Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

corelde son düğüm kayboluyor

Kemal AKSEKİOĞLU

♾️Grafik Gurusu♾️
merhaba corelde bezierle çizim yaparken ;
son düğümün ok yönünü çift tıklayarak iptal edip
başlangıç noktasına yine eğri ya da düz çizgi yaparak birleştirmek istediğimde
bir önceki düğüm yok oluyor ;

https://youtu.be/06cBJCA488Q

Son düzenleme:

karakayasulo

🌟Usta Tasarımcı🌟
Arkadaşım.... Başlangıç noktasından tek tıkla çizime devam edebilirsin. Ben denedim oldu.

Kemal AKSEKİOĞLU

♾️Grafik Gurusu♾️
bezierle düz çizgide sıkıntı yok eğri olarak çizerken oluyor çizimi bitirip başlangıç noktasına tıklayınca bir önceki düğüm kayboluyor

Son düzenleme:

ZxxxE

👑Efsanevi Grafiker👑
Çift tıkladıktan sonra son düğüme tıklarken ctrl tuşuna basılı tutarsanız önceki düğüm kaybolmaz ....

Kemal AKSEKİOĞLU

♾️Grafik Gurusu♾️
çok teşekkürler haklısınız ilk düğümün üstüne tıkladığım halde son düğüm kaybolmadı ama bu kez de ilk düğümün yanında biyerde düğüm oluşuyor başklangıç düğümüyle birleşmiyor yani ilk düğümle birleşmedi corel x3 kullanıyorum ondan olabilirmi

Son düzenleme:

ZxxxE

👑Efsanevi Grafiker👑
Ben X6 ile denedim X3'de farklı mı hatırlayamıyorum ama tam düğüm üzerine tıklayamamış olabilirsiniz. Bir diğer seçenek ise son çizgiyi atmadan bırakıp Close Curve seçeneğine tıklayarak açık çizimi kapatabilirsiniz ... (Son çizgi düz olur ama düğüm kaybolmamış olur :) )

ZxxxE

👑Efsanevi Grafiker👑
Rica ederim önemli değil ama tekrar denedim bende de son düğüm birleşmedi. Son tıkladığında ouşan düğüme sağ tıklayıp daha sonra son düğüme tıklandığında sorun olmuyor ...