Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

coreldraw ile indesign cs3 bağlantısı

aliseko

🏅Acemi Tasarımcı🏅
coreldrawdan eps olarak aktardığımız şekilleri tekrar düzenlemek için yöntem nedir

cesar5x

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Sorunuzu tam anlayamadım. Biraz daha açar mısınız.

aliseko

🏅Acemi Tasarımcı🏅
örneğin QuarkXprese resim alanı açarak eps formatında freehandden çizim aktardık. bu çizimde değişiklik yapmak istediğimizde şekil üzerinde el işareti varken çift tıklayınca orijinal şekil freehandde açılıyor ve çizimde değişikliklerimizi yapıp update ettiğimizde şeklimiz yeni haliyle quarka aktarılmış oluyor. işte bunun benzeri bir işlemi coreldraw ve indesign cs3 arasında yapabilir miyiz? corelde bir şekil çizdim. bunu indesigne eps formunda import yaptım.buraya kadar tamam. ancak şekil üzerinde değişiklik yapmak için çift tıkladığımda corelde şekil açılmıyor. umarım anlatabilmişimdir sorunumu. bu amaca uygun bir yöntem biliyor musunuz? (ben pc de çalışıyorum.coreldraw 11 ve İd cs2 bazen cs3 kullanıyorum)
ilginize teşekkür ederim.

aliseko

🏅Acemi Tasarımcı🏅
örneğin QuarkXprese resim alanı açarak eps formatında freehandden çizim aktardık. bu çizimde değişiklik yapmak istediğimizde şekil üzerinde el işareti varken çift tıklayınca orijinal şekil freehandde açılıyor ve çizimde değişikliklerimizi yapıp update ettiğimizde şeklimiz yeni haliyle quarka aktarılmış oluyor. işte bunun benzeri bir işlemi coreldraw ve indesign cs3 arasında yapabilir miyiz? corelde bir şekil çizdim. bunu indesigne eps formunda import yaptım.buraya kadar tamam. ancak şekil üzerinde değişiklik yapmak için çift tıkladığımda corelde şekil açılmıyor. umarım anlatabilmişimdir sorunumu. bu amaca uygun bir yöntem biliyor musunuz? (ben pc de çalışıyorum.coreldraw 11 ve İd cs2 bazen cs3 kullanıyorum)
ilginize teşekkür ederim.

Son düzenleme:

rhinokurt

🌟Usta Tasarımcı🌟
Şekle sağ tıklayınca
Edit Original veya Edit With seçenekleri işinizi görür.

Edit Original komutunun doğru çalışması için eps dosyalarının Corel ile ilişkilendirilmesi lazım.
Bunun için:
Bilgisayarınızdaki herhangi bir eps dosyasına
sağ tuşla tıkla
birlikte aç > program seç de. Coreli seç
bu tür dosyaları açmak için her zaman seçili programı kullan seçeneğine çeltik at.
Böylece Indesign'da eps olarak eklenmiş şekle sağ tuşla tıklayıp Edit Original deyince şekil Corel'le açılır.

Indesign'da menüden Edit>Keyboard shorcuts>Edit Menu>Edit Original hanesine gelip komuta klavye kısayolu atayabilirsiniz. (Mesela alt+F9 gibi) Böylece eps şeklini seçip alt+F9 deyince Corel'le açılır.

aliseko

🏅Acemi Tasarımcı🏅
çok teşekkür ederim. corelde açılıyor. ancak bu sefer de düzenleme yapılmıyor. şekil,çözünürlüğü farklı bir görüntü olarak ve çözülmesi de imkansız bir biçimde karşıma çıkıyor. bunu nasıl hallederim bilemiyorum. size de ilgilendiğiniz için teşekkür ederim.

aliseko

🏅Acemi Tasarımcı🏅
herhalde buna çözüm yok anlaşılan