Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Coreldraw da Tabela

mailadresilazim

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
merhaba ben birşey öğrenmek istiyorum

tabelacılıkta sanırım coredraw kullanılıyor nedeni sormak istiyorum bir baska programda yapılmaz mı mesela ilustrator veya photoshop
birde cıktı yı nasıl alıyoruz
yeni bir firma var tabela işine başlıyor bende iş arıyorum uzun zamandır
photoshop olsun illustrator bilgim iyidir. ancak corel pek bilmem yani onuda kullanırım ama tabi hızlı bir kurstan sonra
acaba bana kısaca nedenleri ve adımlarını yazarmısınız her tabela corelde mi yapılır ornek ısıklı bir tabelanın adımları nedir 1:1 mi cizilir hangi formatta neye gore teslim edilir.

wornheart

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
tabela sadece şu proğramda yapılır demek sanırım yanlış olur
kişiye göre değişir tabi bu ben corelde yapıyorum corelde kendımı rahat hissediyorum
fakat corelin yetmediği durumlarda oluyo bu durumlarda p.shop'dan yardım alıyoruz
corelde çok hızlı yaparsın onu sölım çalışmalar 10 misli küçük çalışacaksın baskıya yollarken tam ölçüye getirceksin tam ölçü çalışmamamızın nedeni pc ram lerini yormamak kasmamak
çıktıyı ctrl+p ile alırsın corelde alıyosan sayfanın dışına taşmaman gerek

mustmaster

🌟Usta Tasarımcı🌟
fhotoshop bilgin güzelse corelde yaptıgın tabeladan daha güzel çalışmalar yapabilirsin ama coreldraw da gelişmeni öneririm hem daha çabuk hemde daha rahat çalışabilirsin renk tonlarını veya rgb cmyk ayarlarını daha rahat yapabilirsin genelde baskı makinalarına tif formatında gönderilir başka bir yere atacaksan cdr olarak gönderilir son kontroller için fhotoshopda çalışacaksan layerlerleri birleştirmeden psd olarak gönderebilirsin

mailadresilazim

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
anladıgım kadarıyla photoshop ve illusutrator kullanarak ta yapabilirim istediklerimi
250 cm x 450 cm lik birseyi 25 x 45 çalışsam bana istediğim sonucu verebilir diyorsunuz

mailadresilazim

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
yok illustratoru bilmiyorum ama bir 2 yerini kullanarak konusunu cozdum siz bunca yıldır ugrasıyorsunuz cozemedinizde benmi cozdum tabiki hayır ama genelde aynı mantık cevresinde oldugu icin biraz caba gosterince isime yarıyacak kadarını ogrendim ki daha cok ogrenmek isterim :)
genel olarak bakarsak calısmanın vektorel olması buyudugu veya küçüldüğü zaman kaybın 0 olması gerektiği anladım ancak birazda merak ettiğim konu şudur 3 boyutlu gibi tabelelar yapılıyor herhalde bevel vermiyoruzdur yoksa ben mi yanlış biliyorum arkadaşlar

andesign

🏅Acemi Tasarımcı🏅
photoshopta 10 misli küçülterek yaptığın bi çalışmayı baskıya girerken büyüttüğünde alacağın sonuç berbat olacaktır. corelde hazırlarsan büyüklüğün önemi yok çünkü corelvectorel çalışır.Ama ondada işi baskıya gönderirken ölçüleri küçültüp çalıştıysan tife çevirirken çözünürlüğünü yüksek tutman gerekecek yoksa ondada pek iyi sonuç alamazsın.Ölçüler aşırı derecede büyük değilse 1:1 çalışmanı tavsiye ederim en iyi sonucu 1:1 de alırsın.Benimde sana tavsiyem en kısa zamanda vectorel çalışan bir program öğren. iyi çalışmalar

resitdemirel

🌱Yeni Üye🌱
arkadaş corel dışında başk programlarda 1:1 alamazsın nerden baksan en az 12 cm kayar.
onun için corel çalış pohotosop ta folyo kesemezsin unutma let hesapları yapamazsın cnc yollayamazsın boya renklerini tututramazsın corel kullanmazsan ve dha çooooooook sorun olur

_kacakkiz_

🏅Acemi Tasarımcı🏅
slm larrr

biz de corel kullanıyoruz tabela yapımında hem çok kolay hem çok hızlı ancak biz 1 e 1 çalışıoruz baskıyı efet tif olarak gönderioruz zaten ama ölçekleri küçülttüğümüz zaman sorun çıkabilior ondan hep 1 :1 çalıştık ben işe gireli 6 ay oldu ve ilk girdiğimde corel dahil hiç birşey bilmiorum şimdi şehrimde tek bayan tabelacı benim ve mutluyum :) bende coreli tavsiye ederim zor bir program değil çok kısa zamanda istediğin yere gelebilirsin.. başarılar ;)

Bloodensty

🏅Acemi Tasarımcı🏅
slm

Bence tabelacılıkta corelin üstüne yok.illustator ve photoshopta lazım.ama corel corel 14 yıldır tabelacıyım bu meslekte corel sayesinde buralara geldim sana başarılar.

pasayusuf

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
photoshop ta yapacağın tasarımlar bilgisayarı biraz daha yavaş çalışmasına neden olacağından tabelacılıkta corel kullanılır ben de corel bilmiyordum taaki bi reklamcıya girene kadar freehand ile de bu işi yapamazdım herkes coreli kullanırken sizrilik yapmak olmazdı herhalngibir vektörel çizim programını bildikten sonra diğerini öğrenmek çook ama çook kolay oluyo bunu anladım coreli de en fazla 1 ay içersinde çözersin eğer illustrator u biliyosan ki iyi bildiğini söylüyosun herhalgibir problem yaşamazsın merak etme ;););)

truant34

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
bilgiler genel olarak birbirini tamamlayıcısıydı tşşkkürler

serkozo

🌱Yeni Üye🌱
bende photoshop çok iyi bliyorum fakat gerçekten büyük boyutlarda yavaş işliyor corel daha iyi gibi gözüküyor coreli bende yeni öğreniyorum bir reklam ajansında çalışıyorum,genelde logo ve gazete ilanları tasarlıyoruz tabela işi için ise corele tam not vereblirim hızlı ve pratik photoshop da çok iyi hatta corelde yapamadgımı photoshopta tamamlıyorum corel öğrenelim bence grafiker arkadaşlarım saygılar.

reklamci1

🌱Yeni Üye🌱
arkadaşım ben kendimi bildim bileli bu işi yapıyorum hiç bir programı bilmeden bir iki kurcalama ile bu işi öğrenemezsin madem çok istiyorsun arkadaşım gir bir işe çalış 2 sene öğren nasıl olduğunu

south

🌱Yeni Üye🌱
evet bir çok arkadaş sana yardımcıolmuş detaylı anlatmış corel neden önemli görseli hazırlamak kadar hazırladığın çalışmayıda üretmek ve üreten insanlara aktarman gerekir yani ölçülerini üretim yapacak bireylere aktara bilmen için vektörel çizime ihtiyaç duyulacaktır

qT_terry

🏅Acemi Tasarımcı🏅
aman kanka olur olur zamanla od olur tabela tasarlıyosan birebir ölçülere gerenk yog . herangi bi vektörel çizim kullanabilirsin ........... tabelanın formatına göre değişiklikler kullan:):):):)::::::::::::::::::::::::

by__ükela

ahmet sarıoğulları

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.asreklam.net
tabelacı herşeyi kullanır
ayrıca tabelacı lafına bozuluyorum ben şahsen
aslımı inkar etmesemde artık reklamcıyız...
vcadlerle başlayıp casmate freehand flexsilere geçtikten sonra
corell ve photoshopuda kullanmaya başladık
ve sonuç olarak bildiklere eklenti olarak basit 1 geçiş oluyor sadece
ama tecrübe kazanmak biraz zor buradaki paylaşımlardanda güzel şeyler öğrendik
uzun lafın kısası photoshopu kullanan 1 insan coreli 1 haftada çözer...
sana bol şanslar başarılar......

deahtangel

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
arkadaşım yapacağın tabela alüminyum oyma mı olacak? yoksa vinilgerme ya da folyo baskı içerikli mi? alüminyum oyma harflerden ya da atıyorum pleksi olacaksa bir çok arkadaşın dediği gibi bence corel draw ı tavsiye ediyorum çünkü genelde alüminyum işinde olanlar coreli kullanırlar tercihen pratiklik açısından bence genelin kullandığı programa eğilmelisin, yok vinilgerme ya da folyo baskı olacaksa , tasarımının içinde fotoğraflarda olacaksa özellikle photoshopu kullanmalısın corel vektörel çalışmalar için nekadar iyiyse, photoshopta fotoğraf vesaire görselli çalışmalar için okadar iyi inanki baskıda az da olsa farkediyor ve bilinçli müşteriler problem bile yaratabiliyor bazı hususlarda iyi çalışmalar dilerim :)

sevi tas

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
tabela yapımında en iyi program corel dir.

engin17tr

🏅Acemi Tasarımcı🏅
dijital baskı makinalarında photoshop bilmen güzeldir.
Ama iş plotter dediğimiz kesen makinalara düşerse Corel bu iş için biçilmiş kaftan..