Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Corel'de Resmin Etrafını Çerçevelemek

Seyit Tiken

🏆Pro Tasarımcı🏆
Arkadaşlar Herkese Selamlar, Kolay Gelsin,
Farklı boyutlarda resimlerim var, bunları kısa zaman zarfında, resme bitişik, çizgi şeklinde çerçevelemek istiyorum, resmin boyutu ile çizginin boyutu birebir olacak, PowerClip'le bayağı uzun zaman alıyor. Corel'de bunun kısa bir yolu var mı?, Rectangle Tool ile uğraşmadan direkt resmin etrafına çizgi şeklinde bir çerçeve yapabilir miyiz?, teşekkür ediyorum, saygılar-sevgiler.

Benzer konular

burockdesign

🏅Acemi Tasarımcı🏅
olmaz olurmu üstad effects'e gel ordan create boundary gel tabi resim seçili ile kenarına sıfıra sıfır çizgi atar...

Seyit Tiken

🏆Pro Tasarımcı🏆
Çok teşekkür ediyorum, aradığım bir özellik, iyi ki Corel Draw var.

stany

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Evet ama resim transparent backgraund dahi olsa kare olarak atıyor

Seyit Tiken

🏆Pro Tasarımcı🏆
Ben denedim, Corel Draw'da ne tür bir şekil çizersen-yazarsan, Create Boundary tıkladı mı, şekle göre kontur atıyor, yuvarlak, yıldız, üçgen, beşgen vs.

STARMEN

🌱Yeni Üye🌱
c12 kullanıyorum o dediğin özelliği göremedim

burockdesign

🏅Acemi Tasarımcı🏅
bildiğim kadar c12 yok ama x4 de var ve harika bir özellik kangi objeye tıklarsan tıkla çerçeveyi atıyor aslında çok özellik biliyorum 5 yıldır kullanıyorum ama anlatmaya eriniyorum :)

Chndgnci

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Evet ama resim transparent backgraund dahi olsa kare olarak atıyor

resim nasılsa o şekilde çerçeve veriyor. Bazen kare olarak atiyor evet nedenini bende bilmiyorum =) bazen yaptıgım seyleri yapamıyorum corelde aradan zaman geciyor yapabiliyorum cok enterasan ama bi cok kez basıma geldi..

burockdesign

🏅Acemi Tasarımcı🏅
nedeni çok basit resmin etrafında transparan bir çerçece var bunu göremiyoruz ama corelde kendimiz çizgilerle kesitğimiz bir objeye yani yucarlak dikdörtgen ve ücgen gibi şeylerde direk çerçeve atıyor.

kasapcarlos

🌟Usta Tasarımcı🌟
Shift ile

Resim seçili iken Toolbodan kare aracına Shift tuşu basılı iken çift tıklarsanız;sıfıra sıfır bir çerçeve atar...Çerçeve dörtgendir.

neftci

🌱Yeni Üye🌱
arrange--shapping---boundary yolundan çıkıyor

maki07

🌱Yeni Üye🌱
''Resim seçili iken Toolbodan kare aracına Shift tuşu basılı iken çift tıklarsanız;sıfıra sıfır bir çerçeve atar...Çerçeve dörtgendir.''

TEŞEKKÜRLER