Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

coreldrawda yaptığım dosyayı dpi'ya nasıl çeviricem?

_banu_

🌱Yeni Üye🌱
belki forumda bununla ilgili açıklama olmuştur ama benim araştırma yapacak vaktim yok kusura bakmayın acilen bu sorunu çözüp ilgili yere göndermem gerekiyo...bana bu konuda yardımcı olabilirseniz çok sevinirim
coreldrawda yaptığım dosyayı dpi'ya nasıl çeviricem? yardımcı olun lütfen cdr olarak yollamam gerekiyor yine

_banu_

🌱Yeni Üye🌱
herhalde...cdr olarak yolladım 300 dpi'ya çevirip tekrar yolla dediler...nasıl yapıcam?

gardenpower

🏅Acemi Tasarımcı🏅
sanıyorum sizden onu jpg olarak istediler corelden export edin dpi da 300 yapın..

bulletproof

🏆Pro Tasarımcı🏆
objeyi seçin

bitmaps (bişeşlemler)>convert to bitmap(biteşleme dönüştür)

bu kadar istediğiniz dpi verin

_banu_

🌱Yeni Üye🌱
adamlar benden cdr formatı açılmadığı için 300 dpilık başka bi formatta yollamamı istiyolar..ama baktım zaten 300 dpida yapmışım...
poster olarak basılacakmış...hangisine çevirmem uygum olur

bulletproof

🏆Pro Tasarımcı🏆
adamlar benden cdr formatı açılmadığı için 300 dpilık başka bi formatta yollamamı istiyolar..ama baktım zaten 300 dpida yapmışım...
poster olarak basılacakmış...hangisine çevirmem uygum olur

yine cdr olarak yollamam gerekiyor demiştiniz. o yüzden corel içinde bitmap a çevirebilirsiniz. eğer başka formatta yollayacaksınız tif veya jpg e dönüştürebilirsiniz (file > export).. dönüştürdükten sonra kontrol etmekte fayda var.

_banu_

🌱Yeni Üye🌱
yaa önceden yolladığım dosya açılmıyomuş tekrar 300 dpi yap dediler dosya zaten 300 dpida yollanmış...dosya neden açılmıyo olabilir?

"tasariminizin aynisini bize bugun icinde 300 dpi formatinda gondermenizi rica ediyorum.
Daha once gonderdiginiz `CDR` formati maalesef acilmadi."

adamların yazdığı bu...
ben de hem CDR dosyasını hem de jpge çevirdiğimi ikisini birden winrara atıp yolladım...napiim?

bulletproof

🏆Pro Tasarımcı🏆
"tasariminizin aynisini bize bugun icinde 300 dpi formatinda gondermenizi rica ediyorum.
Daha once gonderdiginiz `CDR` formati maalesef acilmadi."

adamların yazdığı bu...
ben de hem CDR dosyasını hem de jpge çevirdiğimi ikisini birden winrara atıp yolladım...napiim?

bi kaç sebebi olabilir,

*sizde ki corel sürümü karşı taraftakinden yüksektir, böyle bir durumda karşı tarafın kullandığı corel in sürümüne göre save as dan kayıt edebilirsiniz.

*mac / PC sorunu olabilir

sizden istenilen çalışmayı 300 dpi olarak exportlanması, şimdi çalışmanız zaten 300 dpi ama jpg veya tif e çevirirken illa bir dpi değeri girerek çevireceksiniz değil mi? o yüzden oradaki değerin 300 dpi olması gerekiyor. en güzelini yapmışsınız ama yolladığınız corel dosyasını da corel 11 e göre farklı kaydederseniz sorun kalmayabilir.

_banu_

🌱Yeni Üye🌱
ok teşekkürler yolladım bakalım bi daha sorun olursa bi alt sürüme göre ayarlayıp tekrar yollarım dediğiniz gibi...
hepinize ilgilendiğiniz için çok teşekkürler

iyi çalışmalar