Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Corel'de resmi aynı ölçüde bölme

umit1907

🌱Yeni Üye🌱
merhabalar Corel'i yeni kullanmaya başladım.Öğrenmek istediğim elimde 30cm 50cm bir resim var bu 1mm olarak karelere ayırmak istiyorum.ayrıca bu 1mm'lik kareleride 10-20 gibi belirleyeceğim değerlere bölmek istiyorum bunu nasıl yapabiliriz.Yardımlarınız için teşekkürler.

Benzer konular

Braveart

♾️Grafik Gurusu♾️
ayrıca bu 1mm'lik kareleride 10-20 gibi belirleyeceğim değerlere bölmek istiyorum

Deyim yerindeyse resmi pixellerine ayırmak istiyorsunuz.
Hadi çok zorlasanız 1mm lik kareleri anlarım ama o kareleride 10-20 adet kareye bölmek, üstelik Corel'de nasıl olur bilemiyorum.
Ayrıca bunu ne amaçla yaptığınızı ve ne işinize yarayacağınıda çok merak ettiğimi belirtmeliyim.

K.Çakır

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.corelturk.blogspot.com
Belirleyeceğiniz ölçü ve adette bitişik dikdörtgenler çizin. Bu dikdörtgenleri gruplayın. Görseli çiziminizin üzerine getirin ve görseli bu çizime powerclip yapın. Grubu çözdükten sonra her bir dikdörtgenin ayrı ayrı olduğunu göreceksiniz.

Fakat 1 mm lik yüzlerce kare çizerek yapacağınız işlem çok uzun sürebilir.

Olsinwe

🌟Usta Tasarımcı🌟
Öğrenmek istediğim elimde 30cm 50cm bir resim var bu 1mm olarak karelere ayırmak istiyorum.ayrıca bu 1mm'lik kareleride 10-20 gibi belirleyeceğim değerlere bölmek istiyorum bunu nasıl yapabiliriz.Yardımlarınız için teşekkürler.

* Mevcut dosyanız açıkken View araç menüsü altındaki Pixel seçeneğini işaretlerseniz ekrandaki obje ve resimlerin pixellerini görebilirsiniz.

* veya View araç menüsü altındaki Grid seçeneğinden Document Grid komutunu aktif ederek ekranı karelere bölebilirsiniz (seçili olan resminde karelere bölünerek gözükmesini isterseniz View menüsünden Wireframe seçeneğini seçmeniz gerekecek)
Options / Document >> Grid seçeneği ile oluşturacağınız çizgilerin
yatay/dikey aralıklarını ayarlıyabilirsiniz

* Amacınız oluşturacagınız kareleri tekrar düzenlemek ve değiştirmek ise Kürşad Bey'inde belirttiği gibi kareleri tek tek çizip groupladıktan sonra powerclip komutuyla resmi şekille maskeleme tekniğini kullanmaktır.

1 mm kareleri 10 - 20 parçaya bölerek ne amaçladığınızı çok merak ettim.

Son düzenleme:

umit1907

🌱Yeni Üye🌱
ilginiz için çok teşekkürler bu ayrımları ben halı desen tasarımında kullanacağım bu yaptığım 1mm nin 10 veya 20 parçasına ince ipler sığacan yanı 1mm toplam halının çeşidine göre 10 veya 20 adet ip girecek.

onur_2727

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Belirleyeceğiniz ölçü ve adette bitişik dikdörtgenler çizin. Bu dikdörtgenleri gruplayın. Görseli çiziminizin üzerine getirin ve görseli bu çizime powerclip yapın. Grubu çözdükten sonra her bir dikdörtgenin ayrı ayrı olduğunu göreceksiniz.

Fakat 1 mm lik yüzlerce kare çizerek yapacağınız işlem çok uzun sürebilir.

Bu çok güzel bir bilgi çok teşekkür ederim

graficator

🏅Acemi Tasarımcı🏅
coreli açtıktan sonra toplam çalışma alanını ayarla.
sonra D tuşuna bas. sol üstte bi menü gelir. oradan kaç tane kare yapmak istiyosan sayısını belirt.
istediğin kadar kare yapabilirsin.
artık yaptıysan kareleri gruplarını bozmadan resmi yapmış olduğun karelerin üzerine ortala. sonra resmi seçip effect / powerclip / place inside frame sırasını yap.
grubu boz. işlem tamamdır.kaç tane kare istiyosan resmin o kadar parçaya ayrıldı.