Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Coreldraw ve Indesing bilen biri baksın..!

kardinal35

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Coreldraw'dan Indesign'a geçiş yapma aşamasındayım.. Ancak, bilen bilir, corelde convert to curves tuşu vardır, bi de pdf'e çevirirken otomatik olarak hepsini curve'leyebilirsiniz.. Bunu indesign kullanarak yapabilirmiyiz.. biraz baktım ama bulamadım.. yardımcı olursanız sevinirim...

Onur KARADAĞLI

👑Efsanevi Grafiker👑
Coreldraw'dan Indesign'a geçiş yapma aşamasındayım.. Ancak, bilen bilir, corelde convert to curves tuşu vardır, bi de pdf'e çevirirken otomatik olarak hepsini curve'leyebilirsiniz.. Bunu indesign kullanarak yapabilirmiyiz.. biraz baktım ama bulamadım.. yardımcı olursanız sevinirim...

Tüm programlarda PDF yaparken gelen menü aynıdır.. Bu menü içinde embbed font kutucuğunu işaretlemeniz yeterli olacaktır.

grafikermac

🌱Yeni Üye🌱
ID de PDF yarken yada JPEG yaparken yazıları convert yapmaya gerek yoktur.

graphblues

♾️Grafik Gurusu♾️
Arkadaşım corvetleme yapmadan PDF kaydedip bazen font sorunu karşıladım font covretlememiş ise matbaa basılacağın elinde fontları bulamayabilir bu yüzden corvetleme yapması gerekiyor komutu var resmi bakabilirsiniz
kolay gelsin...

picture1fth.png

otuz9

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
otuz9.blogspot.com
Arkadaşım corvetleme yapmadan PDF kaydedip bazen font sorunu karşıladım font covretlememiş ise matbaa basılacağın elinde fontları bulamayabilir bu yüzden corvetleme yapması gerekiyor komutu var resmi bakabilirsiniz
kolay gelsin...

picture1fth.png

peki; master sayfalardan verdiğimiz otomatik sayfa numaralarını (current page number) convertlemesek matbaada sorun cıkacak, convertleyince de sayfalara numara vermiyo.. tek tek yazmaktan başka çaremiz var mı??

kareli

🌱Yeni Üye🌱
Coreldrawdan indesign e geçiş için önce incelemem gerekir

tdogan86

🏆Pro Tasarımcı🏆
Web sitesi
www.fenomen.web.tr
arkadaşlar ben de ortalama 2-3 yıldır freehand ten indesign a geçmiş bulunuyorum. convertleme yapılabilir ama pdf yaparken convertlemeye gerek yoktur. ben hiçbir zaman convertlemedim hiçbir zaman da sorun olmadı. ha convertlenmemiş bir pdfi kalkıp düzenlemek için başka bir bilgisayarda illustrator de filan açmak istersen o zaman font sorar sana. yoksa direkt basarken sormaz.

kingy

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Hmmm..Bakınız Adobe Photoshop.. Aynı yani . ;)