Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Corel'den PDF yapmak

ogoniki

🌱Yeni Üye🌱
Her şeyi normal hazırlamama rağmen çıkış alırken ölçü küçülüyor. Benim asıl sorum buydu ?

afidanci66

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Merhaba. O kadar çok mesaj yazılmış ki hepsini okuyamadım eğer yazdıklarımı daha önce yazan arkadaşlar varsa kusura bakmasın.:) Bu format genelde web için kullanılıyor. Mac kullanan bu makinalara baskı verebilmek için mac'de açmak gerekir. PDF'de Mac ortamını sorunsuz destekler. Yani Pc üzerinde yaptığınız tasarımları web baskıya gönderirken en uygun seçenek PDF'dir.
File/puplish to PDF deyince ekrana gelen kısından General'den archiving CMYK, Objects seçeneğini tıklıyoruz. color ve gray seçeneklerini 342 yapıyoruz. Advanced'ten color converti seçiyoruz. Corel'de en önemli konu şu; çalışma sayfanızın dışına taşırdığınız kısım pdf dosyasında görünmeyecektir. Yani crossunuzun hemen dışına sayfa ölçünüzü ayarlayın ki montaj kolay olsun ve kağıtta boşluk kalmasın. Ogonkiki arkadaşımın yaptığı hata bu sanırım. Yani diyelim ki çalışma 210*297(A4). Buna 5mm cross koyalım. sayfa ölçün 1'er cm büyüyecek demektir. Eğer sorunun çözülmezse özelden mesaj at.

ogoniki

🌱Yeni Üye🌱
Özel yazarsam forumun hiç bir anlamı kalmaz arkadaşlar. Printer ayarında sorun yok. Başka bilgisyardan da çıkış aldık aynı. Sayfada boşluk kalsada kalmasa da mutlaka çıkışta ölçü küçülüyor.

ogoniki

🌱Yeni Üye🌱
Publish to pdf yaptıgımda sorun oluyor. Ama Adobe PDF programı ile pdf yaptıgımda sorun yok. Publish to pdf te neden iş çıkış alınırken küçülüyor. ???*

Safari

♾️Grafik Gurusu♾️
Publish to pdf yaptıgımda sorun oluyor. Ama Adobe PDF programı ile pdf yaptıgımda sorun yok. Publish to pdf te neden iş çıkış alınırken küçülüyor. ???*

Eklediğim dosyayı indirdiniz mi?
adım adım anlattım..
Bu şekilde kullanıyorum.. sorun çıkmıyor

ogoniki

🌱Yeni Üye🌱
corelden dırekt cıktı alrıken sorun yok. pdf ten cıktı alırken sorun var.

mesutaytaç

🌱Yeni Üye🌱
değerli arkadaşlar corelde tireleme konusunda bilgi rica ediyorum

siss

🏆Pro Tasarımcı🏆
tesekkkurler arkadasaımm

ahm15

🌱Yeni Üye🌱
Çok teşekkürler ellerine sağlık

grapphist

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Çok önemli bir konu hakkında bilgi almak istiyorum çok güzel bir bilgi paylaşmısnız yalnız bazı eksikler görüyorum eksiklik demeyelim kafama takılan yer ler var.. bitmap downsamling kısmı nedir onlar neden 200 birde bu baskı formatı ise neden optimize for web işaretlli duruyor son sorum fountain steps nedir şimdiden teşekkürler..

Murat VARDAR

👑Efsanevi Grafiker👑
CorelDRAW X5'in yeni AI filtresi sayesinde Adobe Illustrator dosyalarının CorelDRAW'da açılması ve kaydedilmesi geliştirilmiştir. CorelDRAW X5 ile Adobe Acrobat 9 biçimindeki PDF dosyalarını sorunsuz bir biçimde açabilirsiniz
Corel diğer vektör programlarına nazaran PDF oluşturma ve açma konusundan daha başarılıdır. Hiçbir renk kaybı olmadan, dilerseniz fontların tamamını konvertleyip, dilerseniz fontları konvertlemeden PDF belgesine gömebilirsiniz. Görüntüleri dilerseniz downsample yapabilir ya da yapmadan da maksimum JPEG sıkıştırma uygulayarak baskıya gidecek şekilde dosya boyutunu küçülterek PDF oluşturabilirsiniz. PDF oluşturma ile ilgili renk ayarlarında Native ‘yi seçip renk profillerini kapatırsanız hiç bir sorun yaşamazsınız. Çünkü ben yaşamıyorum.