışılmışsa da 12 formatında save as yaparak 12 de açıp exportlayabilirsiniz.

timsah_sg

🏆Pro Tasarımcı🏆
Çözümü konusunda değil ama problem konusunda söyleyeeğim şu ki; Corel 12'den sonraki sürümlerde bu sorun hep var.Bu yüzden Plotter çalışmaları yapılan makinelerde mutlaka 12 veya alt sürümler kullanılıyor.Benim gördüğüm heryerde böyle.Şunu da ekleyeyim, plotter için en sağlam sürüm 12 dir. 11 de bazen boyutlarda 1-2 cmlik oynamalar yapıyor vs.
Sorununuzun çözümü, kolayca bulunabilen 12 sürümü kurmak ve plt için onunla çalışmak.!4 ve 15 ile çalışılmışsa da 12 formatında save as yaparak 12 de açıp exportlayabilirsiniz.

teşekkürler ilginiz için zaten 12 kullanıcısıyım vazgeçmeye niyetimde yok ancak problem x4 kullanan bir birlgisayarda sorun yokken birden çıkmış olması ve süreklilik göstermesi bakalım bakalım nasıl çözeceğiz :D

aysareklam

🌱Yeni Üye🌱
arkadaşım merhaba x3'te de aynı sıkıntı var. biz corel 9 yükledik x3'den kopyalayıp corel 9'a yapıştırıyoruz. corel 9 dan export ediyoruz. sıkıntısı böyle cözdük

timsah_sg

🏆Pro Tasarımcı🏆
arkadaşım merhaba x3'te de aynı sıkıntı var. biz corel 9 yükledik x3'den kopyalayıp corel 9'a yapıştırıyoruz. corel 9 dan export ediyoruz. sıkıntısı böyle cözdük

teşekkür ederim ancak bu bir çözüm değil kaçış yoludur ki artık o sorunla ilgilenmiyorum zaten hep 12 kullanan biri olarak bu gibi sıkıntılarla karşılaşabilcek arkadaşlar için bir çözüm bulmaktı amaç onuda aşamadık sanırım...

by_art_2

🌱Yeni Üye🌱
Merhaba yaşadığınız problem i bende yaşıyorum.Corelden lazer e kusursuz iş gönderemiyorum.siz çözümü CorelDraw 12 kullanarak çözdünüz galiba.Ben CorelDraw 11 de denedim ama aynı problem devam ediyor.Bilgisayarıızda Corel in diğer version ları yüklüyken problem yaşıyormusunuz?

timsah_sg

🏆Pro Tasarımcı🏆
corel 11 de ilk defa bu sorunla karşılaşan biri ile karşılaşıyorum genelde x3 ve daha yeni versiyonlarda karşılaştığımız bir sorun sizde 12 kurun bilgisayarınıza en iyisi ben şimdiye kadar 12 versiyonunda bu sorunla karşılaşana henüz rastlamadım ve hangi versiyon kurulu olursa olsun sorun olmuyor

kursatozarslan

🌱Yeni Üye🌱
kardes corelde export ederken advanced bolumunden bı ayar var onu sıfır yapıcaksın sorun en aza ınecek

timsah_sg

🏆Pro Tasarımcı🏆
kardes corelde export ederken advanced bolumunden bı ayar var onu sıfır yapıcaksın sorun en aza ınecek

teşekkür ederim ancak önerdiğiniz noktayı daha önce denemiştim olabildiğince çok noktalama yapıyor ama daire olmuyor sorun zaten o noktada oluşuyor

mustafakutuk_24

🏅Acemi Tasarımcı🏅
radüs değerlerini gözden geçir ayrıca objeleri covertle . birde öyle dene....

ShowTimeBad777

🌱Yeni Üye🌱
corel x5 olsun corel 12 olsun plt olarak exportladıktan sonra daireler tam daire olmuyor. lazercimdeki plt ayarlarının hepsinin aynı olmasına rağmen onda bir sorun yok ama bende aynı sorun devam ediyor. bu duruma bi çözüm bulunsun artık allah rızası için :D :pP

intralot

🌱Yeni Üye🌱
tamamen lazer operatörüyle ilgili bir konu.
kesmek isteyen öyle güzel kesiyor ki..
tabiki de püf noktası vardır :))

acubukcu

🌱Yeni Üye🌱
selam kullandığın plotter roland marka mı aynı problem bende de vardı bu gün itibarı ile çözdüm

acubukcu

🌱Yeni Üye🌱
selam;

plotter roland ise yazdırma seçeneklerinden high resulation off kutusunu on olarak işaretlersen sorunun çözülür ( başlat çubuğu,yazıcı ve fakslar penceresinden roland seçip özelliklerden, yazdırma seçenekleri, gelişmiş sekmesinden
açılan menüden off / on) kolaylıklar dilerim

unutmadan! kesime geçmeden outline hairline olacak farklı bir değer olursa (0,2mm gibi kesime başlamıyor)

Son düzenleme:

photox

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
arkadasım kaydederken select only nin solunda embed var onuda işaretleeceksin

ShowTimeBad777

🌱Yeni Üye🌱
aynı sorun bende de vardı. kafayı yedirtmişti bana x4-x5 de denemdiğim şey kalmadı. başka bir pcde oluyor. benim pcde olmuyor plt export ayarları aynı olduğu halde. ve burda cevaplananların hiçbirisi de sorunu çevabı değil :)