Neler yeni

Corel'de Transparency (Lens) verilmiş nesnenin baskı sonrası

ThreeDi

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Arkadaşlar Corel Draw'da Transparency (Lens) Özelliği kullanılarak transparan olarak hazırlanmış bir görüntünün ve Fountain renk kullanılan nesnelerin Bitmap'e çevrilmesi gerekiyor mu baskı için?
Matbaanın çalışma kitapçığında Resim ve Yazılarda Lens özelliği kullanılıyorsa bitmap'e çevrilmelidir demiş, ama normal vektörel çizimler için bitmap'e çevirmeli miyim?

Baskı sonucu hakkında neler söylenebilir bu durumda, cevaplarınız için şimdiden teşekkürler..

Benzer konular

Rhapsody34

🏅Acemi Tasarımcı🏅
biz dış mekan ve iç mekanda tif olarak exportlarız ve öyle baskıya veririz corel içinde bitmap yapmaya gerek kalmaz. ama sen corel içinden direk baskımasına vereceksen onu deneme yanılma yoluyla kalitelerini kontrol ederek yap bence.

ThreeDi

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Çalıştığımız matbaa sadece corel içinden baskı yapıyo tiff olarak gönderemiyoruz, deneme yanılma yoluyla derken örnek baskı mı almamız gerekiyo?

Rhapsody34

🏅Acemi Tasarımcı🏅
evet iki şekilde baskı alın ve karşılaştırın.. Ayrıca deneyimime göre bitmap e çevirmeye gerek yoktur. direk baskı renkleri algılar bitmap e çevirdiğinde ufak nesnelerde özellikle yüksek dpi ler vermek gerekiyodu buda dosyayı çok büyük boyutlara taşır..

Sonuç direk sadece nesneleri convert edin ve basın daha canlı renkler alırsınız.

ThreeDi

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Teşekkür ederim Rhapsody34 ilgin için

harunirgin

♾️Grafik Gurusu♾️
Ben bugüne kadar vektörel hiçbir çalışmamda hiçbir efektimi bitmap e çevirmedim ve hiçbir sorun yaşamadım. Eğer sorun yaşanıyorsa bu tasarım kısmıyla değil işin diğer süreçleriyle ilgili bir konudur. Sanırım organize matbaacılık yapan bir yerle çalışıyorsunuz, o durumda onların istediği şekilde göndermeniz menfaatinize olur, sürprizlerle karşılaşmamanız için.

lusy90

🏅Acemi Tasarımcı🏅
bende suana kadar calısmalarımda efektımı konturumu lensımı bitmap yapmadım sadece ayırdım .ve basarılı sonuc elde ettım benım calıstıgım matba diyordu yazılara kontur verıceken onları ayır ole hazırla baskıya diodu bu şekılde gidiodum yanı :)