Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

CORELDRAW (v.s.) PHOTOSHOP !

mustmaster

🌟Usta Tasarımcı🌟
istediğinden başlayabilirsin.. :) ama gerçekten merak ettiğim çok şey olduğu için biraz sorular sıkıştı :)

bak arkadaşım ilk aşamada corel 12 senin işini fazlasıyla görür illa x3 x4 yüklemen gerekmiyor. zaten aralarında pek fark yok ben yıllardır corel12 kullanıyorum çünkü ona alıştım x4 sadece başka yerde o sürümde dosya geldigi zaman açabilmem için pc mde yüklü corel mi fhotoshop mu diyosan her ikiside farklı alanlarda farklı tasarımlar çıkarıyor corel çizim yapmak tabela yapmak açısından kolaylık sağlayan bir program ama corelde fotoları shoplayamassın daha iyi dekupe edemessin her tasarımcı mutlaka corelin yanında fhotoshopu kullanıyordur. corel öğrenmen içinde biraz uğraşman gerekiyor o kdar çok ayrıntılar varki en iyi kullanıyorum diyen bile gün geçtikçe daha yeni şeyler öğrenebiliyor corel derslerinde araçların ne işe yaradığı ile ilgili bölümden başlayıp diğer konularla devam edebilirin...Saygılar

mss

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.wattaxback.com
çok teşekkür ederim açıklaman için...
Sonunda iyice akfamda olaylar netleşti... kesinlikle...

peki bir kaç mesaj önce bi soıru sormuştum o konuda ne dersin?

CorelDRAW Graphics Suite X4 RETAIL DVD + SP2 v14.0.0.567

ismi böyle programın birde bu var :
CorelDRAW Graphics Suite X4 (RETAIL DVD/SP1-SP2/HotFix1)
bu ikisinden hangisi ? yani sp1 2 ne fark ediyor? win sürümüne uygunluk olarakmı yoksa programın kendi sürümümü?

mustmaster

🌟Usta Tasarımcı🌟
çok teşekkür ederim açıklaman için...
Sonunda iyice akfamda olaylar netleşti... kesinlikle...

peki bir kaç mesaj önce bi soıru sormuştum o konuda ne dersin?

SP 1 SP2 servis pack 1 servis pack 2 anlamına geliyor windows servis pack 1 kullanıyorsan sp2 yi yükleyemessin demek.

mss

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.wattaxback.com
SP 1 SP2 servis pack 1 servis pack 2 anlamına geliyor windows servis pack 1 kullanıyorsan sp2 yi yükleyemessin demek.

ya onların service pack 1-2 demek olduğu biliyorum elbet :) ama sorum şuydu, yani bunlar senin dediin gibi kullanılan bilgisayarların SP sürümlerimi yoksa programın kendi içerisindeki sürümlerimi diye...

Peki senin dediğine göre ben yükleyemeyecekmiyim hiç birini? ben SP3 kullanıyorum?

mustmaster

🌟Usta Tasarımcı🌟
ya onların service pack 1-2 demek olduğu biliyorum elbet :) ama sorum şuydu, yani bunlar senin dediin gibi kullanılan bilgisayarların SP sürümlerimi yoksa programın kendi içerisindeki sürümlerimi diye...

Peki senin dediğine göre ben yükleyemeyecekmiyim hiç birini? ben SP3 kullanıyorum?

:) bir üst sürüm her zaman için bir alt sürümü destekler üstetede dedim yha ben x4 ü sadece üst sürüm gelen dosyaları açmak için tutuyorum diye corel x4 kaydettigin bir dosyayaı x3 12 10 9 da açamassın ama corel 9 kaydettiğin bi dosyayı corel 9 üstü hepsinde açabilirsin.
programın kendi içersinde öyle bir sürüm yok sen bunu intertennetden download edeceksin ozmn programın tbl sini bul onu yükle programı kurmana gerek yok

user82

🌟Usta Tasarımcı🌟

Bu windowsla alakalı değil corelle alakalı bir service pack corel x3 ve x4 versiyonlarındaki sorunları düzeltmek için çıkarılmış yamalar bunlar.

mss

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.wattaxback.com
:)

user82 senin dediğin mi doğru yoksa mustmuster inmi? :)

eğer windowsla alakalı değilse en son sürümünü indirmekte fayda var diye düşünüyorum.. değil?

Arkadaşlar bu arada Corelle çalışmalara başladım şimdilik elimde 12 sürümü var,
boş boş bakınmakla olmuyor sizden ricam eğer elinizde Corel le başlayanlar için falan ÖDEV tarzı uygulamalar varsa paylaşabilir misiniz?

Moderatör tarafında düzenlendi:

luuis

🏅Acemi Tasarımcı🏅
o kadar çok soru peşpeşe gelmişki hangisine cevap vereceğimi şaşırdım:S
kusura bakma ama senin zaten hiçbir soruyu düzgün şekilde cevapladığını, anlattığını görmedim .. hep sorulan soruları eleştiriyosun muhalefet oluyosun.

Grafink

Clone Trooper
♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.grafink.org
konunun başlığına eş alternatif sunmak istiyorum

ananas Vs. Tavşan

acaba yarışı hangisi kazancak XD

Dilara GENÇYILMAZ

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.dilaragencyilmaz.net
2 programın amaçları farklı oldugu için genel olarak bence kıyaslanmamalı.. ? Corel kullanmayı bilmiyorum ama freehande baya benziyor biraz bakındım.. ve freehandle photshopu aynı keseye asla koymazdım.. Çünkü ikiside çok farklı işlere yarıyor..

timsah_sg

🏆Pro Tasarımcı🏆
corel12 benimde uzun yıllardır kullandığım sürümüdür ve x3 ve x4 gibi bir zorunluluğun yok ancak herzaman yeni sürüm eskilerine nazaran daha iyidir bunuda kulak arkası etme

şimdi sorularına genel olarak tekrar cevap vereyim:

ilk önce ekran kartını ramlerini veya kısacası makinanı bir elden geçir grafik çalışmalar için uygun bir makina al veya parça değişimine git

bununla birlikte corel de ps de kendilerince ayrı programlar ancak bunlar paket programlardır yani corelinde CS ninde kendilerine ait vektörel ve piksel tabanlı programları vardır ama illa draw ve PS kullanıcam diyorsan buda senin bileceğin bir durum

sen asıl bu programları hangi amaçla kullanıcaksın onu düşünmen gerekli her iki programda farklı amaçlar için çok avantajlı ancak site tasarımı mı tabela işlerimi yoksa farklı bir alandamı çalışacaksın bunu kendi içinde sorgula ona göre kullanıcağın programa odaklan

ders istiyorsan sitemiz içinde zaten yeteri kadar mevcut takıldığın noktalarda burda sana yardımcı olacak birçok arkadaşımız mevcut kolay gelsin...